Linda Lampenius.
Julkkikset

Linda Lampenius suunnittelee perheensä kanssa muuttoa Espanjaan: ”Mikään ei varsinaisesti sido minua Tukholmaan”

Linda Lampenius on asunut Tukholmassa pian kaksikymmentä vuotta.
Teksti: Emilia Saloranta Kuvat: Tiia Ahjotuli

Linda Lampenius keikkailee kesällä taas Suomessa osana trioa. Lindan puoliso Martin Cullberg sekä 9- 13-vuotiaat tyttäret tulevat viulistin mukaan Helsinkiin näillä näkymin vasta loppukesän keikalle.

Muuten Tukholmassa asuva perhe viettää kesää Espanjan lomakodissa.

– Vietimme kesän siellä jo viime vuonna. Me olemme nyt itse asiassa suunnitelleet, että muuttaisimme sinne kokonaan. Siellä rempataan nyt, että ehkä tänä syksynä ei onnistu, mutta ehkä seuraavana. Pitää vielä suostutella tyttöjä muuttamaan, mutta he ovat alkaneet innostua ajatuksesta.

Espanjaa puhuva puoliso

Linda on asunut itse Tukholmassa vuodesta 2002, jolloin hän sai maasta työtarjouksen.

– Olen aika pitkään miettinyt, että haluaisin muuttaa Ruotsista, mikään ei varsinaisesti sido minua Tukholmaan. Mies on opiskellut juridiikkaa Madridissa, niin hän puhuu sujuvaa espanjaa. Se helpottaisi käytännön elämää siellä, Linda totesi Mannerheimin Lastensuojeluliiton Uudenmaan piirin Muotia ja tähtiä -muotinäytöksessä.

Tapahtuman tuotoilla tuetaan Ukrainasta Suomeen paenneita lapsiperheitä. Linda esitti tilaisuudessa itse säveltämänsä kappaleen Hope, toivo.

– Tein kappaleen alun perin Los Angelesissa. Olin juuri toipumassa bulimiasta ja ikävöin miestäni, johon oli vasta tutustunut. Toivoa tarvitaan nyt maailmassa enemmän kun aikoihin.

X