Krista Siegfrids järkyttyi aluksi hollantilaisten suorapuheisuudesta.
Krista Siegfrids järkyttyi aluksi hollantilaisten suorapuheisuudesta.
Julkkikset

Krista Siegfridsin ja Rutger-puolison suhteessa on ollut pieniä kulttuurisokkeja: ”Hän ihmetteli, miksi aikuiset ihmiset ostavat muumimukeja”

Krista Siegfrids ja hollantilainen Rutger-puoliso ovat kolmen vuoden jälkeen yhä umpirakastuneita. Kriisejä ei suhteessa ole vielä ollut, mutta pieniä kulttuurien yhteentörmäyksiä on tullut vastaan – esimerkiksi karjalanpiirakoista ja muumeista.
Teksti: Annan toimitus Kuvat: Liisa Valonen ja Krista Siegfridsin kotialbumi

Miten tämä kuvio voisi ikimaailmassa onnistua? Mitä minä vastaan? Kysymykset poukkoilivat laulaja Krista Siegfridsin, 35, mielessä, kun häntä viime kesänä pyydettiin mukaan MTV3-kanavan Tanssii tähtien kanssa -ohjelman kilpailijaksi.

Krista oli jo useamman vuoden ajan haaveillut pääsevänsä mukaan sarjaan. Mutta miksi pyyntö tuli juuri nyt, kun hän eli pikkulapsiarkea hollantilaisen Rutger-puolisonsa ja Lizzy-vauvansa kanssa? Miten elämä pienen lapsen kanssa ja runsaasti aikaa vievä projekti voisivat olla yhdistettävissä?

Onneksi Rutgerilla oli ratkaisu valmiina: Krista ottaisi pestin vastaan, ja perhe muuttaisi syksyksi Suomeen.

– Mieheni sanoi, että tähän on tartuttava. Hän tietää, miten paljon rakastan esiintymistä ja työtäni. Tuntuu hyvältä, kun hän on ylpeä minusta, Krista sanoo nyt.

Krista Siegfrids ja Rutger-puoliso uudenvuodenaattona 2020.

Krista ja Rutger uudenvuodenaattona 2020.

”Hän ei ollut koskaan kuullutkaan muumeista”

”Tapasin Rutgerin yhteisten ystäviemme välityksellä muutama vuosi sitten. Heti ensikohtaamisella tiesin, että hänessä on jotain poikkeuksellista. Tunne oli hyvin voimakas ja nopea. En ollut koskaan ennen kokenut mitään sellaista.

Suhteemme toimii käsittämättömän hyvin. Haluamme samoja asioita: matkustella, juhlia ystäviemme kanssa ja kokea kaikenlaista uutta ja jännää. Olemme molemmat kunnianhimoisia töissämme ja tsemppaamme toisiamme.

Rutger on rehellinen, ja rakastan sitä, että voin aina luottaa häneen. Ja on hän myös todella komea. Hän on puolisona huolehtivainen ja kiltti, mutta osaa myös haastaa minua. Tarvitsen sitä, koska muuten rupean määräämään liikaa. En todellakaan saa tai edes halua päättää kaikista perheemme asioista. Olemme hyvin tasavertaisia kumppaneita.

Vanhempina emme voi olla yhtä spontaaneja kuin ennen. Aiemmin saatoimme lähteä reissuun hetken mielijohteesta, mutta nyt pitää säätää ja suunnitella.

Olemme vielä vastarakastuneita emmekä ole kokeneet suhteessamme kriisejä tai vaikeita aikoja. Vain pieniä kulttuuritörmäyksiä on tullut vastaan. Minulle oli pieni kulttuurisokki huomata, miten rehellisiä ja suorapuheisia hollantilaiset ovat. Suomalaiset ovat usein kohteliaampia ja pidättyväisempiä. Olen silti oppinut pitämään tästä piirteestä. Hollantilaisten kanssa ei tarvitse pohtia, mitä toinen todellisuudessa ajattelee.

Rutger pitää Helsingistä ja Kaskisista ja ihastelee molempien kauneutta. Suhteemme alussa yritin saada hänet syömään rakastamiani karjalanpiirakoita. Oli pienoinen pettymys, kun hän ilmoitti, etteivät ne ole hänen juttunsa. Hän ihmetteli myös, miksi niin monen suomalaisen kotoa löytyy muumimukeja. Häntä kummastutti, miksi aikuiset ihmiset ostelevat piirroshahmoilla koristeltuja astioita. Hän ei ollut koskaan kuullutkaan muumeista.”

Luit juuri lyhennelmän Annan kansijutusta 38/2021, jonka on kirjoittanut Anneli Juutilainen. Hyvinvoinnin avaimet -sarjan jutussa Krista kertoo ihmisistä ja asioista, jotka tekevät hänet onnelliseksi. Miten nuoruuden tragedia, isän äkkikuolema sydänkohtaukseen, vaikutti Kristan elämänvalintoihin? Miksi Kristan ja Rutgerin perheessä puhutaan kolmea kieltä? Lue koko juttu numerosta 38/2021 tai digilehdestä. Voit tilata digilehden täältä!

X