Julkkikset

Kotiliesi: Näyttelijä Eila Roineen puolisolla oli kaksisuuntainen mielialahäiriö: ”Meillä oli onnistunut liitto, vaikka Vilillä oli syvät valot ja varjot”

Näyttelijä Eila Roine, 91, puhuu Kotiliedessä elämänsä rakkauden, edesmenneen Vili Auvisen kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä ja parin rakkaudesta.

Teksti:
Hilppa Wuokko
Kuvat:
OM-arkisto

Eila Roine on legendaarinen suomalaisnäyttelijä. Kuva on vuodelta 2015.

Näyttelijä Eila Roine, 91, puhuu Kotiliedessä elämänsä rakkauden, edesmenneen Vili Auvisen kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä ja parin rakkaudesta.

”Elämässäni on ollut yksi suuri rakkaus, eikä toista tule”, Eila Roine toteaa vastikään ilmestyneen Kotilieden haastattelussa.

Nyt palvelutalossa asuva Eila on tehnyt ennen eläköitymistään pitkän uran Tampereen Työväen Teatterissa ja tullut suomalaisille tutuksi myös muun muassa Pikku Kakkosesta.

Elämänsä rakkaudella hän tarkoittaa näyttelijä Vili Auvista, jonka kanssa hän sai kulkea yhteistä matkaa yli neljäkymmentä vuotta.

”Meillä oli onnistunut liitto, vaikka Vilillä oli syvät valot ja varjot. Hänellä oli kaksisuuntainen mielialahäiriö. Maanisessa vaiheessa hän osasi mitä vain, oli nokkela ja käsistään kätevä. Sitten tuli depressio, joka vei syvälle”, Eila kertoo haastattelussa.

Vilin Depressioon ei auttanut kuin alkoholi, joka koitui lopulta miehen kohtaloksi. ”Vaikka ne olivat aika raskaita vuosia, rakastin häntä loppuun saakka”, Eila kertoo lehdessä.

Lue Eila Roineen koko haastattelu Kotilieden verkosta tai Kotiliesi-lehdestä 6/2023!

X