Lauri Ylönen
Lauri Ylönen uskoo, että klassikkohuonekaluihin sijoittaminen voi olla käytetyn rahan arvoista.
Julkkikset

Lauri Ylösen 3 sisustusvinkkiä: Tämän hintaisia sisustushankintoja harkitsen jo tarkkaan

The Rasmus -yhtyeen keulakuvana tunnettu Lauri Ylönen on myös intohimoinen talojen suunnittelija ja pikkutarkka sisustaja. Kysyimme Laurilta, mistä kannattaa säästää ja mihin kannattaa satsata.
Teksti: Hilppa Wuokko Kuvat: Hilppa Alanko

The Rasmus -yhtyeen kanssa pian uutta musiikkia julkaiseva ja keikkalavoille pian palaava Lauri Ylönen, 37, on viime aikoina tehnyt muutakin kuin uutta musiikkia. Hän on kunnostautunut talojen suunnittelijana ja toteuttajana.

Huhtikuussa alkavassa Laurin talot -ohjelmassa Lauri suunnittelee ja toteuttaa alusta loppuun neljä taloa. Oman Sipoon-talonsa lisäksi Lauri suunnittelee talot Elastiselle, Jarppi Leppälälle ja Aleksi Valavuorelle.

Klassikkoihin sijoittaminen kannattaa

Lauri muistetaan jo ”Helsingin Malibun” eli Karhusaaren luksuskodistaan, jota kaupattiin huimaan 8 miljoonan hintaan vuonna 2015. Missä menee Laurin kipuraja sisustushankintoja tehdessä?

– Jos menee yli viiden tonnin, niin sitten aletaan olla jo kipurajoilla, Lauri arvioi.

Toisaalta sijoitus klassikkotuotteeseen, kuten Eamesin Lounge Chairiin tai Barcelona-tuoliin, voi Laurin mukaan olla siihen kulutetun rahan arvoista. Aitojen klassikkotuotteiden design kestää aikaa ja laatu on takuulla priimaa.

– Mieleni tekisi ostaa jokin vanha klassikkonojatuoli. Ne kuitenkin maksavat helposti kuusi tai seitsemän tonnia. Se on sellainen rahasumma, että sitä kannattaa vähän miettiä. Klassikkoihin voi kuitenkin mielestäni sijoittaa, jos niitä yhtään harrastaa ja niihin on perehtynyt. Silloin se tyydytys, minkä alkuperäisen klassikon ostaminen tuo, on käytetyn rahan arvoista, Lauri pohtii.

Säästäminen oikeassa kohtaa on hyvää sisustusosaamista

Lauri on tarkka sisustaja, jolle jokainen yksityiskohta on tärkeä. Hän on kuitenkin valmis myös säästämään, jos halpa tuote sopii hyvin talon mittoihin ja on todettu hyväksi ja kestäväksi.

– Mielestäni on hyvää sisustamisosaamista, että osaa hakea Ikeasta sen hyllyn, joka on Ikean paras tuote. Esimerkiksi Sipoon-kodistanikin löytyy Lack-hylly, joka istuu paikalleen täydellisesti. Yksi lack-hylly maksoi 9,99 euroa. Alle kympin! Ja se näyttää seinässä ihan siltä kuin se olisi siihen käsityönä teetetty.

Kotona jokaisen perheenjäsenen persoona saa näkyä

Laurin sisustustyyli on moderni, graafinen ja hyvin hillitty ja hallittu. Mitä, jos kumppanilla tai muilla perheenjäsenillä olisi aivan erilaiset toiveet sisustuksesta?

– Kun puhutaan kodista, niin minusta on tärkeää, että jokainen, joka siellä asuu, saa tuoda omaa persoonaansa siihen. Esimerkiksi poikani Julius ei ole vielä päässyt käymään Suomen-kodissamme. Sitten, kun Julius tulee Suomeen, hän voi itse laittaa huoneen omannäköisekseen. Se on minulle tärkeää. Se on hänen valtakuntansa, Lauri kertoo.

Lue myös:

Lauri Ylönen suunnitteli itselleen talon – katso, miltä näyttää Laurin koti Sipoossa!

Pihistä tai panosta: Tyylikkäät design-tuolit ja niiden edulliset muunnelmat

X