Annika Saarikko
Annika Saarikon vaatehankinnoista on jo jonkin aikaa vastannut pääasiassa hänen hyvä ystävänsä.
Julkkikset

Kotiliesi: Hyppy äitiyslomalta politiikkaan on ollut valtava muutos Annika Saarikolle: ”Äitiyslomalla aikayksikkö oli päivä, nyt se on minuutti”

Annika Saarikko, 37, avaa tuoreessa Kotiliedessä siitä, kuinka hyppy äitiyslomalta keskustan puheenjohtajaksi, ministeriksi ja hallitusviisikon jäseneksi keskellä koronapandemiaa on ollut valtava muutos. Spontaaniudelle ei aikataulutetuissa päivissä ole sijaa.
Teksti: Anna.fi Kuvat: OM-arkisto

– Äitiyslomalla aikayksikkö oli päivä, nyt se on minuutti. Ei tämä ole mikään tavoiteltava tila, keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko kertoo tuoreessa Kotiliesi-lehdessä.

Annika yrittää pitää kiinni siitä, että hänellä olisi joka viikko pari kolme vapaailtaa ja yksi kokonainen vapaapäivä. Käytännössä se ei kuitenkaan aina onnistu, sillä päivät saattavat venyä.

Vaatehankinnoista vastaa pääasiassa hyvä ystävä

Annikan päivät ovat niin tarkkaan aikataulutettuja, ettei niissä ole sijaa minkäänlaiselle spontaaniudelle. Jos ministeri haluaa käydä ostamassa itselleen uudet rintaliivit, sihteerin pitää raivata asialle aikataulusta tunnin siivu.

Muista vaatehankinnoista on jo jonkin aikaa vastannut pääasiassa Annikan hyvä ystävä.

Ei voimia unikoulun pitämiseen

Annikalla ja hänen puolisollaan Erkki Papusella on kaksi lasta: 6-vuotias Aarni ja 1-vuotias Kaarlo.

– Odotamme Erkin kanssa, että Kaarlo alkaisi nukkua kokonaisia öitä. Meillä ei ollut voimia pitää hänelle unikoulua, vaan olemme palvelleet häntä pullomaidolla öisinkin. Minä olen kuitenkin parempiuninen kuin Erkki, Annika kertoo.

Lue koko juttu Kotiliedestä!

X