Hanna-Maria Seppälä
Hanna-Maria Seppälä kehuu itseään 23 vuotta vanhempaa aviomiestään.

Julkkikset

Kriisin kokenut Hanna-Maria Seppälä kihlatustaan Anssi Hintsasta: ”Miehelläni on taito nostaa minut takaisin pinnalle”

Urheilu-uran lopettaminen käynnisti Hanna-Maria Seppälän, 32, elämässä identiteettikriisin. Tulevaisuuden haaveissa siintävät lääkärin ammatti ja äitiys.
Teksti: Maria Tojkander Kuvat: Paula Kukkonen/Otavamedia

Moi, olen Hanna-Maria Seppälä, entinen uimari. Ei tunnu hyvältä, en halua olla entinen uimari. Moi, olen Hanna-Maria Seppälä, opiskelija. Ei tämäkään toimi. Moi, olen pelkkä Hanna-Maria. Olenko pelkkä Hanna-Maria nyt?

Tätä Hanna-Maria Seppälä, 32, pyöritti päässään vielä keväällä lopetettuaan urheilijan uransa.

– Minulle tuli identiteettikriisi, kun en enää tiennyt, kuka olen.

Vaikeimpia tilanteita Hanna-Marialle olivat kättelemiset. Ne hetket, kun hän esittäytyi uudelle ihmiselle. Mitä hän silloin sanoisi?

– Pahimmillaan pohdin, olenko mitään ilman uraani huippu-urheilijana, hän sanoo.

Takana oli 27 vuotta uimarina ja 17 vuotta huippu-urheilijana.

– Halusin saada elämältä muutakin. Halusin antaa aikaa perheelle.

Kihlattu Anssi Hintsa on Hanna-Marian tukena

Kun Hanna-Marian ja yrittäjä Anssi Hintsan suhde vuosia sitten alkoi, pariskunnan ikäero nostettiin julkisuudessa esille.  55-vuotias Anssi on Hanna-Mariaa 23 vuotta vanhempi.

– Anssi on aina tukenut minua. Hänellä, kuten muullakin perheelläni, on taito nostaa minut takaisin pinnalle, jos oli kisa mennyt huonosti tai on muuten elämässä vaikeita hetkiä. Hän ja he kaikki osaavat nähdä asiat hyvän kautta. Jos urheilu-uran lopettaminen suhteeseemme jotenkin vaikutti, se vahvisti sitä entisestään. Olemme todella hyvä tiimi.

MTV3:n Mestareiden mestari -ohjelmassa mukana oleva Hanna-Maria järjestää nykyisin hyvinvointipäiviä ja valmennuksia, luennoi yritysten henkilökunnille sekä mentoroi nuoria urheilijoita. Hän on myös vastavalmistunut liikuntatieteiden maisteri. Ennestään Hanna-Marialla on suoritettuna fysioterapeutin tutkinto.

– Tosin ei tämä minulle riitä. Aion hakea ensi keväänä lääketieteelliseen tiedekuntaan. Haaveilen lääkärin ammatista.

Jos kaikki menee kuten Hanna-Maria toivoo, viiden vuoden kuluttua lääketieteellisen opinnot ovat loppusuoralla ja hänellä ja Anssilla on ehkä myös lapsi.

– Haluan lapsia, mutta sillä ei ole kiire. Ensin haluan nauttia tästä elämänvaiheesta.

Miten Hanna-Maria selviytyi identiteettikriisistään? Mitä Hanna-Maria ajattelee naimisiin menosta? Lue Hanna-Marian haastattelu Anna-lehden numerosta 43/2017. Tilaa lehti tai osta digilehden lukuoikeus täältä!

X