Isot asiat lähtivät liikkeelle niihin aikoihin, kun Ninja täytti neljäkymmentä.
Julkkikset

Kotiliesi: Ninja Sarasalo löysi unelmansa maalaiskunnasta ja on töissä koulun keittiössä, mutta paratiisi poiki eron – ”Sen piti tapahtua”

Ninja Sarasalo kertoo Kotiliedessä, että alkoi haaveilla maalle muuttamisesta jo kauan sitten. Steinerkoulun keittiö oli unelmien täyttymys yrittäjyyden ja burnoutin jälkeen. Kävi kuitenkin niin, että uudessa arjessa tuli ero.
Teksti: Tiina Torikka Kuvat: Anton Reenpää

Huippumallina julkisuuteen ponnahtanut Ninja Sarasalo, 40, kertoo Kotiliedessä elämänmuutoksestaan. Hän on asettunut kahden lapsensa, kahden koiransa, ankkojensa ja kanojensa kanssa Fiskarsiin.

Mallivuosinaan Ninja oli kaikkialla hyvin nuorena, muotilehtien kansissa ja seurapiiripalstoilla. Maailmalla hän muovautui yhteen muiden nimeä tekevien suomalaismallien kanssa, ja Ninjasta, Sanna SaastamoisestaSaimi Hoyerista, Kim Heroldista ja muutamasta muusta tuli oma jenginsä.

”Ikävä helpotti paljon, kun löytyi oma porukka. Nuorena pitää kuulua johonkin ollakseen olemassa”, Ninja muistelee Kotilieden haastattelussa.

20-vuotiaana Ninja oli iässä, jossa vuodet huipulla olivat jo ohi. Hän muutti takaisin Suomeen. Hän perusti perheen suomalais-japanilaisen Yoshiki Tamuran kanssa. Uutta uraa hän teki ravintola-alan yrittäjänä. Se oli raskasta. Ninja koki burnoutin.

Jo kauan sitten Ninja alkoi haaveilla maalle muutosta. Oikea hetki koitti viime vuonna.

Nyt Ninja työskentelee Sammatissa, koulun keittolan tätinä.

”Ei epäilystäkään, etteikö tämä olisi tärkein duuneistani. Kutsumukseni on ravita ihmisiä ja jakaa sillä tavalla rakkautta”, Ninja kertoo Kotiliedessä.

”Vaikka olen vain peruskoulun kokki, olen siinä intohimoinen ja vallankumouksellinen.”

Vallankumouksellisuudella Ninja tarkoittaa sitä, että pienilläkin määrärahoilla hän haluaa tarjota vähän parempaa ruokaa. Koulun ramenkeittoon ei saa kallista oikeaa kalalientä, joten Ninja saa pitkällä keittämisellä tuntuvan umamin aikaan kaalista, sipulista ja porkkanasta.

Maalla alkoi aivan toisenlainen elämä, Ninja täytti neljäkymmentä, ja isot asiat lähtivät liikkeelle. Paratiisiin päästyään Ninja koki avioeron.

”Onhan se aika kamalaa. Mutta sen piti tapahtua”, hän toteaa Kotiliedelle.

Eron jälkeen Ninja on viimein voinut puhua ex-puolisonsa kanssa avoimesti vaikeista asioista ja tunteista. Hän myös oivalsi miten on elämässään ohittanut itsensä seurustelemalla tauotta 14-vuotiaasta alkaen.

”En ole mikään eron puolestapuhuja. Se on todella rankka asia, ja siihen pitää olla valmis.”

Ninja Sarasalon haastattelu on kokonaisuudessaan Kotiliedessä 16/2022.

X