Oona Airola
Oona Airola oli ennen huolettomampi rahankäyttäjä.
Julkkikset

Koronapandemia pakotti näyttelijä Oona Airolan pihistelemään menoissaan: ”Olen opetellut kokkaamaan päivittäin kotona”

Näyttelijä Oona Airola on opetellut tarkemmaksi rahankäyttäjäksi, sillä koronapandemia vei myös hänen työnsä. – Olen ollut aika boheemi rahankäyttäjä, mikä kertoo tietysti äärimmäisestä etuoikeudesta, Oona sanoo.
Teksti: Johanna Yrjölä Kuvat: OM-arkisto

Näyttelijä Oona Airola, 32, on yksi monista, joiden työt loppuivat ja tulot romahtivat koronaviruspandemian myötä. Samasta syystä hän joutui myös kiristämään kukkaronsa nyörejä.

– Olen opetellut kokkaamaan päivittäin kotona sen sijaan, että tilaan ruokaa kotiin viisi kertaa viikossa. Olen myös selvittänyt ensimmäistä kertaa elämässäni, miten työttömyyskassa toimii, Oona kertoo.

Oonan mukaan hänen kulutustottumuksissaan on näkynyt aiemmin tiettyyn tulotasoon tottuminen.

– Raha on kiinnostanut minua aina tosi vähän, ja olen ollut aika boheemi rahankäyttäjä, mikä kertoo tietysti äärimmäisestä etuoikeudesta. Minulla on ollut paljon töitä, ja sitä myötä myös tuloja. En ole ollut koskaan kova shoppailija, vaan rahaa on kulunut etenkin ulkona syömiseen kiireen keskellä, Oona kuvailee.

Oona Airola: ”Töihin menoa osaa arvostaa paljon enemmän”

Rahankäytön tarkempi suunnittelu onkin ollut Oonasta äärimmäisen kiinnostavaa.

– Pysyn paljon aiemmin paremmin kartalla siitä, mikä viikkobudjettini on ja millaisia ruokia voin tehdä pitääkseni kulut inhimillisinä. Olen jopa fiilistellyt sitä, että olen joutunut pohtimaan, voinko ostaa tällä kauppareissulla mansikoita vai en. Se on ollut tosi kiinnostavaa ja opettavaista, Oona tuumii.

Oona tähdittää parhaillaan uutta Makkari-tv-sarjaa. Syksy on töiden osalta vielä tyhjillään, mutta ensi vuodesta on tulossa näillä näkymin kiireinen.

– Töihin menoa osaa arvostaa paljon enemmän nyt, kun on tajunnut, ettei se ole itsestäänselvyys.

X