Julkkikset

Laulaja Pete Parkkonen tuntee seksisymbolina olemisen ongelmat: ”Ei tunnu kivalta, kun tullaan kähmimään ja puristellaan”

Pete Parkkonen on tehnyt musiikkivideoita, jotka ovat tehneet hänestä seksisymbolin. Pete osasi varautua esineellistämiseen, mutta ei siihen, kuinka paljon naiset tulisivat häntä kähmimään. – Siihen ei mikään video tai julkinen rooli mielestäni anna lupaa.

Teksti:
Sanna Wirtavuori
Kuvat:
Mirva Kakko/Otavamedia

– Miehiin kohdistuva häirintä on valitettavan yleistä, hyvin ikävää ja turhauttavaa, Pete Parkkonen sanoo.

Pete Parkkonen on tehnyt musiikkivideoita, jotka ovat tehneet hänestä seksisymbolin. Pete osasi varautua esineellistämiseen, mutta ei siihen, kuinka paljon naiset tulisivat häntä kähmimään. – Siihen ei mikään video tai julkinen rooli mielestäni anna lupaa.

Pete Parkkonen tuli tunnetuksi kymmenen vuotta sitten Idols-kisoissa. Sittemmin pihtiputaalaispojalle on tapahtunut melkoisesti.

Hänet on nostettu seksisymboliksi ja yhdistetty romanttisessa mielessä niin naisiin kuin miehiinkin.

Peten ei tarvitse tällä kertaa poseerata kuvassa ilman paitaa, mutta hän keventää kuvaajan pyynnöstä takin alta poolopaidan pois ja kohentaa tukkaansa uuden huopahatun suojissa. Hän hymyilee, liikehtii vilkkaasti ja puhuu paljon.

– Tunnen olevani ikäiseni, 28-vuotias. Tämä on paras ikä, eikä mistään kolmenkympin kriisistä ole tietoakaan. Keski-ikä ei pelota – oikein odotan, että 12 vuoden kuluttua olen jo nelikymppinen.

Intohimon kohde

”Julkaisin pari vuotta sitten musiikkivideon Kohta sataa. Totta kai tiesin jo etukäteen, että paljastavista suihkukuvista tulisi kohua ja minut esineellistettäisiin.

Mutta en osannut kuvitella, kuinka paljon saisin kuulla siitä. Se on ollut terveellinen kokemus, vaikka välillä olenkin kyllästynyt, kun siitä muistutetaan. Yritän kiemurrella, että hei, siitä on jo kaksi vuotta…

Kaikki kevyt huulenheitto on ihan okei, mutta en pidä siitä, että minuun käydään käsiksi. Siihen ei mikään video tai julkinen rooli mielestäni anna lupaa.

Naisten kokemasta häirinnästä puhutaan paljon ja hyvä että puhutaan, mutta voin kertoa, että liian päällekäyvä ’ihailu’ ei ole miehestäkään mukavaa.

Miehiin kohdistuva häirintä on valitettavan yleistä, hyvin ikävää ja turhauttavaa. Ei tunnu kivalta, kun tullaan kähmimään ja puristellaan esimerkiksi takapuolesta keikoilla tai ravintoloissa. Ja siinä pitäisi vain hymyillä ystävällisesti!

Onneksi minulla on kantava ääni ja sanon tiukasti, että näpit irti, älä tee noin. Tavallisesti se tehoaa.”

Lue koko juttu Annasta 47/2018, siinä Pete kertoo muun muassa isyydestään ja siitä, minkälaisia ajatuksia suvun salaisuus Peten omasta isoisästä herättää. Tilaa lehti tai osta digilehden lukuoikeus täältä!

X