Julkkikset

Suurperheen isä Konsta Hietanen harjoitteli lastenhoitoa vaimonsa kanssa jo seurusteluaikana: ”Tunsimme, että tämä tulisi olemaan meidän juttumme”

Muusikko ja näyttelijä Konsta Hietanen on viiden lapsen isä, jonka kotona ei vietetä aikaa digilaitteiden, pelikonsoleiden tai älypuhelimien parissa.

Teksti:
Riikka Heinonen
Kuvat:
Om-Arkisto

Salatuista elämistä ja Tähdet tähdet -ohjelmasta tunnetulla Konsta Hietasella on viisi lasta.

Muusikko ja näyttelijä Konsta Hietanen on viiden lapsen isä, jonka kotona ei vietetä aikaa digilaitteiden, pelikonsoleiden tai älypuhelimien parissa.

Muusikko ja näyttelijä Konsta Hietanen on viisilapsisen perheen isä, jonka syksy on työntäyteinen.

Lue myös: Entinen Tenavatähti Konsta Hietanen on viiden lapsen isä – ja uusi Salatut elämät -näyttelijä: ”Olen itsekin vähän yllättynyt”

Konsta Hietanen, mitä odotat tältä syksyltä?

Syksystä on tulossa urani mielenkiintoisin. Tähdet, tähdet -ohjelman lisäksi näyttelen Salatuissa elämissä. Keikkakalenterini oli buukattu täyteen jo ennen kuin sain tietää tv-ohjelmista. Olen oppinut valtavasti uusia asioita näytellessäni Salkkareissa. Kuvauksiin on ollut alusta saakka helppoa mennä. Salkkareita tekemässä on mainio porukka.

Olet mukana Nelosen Tähdet, tähdet 2020 -ohjelmassa. Mitä musiikkityyliä odotat pääseväsi esittämään?

Minulle sopii kaikki, missä vedetään kovaa, ärjyen ja koko keholla rokaten. Odotan jännityksellä kevyempiä, musikaalityyppisiä tanssinumeroita. Tanssin suhteen olen jäykkä suomalaismies. Harjoittelen uusia liikkeitä tanssimalla lasteni kanssa.

Teet myös itse omaa musiikkiasi. Millaisista aiheista haluat tehdä kappaleita?

Uusin sinkkuni Hullu ilmestyi juuri. Vaikka oma persoonani ja lavaesiintymiseni on positiivista, kynästäni tuleva materiaali on synkempää. Kirjoitan ongelmistani ja läheisteni elämästä, mutta joukossa on parisuhteesta kertovia, iloisempiakin kappaleita. Odotan elämässäni hetkeä, jolloin pystyisin keskittymään biisien äänittämiseen ja pitkäsoiton tekemiseen. Levyllinen musiikkia olisi tarkoitus saada valmiiksi ensi vuonna.

Konsta Hietanen, sinulla on viisi lasta: 12-. 9-, 5-, ja 3-vuotiaat pojat ja 2-vuotias tytär. Millaisia haasteita suurperhe tuo?

Suuressa perheessä mitään ei jää säästöön, vaan kaikki menee perheen elättämiseen. Kuljemme minibussilla, koska emme mahdu tavalliseen autoon. Missään vaiheessa ei ole aikaa pysähtyä, koska aina joku tarvitsee apuani. Kun käyn iltaisin nukkumaan, huomaan aina, että olipa taas aikamoinen päivä. Vaimoni ja minä hoidimme muiden lapsia jo seurustellessamme. Tunsimme, että tämä tulisi olemaan meidän juttumme.

Konsta Hietanen, oletko tiukka vai rento isä?

Mitä enemmän lapsia on tullut, sitä tiukemmaksi olen isänä muuttunut. Homma ei pysy viiden lapsen kanssa kasassa ilman kuria. Yritin aluksi olla kaveri-isä, mutta se ei toiminut ollenkaan. Minun on oltava se, joka ei anna periksi. En ole mikään tiukka tuppisuu. Hassuttelen, touhuan ja juttelen lasteni kanssa kaikesta mahdollisesta. Kotonamme ei ole digilaitteita tai pelikonsoleita, mikä taitaa nykyään olla aika harvinaista. Alle 10-vuotiaat lapset eivät mielestäni tarvitse sellaisia elämäänsä. Kaikki muu on parempaa tekemistä.

Olet entinen ammattijalkapalloilija. Mitä jalkapallo opetti sinulle?

Pelasin jalkapalloa Veikkausliigassa FC Lahdessa ja MyPassa vuosina 2006–2013. Pukukoppielämä kysyi kovaa kurinalaisuutta. Olen maailman hajamielisin, mutta jalkapallokentillä opin, että töissä on oltava sataprosenttisesti läsnä.

Konsta Hietanen, voitit Tenavatähti-kilpailun vuonna 1994 Sammy Babitzinin klassikkokappaleella Daa-da daa-da. Milloin olet laulanut sen viimeksi?

Viimeksi Tenavatähtenä. Minulta on pyydetty sitä lähes jokaisella keikalla, jolla olen esiintynyt. En kuitenkaan ole suostunut laulamaan kappaletta aikuisiällä vielä kertaakaan.

Lue myös Seuran juttu: Viiden lapsen isä Konsta Hietanen, 35: ”Väsymys ja kiire tuovat sävynsä yhteiseloon – Silloin pitää löytää se yhteinen köysi, jota vetää”

X