Antti Ketonen
Antti Ketonen lähtee mukaan ravintolabisnekseen.
Julkkikset

Laulaja Antti Ketonen toteuttaa pitkäaikaisen haaveensa: ”Moni on sanonut, että olenko hullu”

Iskelmälaulaja Antti Ketonen tekee uuden aluevaltauksen. Hän avaa keväällä espanjalaisen viinibaarin ja herkkumyymälän espanjalaisen ystävänsä kanssa.
Teksti: Johanna Yrjölä Kuvat: OM-arkisto

Antti Ketonen, 42, on matkustanut paljon Espanjassa.

– Rakastan sikäläisten tapas-paikkojen viinejä, ruokaa ja tunnelmaa.

Antti avaa keväällä Helsingin keskustaan espanjalaisen viinibaarin ja herkkumyymälän ystävänsä kanssa.

– Ystävälläni on ollut myymälä kauppahallissa, ja ehdotin hänelle, että voisimme perustaa myös yhdessä jotain. Pääasiassa olen mukana ideapuolella, mutta lupaan, että minut nähdään toisinaan tiskinkin takana. Enköhän myös laula välillä asiakkaillemme jotain, Antti kertoo.

Antti ja hänen yhteistyökumppaninsa, espanjalainen Jaime, tutustuivat pari vuotta sitten somessa.

– Löysin hänet Punavuoren Facebook-ryhmästä, jossa hain koiralleni hoitajaa. Jaime oli yksi hakijoista, ja meistä tuli myös ystäviä. Hän on hoitanut muutaman vuoden koiraani, kun olen ollut keikoilla ja reissussa.

Pandemiasta huolimatta Antti suhtautuu ravintola-alan yrityksen perustamiseen toiveikkaasti

Vaikka koronapandemia on kurittanut myös ravintola-alaa, Antti suhtautuu yrityksen perustamiseen toiveikkaasti.

– Moni on sanonut, että olenko hullu, kun perustan ravintolan pandemia-aikana. Toisaalta minulle on tarjoutunut mahdollisuus kokeilla uusia juttuja keikkojen ollessa tauolla. Totta kai hyppy tuntemattomaan jännittää, mutta on myös hienoa, ettei pitkäaikainen unelmani jää vain haaveeksi, vaan pääsen oikeasti toteuttamaan sen, Antti fiilisteli.

Ravintolayrittäjyyden lisäksi Antti on työstänyt myöhemmin tänä vuonna ilmestyvää levyään ja hypännyt mukaan Salossa kesällä järjestettävien iltatorien vetäjäksi.

– Olen pistänyt verkkoja vireille vähän eri puolille. Olen luonteeltani sellainen, että haluan tehdä asioita. Turhaudun nopeasti, jos joudun vain makaamaan laakereillani.

X