Julkkikset

Laulaja Vieno Kekkosen Elina-tytär kertoo Kotiliedessä rintasyövästään: ”Sairastuneen tehtävä ei ole taistella vaan pitää huolta itsestään”

Laulaja ja kieltenopettaja Elina Sauri, 52, saapui Kotilieden haastatteluun suoraan sairaalasta – hänellä on todettu rintasyöpä. – Ellu on ollut koko sairauden ajan valtavan reipas, hänen äitinsä, iskelmälaulaja Vieno Kekkonen, 84, sanoo lehdessä.

Teksti:
Anna.fi
Kuvat:
Jouni Harala

– Olen elänyt yli 50 vuotta hyvää ja onnellista elämää. Olisin valmis lähtemään, vaikka perheen takia en sitä toivokaan, rintasyöpään sairastunut Elina Sauri sanoo äitinsä Vieno Kekkonen vieressään.

Laulaja ja kieltenopettaja Elina Sauri, 52, saapui Kotilieden haastatteluun suoraan sairaalasta – hänellä on todettu rintasyöpä. – Ellu on ollut koko sairauden ajan valtavan reipas, hänen äitinsä, iskelmälaulaja Vieno Kekkonen, 84, sanoo lehdessä.

Laulaja Vieno Kekkonen ja hänen tyttärensä, laulaja ja kieltenopettaja Elina Sauri kertovat uusimmassa Kotiliesi-lehdessä siitä, miten toukokuussa Elinalle tehty mammografia muutti koko perheen elämän.

Elina oli ajatellut perua mammografia-ajan, koska hän oli käynyt seulonnassa kahta vuotta aiemmin. Ajan peruminen kuitenkin jäi – onneksi – ja Elina meni kuvauksiin. Sen jälkeen hän lähti esiintymään Laatokan-risteilylle. Palattuaan takaisin kotiin, siellä odotti kuitenkin kutsu uusintatarkastukseen.

”En huolestunut, sillä arvelin senkin olevan vain varmistelun vuoksi tehtävää rutiinia”, Elina kertoo lehdessä.

Elinan vasen rinta kuvattiin uudestaan juhannuksen aikaan. Rinnassa oli kolmesenttinen, litteä kasvain.

”Olin rauhallinen, kunnes koepalat otettiin. Silloin asia konkretisoitui ja järkytyin. Olin pitänyt itseäni äärimmäisen terveenä”, Elina sanoo.

”Äitinä tuntui tietysti pahalta”

Tyttären kohtaama yllättävä tilanne oli Vieno Kekkoselle tietyllä tapaa jo tuttu. Hänen oikea rintansa leikattiin pois vuonna 2006 havaitun syöpäepäilyn vuoksi. Vienon kohdalla epäily osoittautui kuitenkin aiheettomaksi.

Kun uutiset Elinan sairastumisesta tulivat, Vienon huolta helpottikin kokemus hänen omasta rintaleikkauksestaan. Hän ajatteli, että koska Elinan syöpä oli havaittu alkuvaiheessa, kyse ei välttämättä olisi hengestä.

”Silti asia oli valtava sokki. Äitinä tuntui tietysti pahalta”, Vieno kertoo lehdessä.

Elinaa itseään on puolestaan auttanut se, että hänen perheensä on pysynyt rauhallisena.

”Tunsin, että tulkoon mitä tahansa, kestämme kaiken yhdessä. Ei ole mitään hätää. En ole yksin, minulla on vahva tukiverkosto.”

Syövän sairastaminen ei ole myöskään Elinan mielestä taistelua.

”Sairastuneen tehtävä ei ole taistella, vaan pitää huolta itsestään ja tehdä asioita, joista tulee hyvä mieli.”

Lue lisää uusimmasta Kotiledestä!

X