Camillan lapset
Vasemmalta: Harry Lopes, Tom Parker Bowles, Laura Lopes, Louis Lopes, Freddy Parker Bowles, Gus Lopes, Eliza Lopes ja Lola Parker Bowles.
Julkkikset

Kuninkaallinen uusperhe – Camillan lasten myötä hovissa on kokkiohjelmajulkkis ja kaksospojat

Kuningatar Camillan lapset Tom ja Laura sekä molempien lapset ovat läheisiä kuninkaalliselle perheelle. Camillan tyttärentyttärellä oli kunniatehtävä jo prinssi Williamin ja herttuatar Catherinen häissä.
Teksti: Johanna Jantunen Kuvat: MVPhotos

Kuningas Charlesin bonuslapset ja lapsenlapset nähtiin kaikki yhdessä, kun kesäkuussa 2022 vietettiin Britannian vanhimman ja arvokkaimman ritarikunnan, Sukkanauharitarikunnan (Order of the Garter) seremoniaa.

Yllä olevassa kuvassa ovat kuningatar Camillan poika Tom Parker Bowles, hänen lapsensa Freddy Parker Bowles, 12, ja Lola Parker Bowles, 14, Camillan tytär Laura Lopes puolisonsa Harry Lopesin kanssa sekä heidän lapsensa Eliza, Gus ja Louis.

Camillan lapset ovat halunneet elää tavallista elämää ja pysyä melko sivussa kuninkaallisissa tilaisuuksissa, mutta nyt, kun heidän äitinsä on kuninkaan puoliso, heitä tullaan todennäköisesti näkemään edustustilaisuuksissa aiempaa useammin.

Toisin kuin Charlesin pojilla prinssi Williamilla ja prinssi Harrylla, Tomilla ja Lauralla ei kuitenkaan ole paikkaa kruununperimysjärjestyksessä. Koska Tom ja Laura eivät ole syntyneet kuninkaalliseen sukuun, on epätodennäköistä, että heillä tulisi myöskään olemaan virallista edustusroolia kuninkaallisessa perheessä.

Mutta keitä Laura ja Tom oikeastaan ovat?

Tom Parker Bowles on ruokaohjelmien tähtikasvo

Tom Parker Bowles, 47, on tehnyt menestyksekästä uraa ruokakirjailijana ja -kriitikkona. Hänen kasvonsa ovat monelle britille tutut, sillä Tom on vieraillut alituiseen monissa ruokaan liittyvissä tv-ohjelmissa, kuten Master Chefissä.

Tom meni naimisiin muotitoimittaja Sara Buysin kanssa vuonna 2005. Tytär Lola syntyi lokakuussa 2007 ja poika Freddy helmikuussa 2010.

Tom ja Sara erosivat vuonna 2018. Avioeron jälkeen Tom löysi uuden, mutta traagisen rakkauden.

Mies seurusteli toimittaja Alice Procopesin kanssa ja ehti olla hänen kanssaan kaksi onnellista vuotta yhdessä, kunnes Alice kuoli syöpään vain 42 vuoden iässä. Tomin on kerrottu olleen Alicen kuoleman jälkeen surun murtama.

Kuningas Charles on ollut läsnä Tomin elämässä jo pitkään, sillä Camilla ja hänen ex-miehensä Andrew Parker Bowles pyysivät aikoinaan Charlesia Tomin kummisedäksi.

Kuningas on siis erikoislaatuisesti Tomille sekä isäpuoli että kummisetä.

”Hän on lämmin, älykäs ja ihmisystävällinen, ja uskon, että hänestä tulee fantastinen kuningas”, Tom kuvaili Charlesia australialaisessa A Current Affair -ajankohtaisohjelmassa vuonna 2015.

Myös Tomin lapsilla, Lolalla ja Freddyllä, on lämmin suhtautuminen isoisäpuoleensa, jota he ovat kutsuneet lempinimellä ”umpa”.

Laura Lopes on taiteen ystävä ja kolmen lapsen äiti

Laura Lopes, 44, on pysytellyt enimmäkseen poissa parrasvaloista. Hän on työskennellyt maineikkaassa taidegalleriassa Lontoossa.

Laura avioitui vuonna 2006 Harry Lopesin kanssa. Sekä prinssi William että prinssi Harry osallistuivat Lauran ja Harryn hääjuhlaan.

Menneisyyden riidat ovat jääneet taakse.

Lauralla ja Harrylla on kolme lasta: 14-vuotias Eliza ja 12-vuotiaat kaksoset Gus ja Louis. Eliza toimi morsiusneitona Catherinen ja Williamin häissä vuonna 2011 ollessaan vasta 3-vuotias. Vihkiseremonian jälkeen Buckingham Palacen parvekkeella otetuissa kuvissa bonusisoisä Charles pitää suloista Elizaa lempeästi sylissään.

Lauralla ja prinssi Williamilla on kerrottu aikoinaan olleen kiistaa siitä, kenen syytä heidän vanhempiensa avioerot olivat. Menneisyyden riidat ovat kuitenkin jääneet taakse.

Camillan lapset ja lapsenlapset ovat läheisissä väleissä kuninkaallisen perheen kanssa

Camillan lapset ja lapsenlapset ovat hänelle tärkeitä ja läheisiä. Hän kertoo Voguen artikkeleissa viestittelevänsä lastenlasten kanssa usein.

”On erittäin mukavaa saada tekstiviesti (lapsenlapselta). Opimme nuorilta ihmisiltä ja he oppivat myös meiltä. Näin on aina ollut”, Camilla toteaa.

Hän kertoo myös olevansa tyypillinen isoäiti.

”Yksi asia, joka isoäitinä olemisessa on kivaa, on hemmotella lapsenlapsia silloin tällöin ja antaa heille enemmän asioita kuin heidän vanhempansa sallisivat.”

Yksi lapsenlapsista käy koulua lähellä Camillan vanhaa kotitaloa, jossa hän asui ennen kuin muutti Charlesin kanssa Clarence Housen kuninkaalliseen residenssiin. Camilla omistaa Wiltshiressä sijaitsevan talon yhä ja vierailee siellä toisinaan.

Camilla puhuu Voguen haastattelussa myös siitä, kuinka Eliza ja Lola ovat tulleet ikään, jossa ulkonäkö kiinnostaa. Lapsenlapset ovat yrittäneet vaikuttaa myös mumminsa ulkonäköön.

”He yrittävät painostaa minua laitattamaan korviini reiät, mutta mikään ei tule lävistämään korviani”, toteaa Camilla. Kuningatar kyllä käyttää korvakoruja, mutta ne ovat klipsillä kiinnitettävää mallia.

Lähteet: Page Six, Town & Country, Vogue

X