Mikko "Peltsi" Peltolan lapsen koevastaus herätti hilpeyttä somessa.
Julkkikset

”Lapsenne on nero”: Mikko ”Peltsi” Peltolan tyttären koevastaus saa väkisinkin hymyilemään – nyt puidaan, kuinka raskauttava on alkukirjain

Peltsinä tunnettu Mikko Peltola hämmästeli humoristisesti lapsensa koepisteitä. Tähän tarttui jopa räppäri Pyhimys: "Lähetä mulle rehtorin numero."
Teksti: Christina Boman

Mikko ”Peltsi” Peltola jakoi perjantaina Twitter-tilillään kuvan lapsensa uskonnon kokeesta. Kokeessa oppilaita oli pyydetty selittämään sanat samaani, ristiretki, reformaatio ja pyhimys.

Viimeisimpään Peltsin lapsella on ollut oivaltava vastaus – joka ei kuitenkaan ollut mennyt opettajan seulasta läpi.

Pyhimyksen kohdalla vastauksena lukee: ”Hän on räppäri.”

Pyhimys on kuin onkin myös räppäri Mikko Kuoppalan taiteilijanimi. Mittavan soolouransa lisäksi Pyhimys tunnetaan myös yhtyeistään Teflon Brothers ja Ruger Hauer. Kuoppala tarttuikin twiittiin nopeasti humoristisella otteella:

– Lähetä mulle rehtorin numero. Nyt alkaa maalittaminen! Kuoppala vaatii vastauksessaan.

Vastaus vilkastutti päivityksen alle kertynyttä keskustelua entisestään, ja Twitterissä pohdittiin kilpaa, oliko pisteettä jättäminen opettajalta virhearvio.

– Jos kysymys on: ’Kerro lyhyesti seuraavista asioista’ ja pyhimys on isolla alkukirjaimella, niin asiassa ei ole mitään epäselvyyttä. Poikanne on nero! Twitterissä kommentoidaan.

Myöhemmin Peltsi korjasi kyseessä olleen tyttären koevastaus.

Peltsi Peltola: ”Isänä haluan olla lapsilleni läsnä”

Peltsillä on Anu-puolisonsa kanssa 10-vuotias poika ja 11-vuotias tytär. Työ pitää miehen kiireisenä, ja Peltsi viettää kuvausreissuilla noin seitsemän viikkoa vuodesta. Lopun ajan hän haluaa ollaa perheelleen läsnä.

– Olen lunki isä. Arjessa tulee olla myös hauskaa, enkä rätkytä lapsilleni ennen kuin on pakko. Jos he haluavat kiivetä puuhun, laskea persmäkeä ilman liukuria tai ajaa fillarilla rappusissa, siitä vaan, Peltsi kertoi aiemmin tänä vuonna Annan haastattelussa.

Twitteriin koevastauksen jakanut Peltsi myöntää samassa haastattelussa, että potee toisinaan syyllisyyttä älylaitteiden liikakäytöstä.

– Elämme ajassa, jossa lapset ja aikuiset ovat koukussa samoihin vehkeisiin – isäni kutsuukin älypuhelinta osuvasti hyväilylaudaksi. Lasten kohdalla olemme suitsineet älylaitteiden käyttöä asettamalla niihin ruutuajat.

X