Julkkikset

Kokemuksien vahvistama Erika Vikman: ”Asiat, jotka ovat joskus haavoittaneet, eivät enää satuta”

Erika Vikmanin ja laulaja Dannyn suhdetta ruodittiin viime vuonna tiuhaan tahtiin ja usein ei-mairittelevaan sävyyn. Huumori auttaa itseluottamuksensa löytänyttä Erikaa vielä tänäkin päivänä hänestä kirjoitettuja juttuja lukiessa.
12.11.2017 Teksti: Hilppa Alanko Kuvat: Pekka Mustonen

Vuoden 2016 tangokuningatar ja Tähdet, tähdet -ohjelman kilpailija Erika Vikman, 24, kokee olevansa juuri nyt vahvempi kuin koskaan aikaisemmin. Menneet tapahtumat ja kohut eivät ole kaataneet vaan kasvattanut häntä.

– Olen hirveästi vahvistunut siitä, mitä olen ollut. Kokemuksen myötä asiat, jotka ovat joskus haavoittaneet, eivät enää tee niin, Erika sanoo.

Kokemus ja huumori tuovat voimaa

Karttuneen elämänkokemuksen lisäksi myös huumori on Erikalle erityisen tärkeä voimavara vaikeissa tilanteissa. Esimerkiksi hänestä kirjoitetut kohujutut eivät enää satuta samalla tavalla kuin julkisuuden alkuaikoina, kiitos karttuneen kokemuksen ja huumorin.

– Vaikka minua harmittaisikin, voin avata lehden ja naurahtaa. Voin katsoa, että onpas hyvä kuva ja nimenikin on oikein. Sitten voin laittaa lehden kiinni, Erika kuvailee.

Erika kertoo myös viihtyvänsä parhaiten huumorintajuisten ja leikkimielisten ihmisten seurassa.

– Jos joku on liian totinen torvensoittaja, minulle tulee olo, että hän ei ehkä ymmärrä minua.

Tähdet, tähdet -ohjelmaan lähteminen ei epäilyttänyt

Kun Erikaa pyydettiin mukaan Tähdet, tähdet -ohjelmaan, hän ei empinyt hetkeäkään. Hän näki mukaan lähtemisen ainutkertaisena tilaisuutena.

– Olin mukana samalla sekunnilla, kun kuulin asiasta. Lähdin mukaan ohjelmaan, jotta pääsen kokemaan äärirajoille menemisen.

Vahvuutena positiivisuus ja raudanluja itseluottamus

Erika on saanut ohjelman tuomareilta ja erityisesti Maria Veitolalta runsaasti suitsuttavaa palautetta. Maria on muun muassa useaan otteeseen toivonut, että Erika olisi kisassa mukana mahdollisimman pitkään, sillä hän tekee ohjelmasta kiinnostavan heittäytymisellään ja esiintymis- sekä laulutaidoillaan.

Mutta mitkä asiat Erika itse kokee suurimmiksi vahvuuksikseen? Vastausta ei tarvitse odottaa kauaa.

– Positiivinen elämänasenne ja luottamus itseeni ovat suurimpia vahvuuksiani. Vaikka epäonnistuisin, luotan silti siihen, että onnistuminen vielä joskus tulee. En kadu mitään. On turha jäädä itkemään jotain menneisyyden juttuja. Mieluummin katson eteenpäin, Erika sanoo.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme