Leena Lehtolainen kirjoittaa kovalla tahdilla kirjoja.
Julkkikset

Leena Lehtolainen luki isänsä kuolinvuoteella ääneen keihäänheittäjän elämäkertaa: ”En tiedä, kuuliko isä sitä”

Keski-ikä on tuonut Leena Lehtolaisen elämään monia menetyksiä. ”Ymmärsin isän kuolinvuoteen äärellä kuoleman pyhyyden.”
Teksti: Anneli Juutilainen Kuvat: Liisa Valonen, Leena Lehtolaisen kotialbumi ja OM-arkisto

”Täytän parin vuoden päästä 60 vuotta. Se ei tunnu kovin riemukkaalta. Olen tietoinen, että parhaimmillaan minulla on jäljellä kolmannes elämästäni. Toisaalta elämä saattaa loppua koska tahansa.

Mietin välillä, mitkä ovat niitä haaveita ja unelmia, jotka ehdin vielä toteuttaa. Kauheasti ei kannata jäädä odottelemaan, jos jotain tekee mieli tehdä. On ehkä synnillistä tunnustaa nykyaikana, että toivoisin voivani matkustella vielä ympäri maailmaa. Haluaisin nähdä tiikerin luonnossa ja myös Sydneyn oopperatalon.

Kaksi aikuista lastani ovat lähteneet jo kauan sitten omilleen, ja elän kaksin puolisoni kanssa Inkoossa. Meillä ei ole vielä lapsenlapsia, enkä tietenkään voi tietää tuleeko niitä edes. Meillä on kaksi kissaa, 8-vuotias Magnus ja 9-vuotias tyttökissa Hönde. Kun Hönde täyttää 10 vuotta, laitan sen päähän ostamani pienen tiaran ja julkaisen Helsingin Sanomissa syntymäpäiväilmoituksen.

Tilaa Anna ja jatka lukemista

Tämä artikkeli on tilaajille varattua maksullista sisältöä.

Tilaa Anna

X