Ihmiset ja suhteet

Laura Lepistö rakastui aviomieheensä lukioikäisenä: ”Pitkän parisuhteen salaisuus on, että tietää miten kohdella toista”

Luistelutähti ja Mestareiden mestari -kilpailija Laura Lepistö, 29, elää tällä hetkellä hektistä yrittäjän arkea. Heinäkuussa hän juhli toista hääpäiväänsä aviomiehensä kanssa. ”Tommi on elämänkumppanini ja paras ystäväni”, Lepistö kuvailee.

Teksti:
Anniina Nirhamo
Kuvat:
Pekka Holmström/Otavamedia, Anniina Nirhamo

Laura Lepistö on ollut yli 10 vuotta yhdessä aviomiehensä Tommin kanssa. "Olemme kasvaneet yhteen."

Luistelutähti ja Mestareiden mestari -kilpailija Laura Lepistö, 29, elää tällä hetkellä hektistä yrittäjän arkea. Heinäkuussa hän juhli toista hääpäiväänsä aviomiehensä kanssa. "Tommi on elämänkumppanini ja paras ystäväni", Lepistö kuvailee.

Entinen kilpatason taitoluistelija Laura Lepistö, 29 (vuonna 2017), kertoo elävänsä kiireistä yrittäjän arkea – arkeen mahtuu kuitenkin ahkerasti aktiviteetteja ja liikuntaa. Kuntoa, kestävyyttä ja paineensietokykyä Lepistö pääsee myös testaamaan tulevassa Mestareiden mestari -ohjelmassa, jossa hän kilpailee muiden entisten huippu-urheilijoiden kanssa.

Heinäkuussa Laura Lepistö juhli miehensä Tommi Huovisen kanssa toista hääpäiväänsä. Hääpäivän aikaan he olivat ystäväporukan kanssa purjehtimassa Kreikan saaristossa.

– Emme oikeastaan mitenkään erityisemmin juhlistaneet hääpäiväämme: emme anna toisillemme lahjoja, vaan panostamme kokemuksiin ja reissuihin. Ihana hääpäivä oli, Lepistö summaa.

Laura ja Tommi tapasivat lukiossa: ”Kymmenen vuotta sitten tämä mies vei minut ensitreffeille”

Pari on ollut yhdessä yli kymmenen vuotta. Laura ja Tommi tutustuivat lukiossa ja alkoivat seurustella jo ennen kuin Lepistö nousi huipulle luistelu-urallaan. Miltä tuntuu olla naimisissa ihmisen kanssa, jonka on tuntenut niin pitkään?

– Kyllähän sitä jo tuntee toisen ja tietää, mihin on lähtenyt. Olemme kasvaneet yhteen. Tommi on elämänkumppanini ja paras ystäväni, en voisi muuta kuvitellakaan, Laura kertoo.

Parasta pitkässä parisuhteessa Lepistön mielestä on se, että toisen tuntee läpikotaisin.

– Sitä tietää tasan tarkkaan, mitä toinen ajattelee. Ehkä sekin on pitkän parisuhteen salaisuus, että tietää miten kohdella toista. Tietää, mikä toista ärsyttää ja mikä ilahduttaa, sillä tavalla arjesta tulee helppoa ja kivaa.

Laura Lepistö ja Tommi ovat tunteneet lukiosta saakka. ”Kymmenen vuotta sitten tämä mies vei minut ensitreffeille”, Lepistö kirjoitti englanniksi Instagramissa. ”Aika lentää hämmästyttävän nopeasti – tämä on ollut aikamoinen 10 vuoden matka. Seuraavaa 10 vuotta odotellessa.”

”Emme tee pitkän tähtäimen suunnitelmia”

Laura Lepistö on yksi Suomen kaikkien aikojen menestynein taitoluistelija yksinluistelussa. Kilpailu-uransa luistelijana Laura lopetti vuonna 2012. Tänä keväänä hän perusti kahden muun entisen urheilijan kanssa urheiluun keskittyvän sisältömarkkinointiyrityksen ja elää nyt kiireistä arkea.

Millaisia unelmia pariskunnalla on tulevaisuuden suhteen?

– Tällä hetkellä olemme kumpikin aika uraorientoituneita. Tykkäämme työstämme ja nautimme nuoren aikuisen arjesta. Emme hirveästi tee pitkän tähtäimen suunnitelmia, Laura kertoo.

Lepistö päätyi toimistotyöhön: ”Liikkuminen on jokaisen oma valinta”

Laura Lepistö on onnellinen siitä, että liikunnan ilo on säilynyt myös kilpaurheilu-uran jälkeen. Urheilijan elämästä toimistotyöläisen arkeen siirtyminen tuntui heti omassa kehossa.

– Kun yhtäkkiä istui enemmän, tunsin, että kroppa suorastaan kaipasi liikuntaa. Nykyään harrastan kuitenkin enemmän hyvinvointiliikuntaa matalilla tehoilla. Nautin siitä, että liikkumisesta tulee vetreä olo ja ajatus lähtee rullaamaan, Laura kertoo.

– Lempilajejani ovat juokseminen ja jooga. Enää en kuitenkaan hirveästi tykkää mennä epämukavuusalueelle: en esimerkiksi tykkää painoharjoittelusta ollenkaan, en voi sille mitään, Lepistö naurahtaa.

Laura Lepistö
Laura Lepistö nähdään tulevassa Mestareiden mestari -ohjelmassa, joka kuvataan syyskuussa Etelä-Afrikassa. Urheilulegendat kisaavat lajeissa, joissa testataan mm. kuntoa, joukkuehenkeä ja paineensietokykyä.

 

Vaikka arki on kiireistä, Lepistö liikkuu viidestä kuuteen kertaa viikossa. Hänen mielestään liikunnan järjestäminen kiireen keskelle on jokaisen oma valinta.

– Kun on kiireistä, sovin ystävien kanssa lenkkitreffejä ja yhdistän sillä tavalla sosiaalisen puolen liikuntaan. Kun stressaa, kannattaa suosia matalatehoista liikuntaa, se tekee hyvää. Kuka tahansa ehtii käydä illalla vaikka vartin happihyppelyllä, jos haluaa, Lepistö sanoo.

Mestarien mestari alkaa MTV3-kanavalla 8. lokakuuta. Laura Lepistön lisäksi ohjelmassa kilpailevat Hanna-Maria Seppälä, Sami Jauhojärvi, Ringa Ropo, Antti Törmänen, Mikaela Inberg, Marko Ylihannuksela ja Teemu Tainio. Ohjelman juontaa entinen lumilautailija Eero Ettala.

Lue myös:

Ensitreffit alttarilla -pari Milla ja Kimmo juhlistivat ensimmäistä hääpäiväänsä romanttisesti Tallinnassa

Krista Siegfrids pitkän parisuhteensa haasteista: ”Välillä on vaikeaa, mutta yritämme puhua kaikesta ja rakastaa”

Oletko etääntynyt kumppanistasi? 9 keinoa löytää yhteys uudelleen

Janni Hussin treenivinkit: Näin karistat ylimääräiset kesäkilot nopeasti ja helposti

X