Perheen menneisyys sai Maria Guzeninan ymmärtämään paremmin isänsä valintoja.
Julkkikset

Maria Guzeninalle selvisi vasta tv-ohjelmassa, miksi isä hylkäsi hänet – taustalla traaginen sukusalaisuus

Suvun vaiheet alkoivat selvitä Maria Guzeninalle vasta helmikuussa alkavassa, Marja Hintikan juontamassa Sukuni salat -ohjelmassa, jossa kaivaudutaan syvälle kymmenen suomalaisjulkkiksen sukutarinoihin.
Teksti: Johanna Yrjölä Kuvat: MTV

Kansanedustaja Maria Guzeninan isä jätti perheensä, kun Maria oli 12-vuotias, eivätkä isä ja tytär olleet 30 vuoteen juuri missään tekemisissä.

Vähän ennen kuolemaansa isä lähestyi Mariaa, mutta isän menneisyys jäi silloinkin hämärän peittoon.

Suvun traagiset vaiheet alkoivat selvitä Marialle vasta MTV:llä helmikuussa alkavassa, Marja Hintikan juontamassa Sukuni salat -ohjelmassa, jossa kaivaudutaan syvälle kymmenen suomalaisjulkkiksen sukutarinoihin.

– Minulle selvisi, että isoisäni joutui sodan jälkeen olemaan kuusi kuukautta tutkintavankeudessa asekätkennästä, ja häneltä vietiin kokonaan isänoikeudet. Isäni ja isoisäni eristettiin toisistaan, eivätkä he saaneet enää tavata toisiaan. Isäni adoptoitiin isovanhemmilleen niin, että isäni äidistä tuli juridisesti hänen siskonsa, Maria kertoo.

Lue myös: Seura: Ex-missi Merja Tammen isä hylkäsi perheensä ja lähti toisen naisen matkaan – Merja tapasi pikkusiskonsa vasta kolmekymppisenä

Isän rakkaus jäi uupumaan

Maria arvelee, että hänen isänsä on tiennyt, etteivät adoptiovanhemmat olleet hänen biologisia vanhempiaan, mutta asiaa ei koskaan selitetty hänelle.

Perheen menneisyys sai Marian myös ymmärtämään paremmin isänsä valintoja ja sitä, miksi tämä jätti aikanaan oman perheensä.

– Isäni nuoruutta on värittänyt hylätyksi tulemisen kokemus, mikä on varmasti synnyttänyt hänessä katkeruutta. Tietysti se on myös vaikuttanut siihen, millainen ihminen hänestä on kasvanut. Hän ei ole saanut isän mallia, jonka olisi voinut itse välittää eteenpäin, Maria sanoo.

Suvun salaisuus on vaikuttanut vahvasti myös Mariaan.

– En saanut kokea sellaista isän rakkautta, jonka uskoisin valtaosan ihmisistä kokevan, mutta ei saanut oma isänikään.

Muokattu 8.1. klo 13.18: Maria Guzeninan isoisää ei tuomittu asekätkennästä, vaan hän joutui olemaan tutkintavankeudessa. 

X