Mari Perankoski ja Jouni Hynynen aloittivat yhteisen työprojektin.
Mari Perankosken ja Jouni Hynysen podcast on nimeltään Villa Mayhem.
Julkkikset

Mari Perankoski ja Jouni Hynynen tekivät yhteisen podcastin: ”Taiteellisia ristiriitoja meillä ei ole – muita kyllä”

Näyttelijä Mari Perankoski ja muusikko Jouni  Hynynen haluavat elää omannäköistään elämää. Nyt se on poikinut myös yhteisen työprojektin, Villa Mayhem -podcastin.
Teksti: Sari Hannikainen Kuvat: Tiia Ahjotuli ja Pekka Holmström

Mari Perankoski ja Jouni Hynynen ovat paitsi aviopari nyt myös työtiimi. He alkoivat alkuvuodesta tehdä ensimmäistä kertaa yhdessä töitä. Tuloksena on podcast, Villa Mayhem, joka alkaa pyöriä RadioPlay-sovelluksessa 6. maaliskuuta alkaen. Sarjassa on yhteensä kymmenen jaksoa.

Huumoripodcastin aiheet on yhdessä ideoitu, ja Mari kirjoitti lopullisen käsikirjoituksen niiden pohjalta. Sarja on yhdessä äänitetty, Jouni on tehnyt siihen musiikin ja leikannut sen. Nimensä sarja on saanut heidän kotiaan koristavasta samannimisestä kyltistä.

– Olemme podcastissa pariskuntana Marina ja Jounina, mutta ihan suoraan se ei ole meidän elämästämme, vaan sarja on käsikirjoitettu. Podcastissa minä olen ilakoivampi ja Jouni jäykempi, mikä aiheuttaa lopulta aina riidan, Mari kertoo.

”Ei meillä ole mitään salattavaa”

Mari ja Jouni sekä juontavat sarjaa että esittävät välisketsien hahmoja. Mukana ovat muun muassa muusikko A.W. Yrjöpussi ja viihdelehti Reiska, jossa on juoruja taviksista.

– Taiteellisia ristiriitoja meille ei ole tullut, Mari sanoo.

– Kaikkia muita kyllä, Jouni huikkaa väliin.

– Väsyneenä tulee joskus sanomista, Mari jatkaa.

– Jouni jättää farkkunsa aina tuohon tuolille, paitsi nyt kun hän on vieraskorea, Mari sanoo ja viittaa eteisaulan nojatuoliin.

Lue myös: Jouni Hynynen vaimostaan: ”Näin heti, että Mari olisi minulle sopiva nainen”

Pari esiintyi alkuvuodesta yhdessä Nelosen Kimpassa-ohjelmassa, jota luotsaa taiteilijapari Mikko Kuustonen ja Hanna Brotherus.

– Jaksostamme tuli meille kymmeniä kiittäviä palautteita. Ihmiset samaistuivat ohjelmaan,  ja siitä tuli hyvä mieli meillekin. On hyväksyttävää rakastua ja elää omannäköistä elämää. Ei meillä ole mitään salattavaa.

Mari Perankoski täyttää maaliskuussa 50 vuotta.

Mari täyttää maaliskuun alussa 50 vuotta. Puoliso Jouni täytti omat pyöreänsä jo helmikuussa.

”En ole ikinä jännittänyt mitään näin paljon”

Podcastin julkaisupäivänä tapahtuu muutakin jännittävää, sillä Marilla on silloin hänen ja stand up -koomikko Zaanin yhteisen stand up -kiertueen ensimmäinen keikka Kotkassa. Sieltä kiertue etenee Varkauteen, Joensuuhun, Kajaaniin, Uuteenkaupunkiin, Seinäjoelle ja Jyväskylään.

– En ole ikinä jännittänyt mitään näin paljon. En ole stand upin ammattilainen, ja pelkään lavakuolemaa, hyytymistä.

– Täytyy vain antaa mennä, katsoa miten se lähtee, kuunnella yleisöä ja reagoida heidän reaktioihinsa.

Yhteiset viisikymppiset

Mari Perankoski ja Jouni Hynynen täyttävät molemmat tänä vuonna tasavuosia. Mari täyttää 10. maaliskuuta 50 vuotta, seuraavana päivänä kiertue on hänen lapsuutensa kotikaupungissa Varkaudessa. Jouni juhli omia pyöreitään helmikuun puolivälissä Marin järjestämässä keilailuillassa. Yhteiset isot juhlat järjestetään vasta vappupäivänä.

– Näyttelijöillä ja muusikoilla on aina viikonloppuisin töitä, mutta vappupäivä on yleensä kaikilla vapaana.

X