Jos minulla olisi mies, joka ei ymmärtäisi paloani, ei suhde ikinä toimisi, Krista Siegfried sanoo.
Julkkikset

Krista Siegfrids pitkän parisuhteensa haasteista: ”Välillä on vaikeaa, mutta yritämme puhua kaikesta ja rakastaa”

Laulaja Krista Siegfrids pyrkii Ruotsin viisuedustajaksi pitkän parisuhteen ongelmista kertovalla, hyvin henkilökohtaisella Snurra min jord -kappaleellaan. Krista sanoo, että hänen ja pitkäaikaisen seurustelukumppaninsa on välillä todella vaikea löytää yhteistä aikaa. – Meidän suhteemme vaikeus on, että tykkäämme molemmat tehdä uraa.
Teksti: Virpi Valtonen Kuvat: Pekka Mustonen/Otavamedia

Laulaja Krista Siegfrids, 31, juonsi viime viikonloppuna Suomessa käydyn Uuden Musiikin Kilpailun finaalin.

Myös naapurimaassamme Ruotsissa seurattiin Kristan suoritusta mielenkiinnolla. Syykin on ymmärrettävä: Krista solmi viime syksynä levytyssopimuksen Ruotsin Universal Musicin kanssa, ja hän kilpailee Melodifestivalen-kilpailussa Ruotsin edustuspaikasta Ukrainan Kiovassa pidettävään Eurovision laulukilpailuun.

– Kilpailen lauantaina 18. helmikuuta Växjössä, mutta sitä ennen olen mukana kahdessa isossa ruotsalaisessa televisio-ohjelmassa: TV4:n Bingolottossa ja Malou efter tio -keskusteluohjelmassa. Olen tosi onnellinen, että olen päässyt mukaan ohjelmiin, sillä ne ovat Ruotsissa iso juttu. Nyt saan apua myös Ruotsissa ja se tuntuu ihanalta. Rakennan uraani, ja vatsassa ja sydämessä tuntuu hyvältä, Krista kertoi & Other Stories Helsinki -myymälän avajaisissa keskiviikkona.

Ruotsin Melodifestivalen on todella näyttävä show, ja myös Kristan oman esityksen palaset alkavat jo loksahdella kohdilleen.

– Voin paljastaa, että koreografiani on Madonnan ja Jamiroquain kanssa yhteistyötä tehnyt huikea koreografi. Asuni on tehnyt Katri Niskanen. Olen tosi innoissani siitä, että saan tuoda myös Ruotsissa esiin suomalaista designia, Krista kertoo.

– Växjöhön minua kannustamaan tulee iso kannustusjoukko: koko perheeni, kaikki ystäväni ja myös ohjaaja Elias Koskimies. Koen, että olen saanut kannustusta myös Suomessa. En ole koskaan tuntenut ettei minua tsempattaisi myös täällä, Krista kiittää.

Krista Siegfrieds on seurustellut puolisonsa kanssa kouluajoista lähtien.

Krista Siegfrieds on seurustellut puolisonsa kanssa kouluajoista lähtien. – Rakastamme toisiamme niin paljon, että kyllä me pysymme yhdessä.

Pitkän parisuhteen haasteet

Kristan tuleva viisukappale Snurra min jord on laulajan itsensä mukaan superhenkilökohtainen ja tunteikas, mutta myös toivoa antava.

– Biisi tulee suoraan sydämestä. Siinä ei ole mitään feikkiä, Krista vakuuttaa.

Snurra min jord käsittelee sitä, kuinka pitkässä parisuhteessa olleet löytäisivät yhteistä aikaa. Vaikka osapuolet saattavat lipua omiin suuntiinsa, saa suhteen toimimaan, kun päättää taistella ja tehdä suhteen eteen töitä.

Krista itse meni kihloihin kymmenen vuoden seurustelun jälkeen entisen opiskelukaverinsa, radiojuontaja Janne Grönroosin kanssa syksyllä 2014.

– Herranjumala, olemme olleet yhdessä todella kauan, jotain 12 vuotta. Meidän suhteemme vaikeus on, että tykkäämme molemmat tehdä uraa. Yhteistä aikaa on välillä todella vaikea löytää. Ristiriita tulee siinä, kun pitäisi löytää aikaa perheen perustamiseen ja kaikkiin perinteisiin asioihin. Snurra min jord kertoo siitä, ja toivon ja uskon, että muutkin ihmiset voivat samastua siihen, Krista toteaa.

– On kuitenkin hyvä, että olemme Jannen kanssa molemmat samanlaisia. Jos minulla olisi mies, joka ei ymmärtäisi paloani, ei suhde ikinä toimisi, Krista arvelee.

– Olemme tehneet yhdessä sellaisia valintoja, että menemme yhdessä ja käsi kädessä kohti kaikkia kokemuksia. Totta kai välillä on vaikeaa, mutta yritämme puhua kaikesta ja rakastaa. Tähän asti olemme pystyneet tekemään omat ratkaisumme siitä miten suhde saadaan toimimaan ja toivon, että pystymme ratkaisuja jatkossakin tekemään, Krista toteaa.

– Rakastamme toisiamme niin paljon, että kyllä me pysymme yhdessä.

Lue lisää:

Krista Siegfrids: ”Mieluummin överit kuin vajarit”

Sikke Sumari: ”Hyvässä liitossa täytyy antaa vapautta ja läheisyyttä”

X