Julkkikset

Liikuttava kuva muistuttaa Happoradion Aki Tykin perheen suuresta surusta: ”Pappa kyllä katselee”

Happoradion laulajan Aki Tykin perhe kohtasi kovan iskun, kun rakastettu appiukko kuoli yllättäen muutama vuosi sitten. Lohtua on tuonut viimeinen yhdessä vietetty päivä: ”Se oli varmasti yksi hänen onnellisimmistaan.”

Teksti:
Hannele Tavi 
Kuvat:
Om-Arkisto, Aki Tykin Kotialbumi

Aki Tykki ja Happoradio viettävät syksyllä 20-vuotisjuhlavuottaan.

Happoradion laulajan Aki Tykin perhe kohtasi kovan iskun, kun rakastettu appiukko kuoli yllättäen muutama vuosi sitten. Lohtua on tuonut viimeinen yhdessä vietetty päivä: ”Se oli varmasti yksi hänen onnellisimmistaan.”

“Kuvassa on appiukkoni Kari ja tuolloin 2,5-vuotias esikoisemme Leevi. Poikamme rakasti pienempänä paloautoja yli kaiken, ja pappa halusi viedä lapsenlapsensa paloasemalle. Vierailua oli hankala järjestää, sillä pappa asui Raumalla ja me Espoossa. Viimein helmikuussa 2019 pappa ja Leevi pääsivät Rauman VPK:lle tutkimaan paloautoja.

Vierailu huipentui paloautoajelulle ympäri Raumaa. Appiukko säteili. Päivä oli varmasti yksi hänen onnellisimmistaan, ja me kaikki olimme iloisia siitä, että se saatiin toteutettua.

Aki Tykin edesmennyt appiukko Kari ja Tykin poika Leevi. 
Laulaja Aki Tykki oli läheinen appi­ukkonsa Karin kanssa. Ensimmäinen lapsenlapsi Leevi oli Kari-papalle tärkeä.

Seuraavana yönä pappa kuoli. Kuolema tuli yllättäen ja oli meille tosi kova isku. Pienenä lohtuna oli, että appiukko sai viettää onnellisen viimeisen päivän. Kuolemasta on jo 2,5 vuotta, mutta liian nuorena lähteneet läheiset eivät unohdu.

Aki Tykki: ”Olemme pitäneet Leeville pappaa elossa”

Olemme pitäneet Leeville pappaa elossa. Näytämme hänelle kuvia ja kerromme tarinoita. Tämäkin kuva on meillä esillä seinähyllyllä. Leevi juttelee paljon papasta, ja jos hänen äidillään tulee isää ikävä, Leevi lohduttaa, että pappa kyllä katselee.

Kirjoitin Silta-kappaleen vaimolle surun yli pääsemisestä. Kuolema oli hänelle kova paikka. Tekstissä kerron, kuinka voin olla silta, mutta surun yli on itse käveltävä ja vuodatettava kyyneleet. Surun läpi ei ole oikotietä, voin vain tukea vierellä.

Kari-pappa kävi joka ikisellä Happoradion Rauman-keikalla. Kuulin aina kyliltä, kuinka ylpeä hän oli meistä. Olimme appivanhempien kanssa alusta asti paljon tekemisissä, ja Leevin syntymä lähensi meitä entisestään.

Leevi oli papan ensimmäinen lapsenlapsi ja silmäterä. Pappa kantoi pojalle aina autolasteittain leluja ja yritti hemmotella hänet pilalle. Appiukko oli äijä. Hänellä oli tatuointeja ja hän ajoi moottoripyörällä, mutta hänkin kikatti kuin lapsi, kun pääsi sekoilemaan pojan kanssa.

Kuvassa pappa ojentaa Leeville Ryhmä Hau –ohjelman Samppa-hahmoa. Minusta tuntuu, että tässä hetkessä siirrettiin viestikapula sukupolvelta toiselle.”

Lue myös: Ministeri Annika Saarikko ja perheen tragediat: ”Suru tiivisti avioliittoani”

Aki Tykki ja Happoradio juhlivat syksyllä 20-vuotisjuhlavuottaan Majakka-albumilla ja konserttisalikiertueella.

X