li andersson
– En malta odottaa, että pääsen luomaan uusia muistoja oman perheeni kanssa, Li Andersson kertoi aiemmin Annan haastattelussa.
Julkkikset

Li Anderssonin esikoinen on syntynyt – julkaisi kauniin kuvan somessa: ”Maailman ihanin olento saapui tällä viikolla maailmaan”

Li Andersson on synnyttänyt esikoisensa. Tuore äiti kertoo olevansa tällä hetkellä maailman onnellisin.
Teksti: Janna Nousiainen Kuvat: Sampo Korhonen Jaa Facebookissa

Kansanedustaja ja vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson on saanut esikoisensa yhdessä puolisonsa Juha Pursiaisen kanssa. Li kertoi asiasta sosiaalisessa mediassa julkaisemalla hellyttävän kuvan. Kuvassa vastasyntynyt lepää äitinsä rinnan päällä.

”Maailman ihanin olento saapui tällä viikolla maailmaan vaikka hän itse ehkä mieluummin olisi jatkanut turvallisessa kokohoidossa kohdussa”, Li kirjoittaa kuvan yhteydessä.

Kuvatekstissä Li kertoo tuoreiden vanhempien olevan maailman onnellisimpia.

Lapsuudesta asti elänyt toive toteutui

Viime keväänä Li huomasi odottavansa vauvaa, mikä oli hänen pitkäaikainen unelmansa.

Viime vuoden lopulla Li kertoi olleensa henkisesti varautunut siihen, että elämänmuutos aiheuttaisi hänelle jonkinlaisen identiteettikriisin.

– Kun on tehnyt poliittista työtä hyvin intensiivisesti kymmenen viime vuotta, joista yli neljä vuotta puolueen puheenjohtajana, on iso muutos elämässä siirtyä sivuun keskittymään omaan perhe-elämään, hän kertoi Anna-lehden haastattelussa.

Raskauden edetessä hän tunsi kuitenkin olonsa koko ajan varmemmaksi.

– Kaikki tuntuu oikealta ja niin luonnolliselta. Odotan uutta elämänvaihetta hyvin paljon. Pelkäsin identiteettikriisiä turhaan.

Li jää kevään ajaksi äitiysvapaalle. Hän haluaa esimerkillään näyttää, ettei naisten ole pakko valita lasten tai oman poliittisen uran välillä.

”Työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen ei ole vielä nykypäivänäkään helppoa, ja ajattelen, että nämäkin lasikatot rikkoutuvat vain rikkomalla niitä”, hän kirjoitti sosiaalisessa mediassa kertoessaan raskaudestaan.

Elämänmuutos jännittää

Li ja Juha ovat olleet yhdessä kolme vuotta. Pari on tottunut viettämään vapaa-aikansa yhdessä.

– Se on minulle supertärkeää. Korona-arki ei ole mullistanut elämäämme, koska olemme tottuneet elämään kahden hengen kuplassamme. Vuodenvaihteessa meitä onkin kolme. Totta kai tuleva elämänmuutos jännittää, mutta hyvällä tavalla, Li kertoi aiemmin Annan haastattelussa.

Kuva raskaana olevasta Li Anderssonista.

– Tiedostan hyvin, että tarkkoja suunnitelmia ei kannata etukäteen laatia vauva-arkeen. Etenemme pikkuhiljaa sen mukaan, minkälainen ihminen perheeseemme saapuu, Li kertoo Annan haastattelussa.

Vanhempana Li haluaa olla läsnä, samalla tavalla kuin hänen omat vanhempansa olivat.

–  He suhtautuivat minuun ja mielipiteisiini vakavasti ja kuuntelivat mielipiteitäni, vaikka olin lapsi, Li kertoi aiemmin Annassa.

X