Mari Rantasila sanoo oppineensa tyttäreltään paljon.
Mari Rantasila sanoo oppineensa tyttäreltään paljon.
Julkkikset

Mari Rantasila suhteestaan 22-vuotiaaseen tyttäreensä Seurassa: ”Olen joutunut hyväksymään, ettei hän ole jatkeeni tai minikopioni”

Viime vuodet ovat olleet näyttelijä Mari Rantasilalle oppimisen aikaa. Avioeron jälkeen hän nauttii itsellisestä elämästään, ja oma tytär on auttanut oivaltamaan uusia asioita. Nyt Mari sanoo Seurassa tietävänsä, mitä oikea rakkaus on.
Teksti: Anna.fi Kuvat: OM-arkisto

Mari Rantasila kertoo tuoreessa Seurassa, että viimeiset vuodet ovat olleet hänelle monella tavalla opettelun aikaa.

Marin avioliitto päättyi vuonna 2017. Sen jälkeen hän ymmärsi, että keski-ikäisenä yksineläjänä hän ei ole mikään surkastunut muumio, jolta elämä on loppu.

– Meitä on todella paljon, jotka elämme tässä iässä todella hyvää elämää, emmekä halua välttämättä enää koskaan muuttaa kenenkään kanssa yhteen, Mari sanoo Seuran haastattelussa.

Lue myös: Näyttelijä-laulaja Mari Rantasila menetysten jälkeen: ”Olen antanut itselleni aikaa surra ja raivota”

Mari Rantasilan tytär opetti äidilleen tärkeän asian

Marin mukaan yksi hänen opettajistaan on ollut hänen 22-vuotias tyttärensä.

– Olen joutunut katsomaan peiliin ja hyväksymään, ettei hän ole jatkeeni tai minikopioni. On tärkeää kuunnella, mitä hän oikeasti sanoo. Se, mikä on hyvä minulle, ei välttämättä ole sitä hänelle. Eivätkä kaikki ratkaisuni ole olleet oikeita edes minulle, Mari sanoo.

Pohdittuaan valintojensa syitä, Mari ymmärsi, ettei hän ole arvostanut itseään niin paljon kuin voisi.

– Voi kuulostaa hullulta, mutta olen aiemmin pienentänyt itseäni. Olen ollut suorituskeskeinen, tehnyt asioita tullakseni hyväksytyksi ja rakastetuksi.

Lue myös: Seksistä laulava Mari Rantasila: ”Haluan tarjota toisenlaisen, keski-ikäisen naisen näkökulman rakkauteen ja ihmissuhteisiin”

Mari Rantasila: Oikea rakkaus on aitoa hyväksymistä

Mari sanoo, että naisille on usein tyypillistä pyrkiä olemaan hyödyksi, auttaa ja hoivata.

– Se on hienoa, mutta se ei välttämättä ole rakkautta.

– Olen oppinut, mitä rakkaus on. Se ei ole mitään, mitä joku tekee minulle, mitä minä teen hänelle tai miten hyödyn hänestä tai hän minusta. Se on sitä, että hyväksyy toisen sellaisena kuin hän on, tasa-arvoisena ilman valtataistelua, Mari sanoo.

X