Julkkikset

Laulaja Heidi Kyrö puolisonsa tapaamisesta: ”Tunsin, että edesmennyt ystäväni ohjasi hänet luokseni lohduttamaan minua”

Laulaja Heidi Kyrö, 41, ei kuvaile kohtaamistaan miehensä Kimmon kanssa rakkaudeksi ensisilmäyksellä, mutta jotain erityistä siinä oli. Heidi uskoo, että hänen edesmennyt paras ystävänsä ja serkkunsa lähetti Kimmon hänen elämäänsä lohduksi.
14.2.2019 Teksti: Minna Juti Kuvat: Sampo Korhonen/Otavamedia

Kun laulaja Heidi Kyrö sanoo, että hänen puolisonsa Kimmo Kopra on ”paras kaverinsa”, sanoissa on erityistä paloa.

– Parhaan kaverin kanssa voi tehdä mitä vain. Paras kaveri pysyy aina lähellä.

Heidi tapasi Panssarisoittokunnan konsertissa huilusolistina soittaneen Kimmon asuttuaan muutaman vuoden Hämeenlinnassa. Heidi uskoo, että Kimmon lähetti hänen elämäänsä Mervi, Heidin serkku ja paras ystävä, joka kuoli Jyväskylässä 1998 tapahtuneessa isossa junaturmassa. Heidi ei ole koskaan lakannut ikävöimästä Merviä.

– Sanoin Merville kerran, että haluaisin miehen, joka olisi mahdollisimman paljon kuin hän. Sellainen Kimmo juuri on. Hänellä on samanlainen valoisa maailmankatsomus kuin Mervillä. Hän on sopivasti erilainen kuin minä.

Heidi ja Mervi olivat riidelleet juuri ennen Mervin kuolemaa. Se oli heille hyvin harvinaista. Totta kai riita jäi vaivaamaan Heidiä.

– Kun tapasin Kimmon, tunsin, että Mervi ohjasi hänet luokseni lohduttamaan minua.

Heidi ja Kimmo alkoivat seurustella pian ensitapaamisensa jälkeen.

– En kuitenkaan sano, että se olisi ollut rakkautta ensisilmäyksellä. Miten sellaista edes voisi olla? Ainakaan minun luonteelleni se ei olisi mahdollista. On pakko tutustua edes vähän, ennen kuin voi rakastua, Heidi sanoo.

Pariskunta meni naimisiin 2003. Heidi sanoo, että hän on rentoutunut ihmissuhteissaan Kimmon ansiosta.

– Hänen rinnallaan uskallan luottaa ihmisiin enemmän kuin ennen.

– Olemme täydelliset toisillemme. Uskon, että Kimmo ajattelee samoin.

Onni kääntyy suruksi

Heidi Kyrö esiintyy tällä hetkellä MTV:n Tähdet, tähdet -ohjelmassa.

– Kun minua pyydettiin mukaan, olin tietysti tosi onnellinen. Silti minulta on kysytty, että miksi suhtaudun asiaan niin tyynesti, miksen hypi riemusta.

– Kun takana on 26 vuotta laulajana, tietyt saavutukset tuntuvat ansaituilta, vaikka ne eivät olisikaan itsestään selviä. Olen kuitenkin jo monta kertaa kokenut, että ison ilon ja menestyksenkin hetkellä eteen voi tulla suruja. Elämä ei mene suunnitelmien mukaan tai niin kuin odottaisi. En enää uskalla suhtautua menestykseen niin, että tämä on minun suuri hetkeni.

Syksyllä Kimmolle ja Heidille läheisen ystäväpariskunnan vaimo kuoli aivan yllättäen.

– Häntä pisti ampiainen. Kukaan ei tiennyt, että hän olisi pistolle allerginen, eikä sitä osattu varoa.

– Ystävän kuolema nosti taas pintaan kipeät tunnot, jotka koin parhaan ystäväni Mervin menettämisen jälkeen. Molemmat ystäväni lähtivät yllättäen hetkellä, jolloin minulle itselleni oli tapahtumassa hyviä asioita. Nyt olin menossa ihanaan tv-ohjelmaan, kun 21 vuotta sitten urani oli hyvässä nousussa ja sain ensimmäisen ääninäyttelijän roolini Walt Disneyn Mulan-elokuvassa.

Heidi Kyrö koki elämän oikullisuuden myös kolme vuotta sitten.

– Olin juuri tekemässä uutta musiikkivideota ja ajattelin, että tuleva vuosi tulee olemaan minulle ammatillisesti erityinen. Sitten isäni sai sydäninfarktin. Hän oli pitkään sairaalassa, ja lähdin äidin avuksi pohjoiseen. Onneksi isä kuntoutui. En silti pystynyt tekemään vuodesta sellaista kuin olin odottanut.

Luit juuri lyhennelmän Annan kansijutusta 7/2019, jossa Heidi kertoo elämästään Tässä iässä -sarjassamme. Miten koulukiusaaminen vaikutti Heidin elämään ja ystävyyssuhteisiin? Miksi Heidi pitää laulaja Katri Helenan tavasta puhua rakastetusta kalakaverina? Mistä Heidi epävarmuus lapsen hankkimisesta johtui? Mitä Heidi ajattelee vanhenemisesta ja omasta kehosta? Lue lisää numerosta Annan numerosta 7/19 tai tilaa lehden lukuoikeus täältä!

Lue myös

Suosittelemme