Mira Luoti, 42, on helsinkiläinen laulaja ja näyttelijä. Hän on mukana Myyrä-ohjelmassa MTV3:lla. Hopeinen tussi -single ilmestyi helmikuun alussa.
Mira Luoti, 42, on helsinkiläinen laulaja ja näyttelijä. Hän on mukana Myyrä-ohjelmassa MTV3:lla. Hopeinen tussi -single ilmestyi helmikuun alussa.
Julkkikset

Korona on vaikuttanut Mira Luodin elämään äitinä: ”Pitäisi vain olla vahva ja myönteinen, vaikka keikat peruuntuvat ja talous on säästöliekillä”

Kun keikat perutaan ja talous on säästöliekillä, laulaja Mira Luotia pelottaa. Silloin on vaikea olla vahva. Edessä on kuitenkin valoa.
Teksti: Sanna Wirtavuori Kuvat: OM-arkisto

Mitä uusi Hopeinen tussi -kappaleesi sinulle merkitsee?

Se on antanut lohtua ja toivoa. Se kertoo siitä, että lapsen pitää saada leikkiä ja unelmoida rauhassa. Laulun avulla tein päätöksen, että otan suunnan kohti parempaa aikaa.

Lue lisää: Mira Luoti elää valoisaa elämänvaihetta: ”Parisuhde on löytänyt oman paikkansa”

Milloin on vaikeinta olla aikuinen?

Silloin, kun pelottaa eikä haluaisi siirtää omia pelkoja lapsille. Pitäisi vain olla vahva ja myönteinen, vaikka keikat peruuntuvat ja talous on säästöliekillä.

Kuinka peität huolesi lapsiltasi?

Lapseni ovat jo sen verran isoja, 13-, 11- ja 6-vuotiaita, että heidän kanssaan voi puhua vaikeistakin asioista. En kuitenkaan ole valittaja ja huokailen lähinnä helpotuksesta. Menemme eteenpäin positiivisella mielellä ja hurtilla huumorilla. Olemme hömpöttelijöitä, tanssimme, hassuttelemme ja viihdymme yhdessä luonnossa.

Miten korona on vaikuttanut perheesi elämään?

Aika rajusti. Huonon työtilanteen lisäksi olemme olleet pitkiä aikoja karanteenissa ja käyneet lukuisissa koronatesteissä. Hyvää on se, että olen ollut paljon kotona ja läheisten ja luonnon arvo on korostunut. Itse taudista on kokemusta molemmista ääripäistä: lapseni sairasti sen ilman oireita, mutta isoäitini on sairaalassa ja tarvitsee lisähappea.

Mikä on auttanut selviytymisessä?

Arjen pienet ilot. Vaikka se, että pääsee 25 päivän karanteenin jälkeen ensimmäistä kertaa itse kauppaan. Sen olen tajunnut, että mikään ei ole itsestään selvää. Suuri ilo on ollut myös vuosi sitten nelivuotiaana meille muuttanut suloinen venäjäntoy-rotuinen pikkukoira. Se kotiutui heti ja on kaikkien lellikki.

Lue lisää: Lapsuuden parhaasta ystävästä tulikin Mira Luodin oma sisko: ”Pikkuhiljaa vanhempamme rakastuivat – heidän suhteensa tuli osaksi elämäämme luontevasti”

Olet mukana Myyrä-ohjelmassa. Onko sinun helppo pitää naamasi peruslukemilla?

Joo, pitkästä keikkataustasta ja ammatistani oli hyötyä. Vaikka lavalla välitetään tunteita, omat huolet tai huono päivä eivät saa näkyä yleisölle.

Kuinka hyvä huiputtaja olet?

Riskin ottamisesta minulla on kokemusta. Myyrä-ohjelma oli tosi hauskaa psykologista peliä. Minulla ei ollut strategiaa. Menin rotsi auki, välillä valehtelin ja vedätin täysillä, hetkittäin olin umpirehellinen.

Millaisia unelmia sinulla on?

Voi, kunpa pääsisin jo keikoille! Se on suurin unelmani. Olen laulanut viimeksi kesällä muutamalla pienellä keikalla ja sen jälkeen vain studiossa sekä isoäidille puhelimessa.

X