Laura Voutilainen
– Tämä on kiinnostava elämänvaihe, tavallaan puoliväli. Minulla on tunne, että kriisit menivät jo, Laura sanoo.
Julkkikset

Laura Voutilainen eron jälkeen: ”En ryhdy miehelle äidiksi enkä tyttäreksi”

Heinolasta Helsinkiin muuttanut Laura Voutilainen, 42, totuttelee eronneen naisen city-elämään. Uusi vaihe on tuonut laulajan elämään tyyneyttä ja itsevarmuutta. – Haluan nyt tsekata, mitkä ovet sulkeutuvat ja mitä uutta voi vielä avautua, Laura sanoo.
Teksti: Sanna Wirtavuori Kuvat: Paula Kukkonen/Otavamedia

Toukokuun aurinko hellii Helsinkiä, ja laulaja Laura Voutilainen viihtyy kaupungin vilinässä. Hän poikkeaa kahviloihin ja pyöräilee töihin Messukeskukseen, jossa Mamma Mia! -musikaalin esityksiä on kuutena päivänä viikossa, joskus kaksikin illassa.

– Tämä on ensimmäinen kevät pitkiin aikoihin, ettei minulla ole hysteerisiä puutarhatöitä. Saan vain olla, kerrostalossa asuva Laura sanoo naureskellen.

Järvenrantatalosta kerrostalokaksioon

Laura erosi lähes kolme vuotta sitten poikiensa isästä, ja yhteinen koti, hirsitalo Heinolassa järven rannalla, meni myyntiin. Vuodenvaihteessa talo kävi kaupaksi, ja nyt Laura on asunut muutaman kuukauden kaksiossa Helsingin keskustassa meren tuntumassa.

– Siellä on melko vähän huonekaluja entisestä kodista: yhden jalopuisen itämaisen sermin otin. Paljon meni kiertoon ja kaatopaikalle ja jonkin verran kaverien sekä äidin luo säilytykseen. Silti tutut ovat sanoneet, että uusi koti on ihan minun näköiseni, Laura kuvailee.

Hän kertoo olleensa pari vuotta ikään kuin kynnyksellä astumassa uuteen:

– Piti odottaa, että talo löytää ostajan ja kaikki talousasiat saadaan selväksi. Nyt olen ylittänyt kynnyksen, ja paljon uutta on luvassa myös työpuolella.

”Parisuhteen kuuluu olla tasaveroinen”

Laura sanoo olevansa uudessa elämäntilanteessaan entistä stressittömämpi.

– Elämästäni on tullut järjestelmällisempää, esimerkiksi tavarat eivät ole aina hukassa. Ja olen myös nykyään lähes aina ajoissa paikalla. Olen tyynempi ja varsinkin työasioissa coolimpi kuin ennen.

Laura on kova pohtimaan asioita kavereittensa kanssa.

– Haluan kaivaa sisäisiä vaikuttimia tekemisilleni. Olin isän tyttö ja siirryin syntymäperheestä maailmalle hyvin varhain. Oli selvää, että alitajuisesti hain turvaa. Olen tunnistanut ja käsitellyt tuollaiset asiat, eikä minun enää tarvitse etsiä miehestä isähahmoa. Enää en ryhdy äidiksi enkä tyttäreksi, vaan parisuhteen kuuluu olla tasaveroinen.

Luit lyhennelmän Annan jutusta, jossa Laura kertoo, mitä hän ajattelee elämästään nyt, isojen muutosten jälkeen? Millainen on ollut Laura tie alansa huipulle? Mitä hän oppi musiikkibisneksestä nuorena, entä nyt parinkymmenen vuoden jälkeen? Miksi Laura on halunnut vankan perustan elämälleen, ja millaisia valintoja hän on sen takia tehnyt? Lue juttu Annasta 23/2018. Tilaa lehti tai osta digilehden lukuoikeus täältä!

X