Julkkikset

Maria Jungner, 44: ”Kun katson äidin hehkuvaa kauneutta, minun on helppo suhtautua myönteisesti ikääntymiseen”

Tv-kuuluttaja Maria Jungner luottaa kauneuden hoidossaaan äidiltään perimiinsä geeneihin ja luottotuotteisiinsa. – Etsin vuosikausia juuri sitä oikeaa nudehuulipunaa, kunnes löysin sen, Maria paljastaa.

Teksti:
Mirva Saukkola
Kuvat:
Paula Kukkonen/Otavamedia

Pitkät hiukset ovat kuuluneet Marian tyyliin hänen koko aikuiselämänsä ajan.

Tv-kuuluttaja Maria Jungner luottaa kauneuden hoidossaaan äidiltään perimiinsä geeneihin ja luottotuotteisiinsa. – Etsin vuosikausia juuri sitä oikeaa nudehuulipunaa, kunnes löysin sen, Maria paljastaa.

Ylen tv-kuuluttajana tunnettu Maria Jungner, 44, tervehtii katsojia aina yhtä huolitellun raikkaana. Ruutumeikin loihtiminen ja hiusten kuntoon laittaminen ovat osa kuuluttajien työtä.

– Laittaudun töissä useimmiten vaiheittain sähköpostien lukemisen, juontotekstien kirjoittamisen ja muiden toimistotöiden lomassa. Silloin urakka ei tunnu uuvuttavalta, vaikka se toistuu työpäivästä toiseen, Maria nauraa.

Maria ei koe kauneudenhoitoa ihanana hemmotteluna vaan ottaa mieluummin vapaa-aikanaan rennosti.

− Olen onnekseni perinyt Outi-äidiltäni ongelmattoman ihon, joka kärsii korkeintaan kuivuudesta. Kun katson äidin hehkuvaa kauneutta, minun on helppo suhtautua myönteisesti ikääntymiseen.

Millaiset ovat aamurutiinisi?

Kahden teinitytön yksinhuoltajana aamuni ovat kiireisiä. Yritän pinkoa kylpyhuoneeseen ennen lapsia. Tärkeintä on saada lapset ajoissa koulumatkalle. En syö koskaan aamiaista kotona, sillä kahvin voin mainiosti nauttia töissä.

Entä illarutiinisi?

Puhdistan meikit apteekin perusvoiteella, sillä se ei kuivata ihoani. Kärsin jossakin elämäni vaiheessa unettomuudesta, jolloin kokeilin niin melatoniinia, rentoutumisäänitteitä kuin erilaisia iltateesekoituksiakin. Nykyään nukun ihan hyvin, mutta viimeksi mainitut ovat jääneet iltarutiineihini.

Mitä kosmetiikkamerkkejä suosit?

Cliniquen tuotteet sopivat iholleni, ja olen vakuuttunut myös merkin meikkien kestävyydestä. Ihoa kuivattavina talvikuukausina en pärjäisi ilman Elizabeth Arden Eight Hour Cream -monitoimivoidetta. Body Shopin vartalovoiteet ja -kuorinnat ovat myös ahkerassa käytössä.

Miten elämäsi eri vaiheet ovat näkyneet kauneudenhoidossasi?

Aloin meikata ja lakata kynsiäni teini-iässä, ja siitä lähtien olen pitänyt ne rutiinit elämässäni. Tosin nykyään käyn geelauttamassa kynteni hoitolassa. Muissa hoidoissa käyn tuskin koskaan. Sen sijaan tyylini on muuttunut täysin. Teini-ikäinen Maria halusi näyttää aikuisemmalta, ja kaverit kutsuivat minua rouva Burberryksi konservatiivisten vaatevalintojeni vuoksi. Nykyään haluan pukeutua nuorekkaan aikuismaisesti.

Mitä liikuntalajeja harrastat?

Pilates ja spinning sopivat minulle parhaiten. Arjen keskellä arvostan myös hyötyliikuntaa ja yritän taittaa mahdollisimman monta välimatkaa kävellen.

Millainen on ruokavaliosi?

Syön, mitä minun tekee mieli. Pidän lihasta. Suosikkiruokani tulevat eurooppalaisista keittiöistä kuten ranskalaisesta ja italialaisesta. Tärkeintä on, että ruoka on huolella valmistettu. Olen kaikkiruokainen, mutta huonoa ruokaa en halua syödä.

Miten valmistaudut juhliin?

Koska meikkaaminen on niin säännöllinen osa työtäni, en nauti siitä. Hienoimmat juhlakokemukseni ovat olleet Linnan juhlat, joihin ammattilainen on tehnyt puolestani meikin ja kampauksen. Se on hyvin nautinnollinen kokemus.

Mikä on tärkein meikkituotteesi?

Cliniquen meikkivoide. Etsin vuosikausia juuri sitä oikeaa nudehuulipunaa, kunnes löysin sen NYX-merkin valikoimasta.

Kenen tyyliä ihailet?

Diane Keatonin tyylitaju puhuttelee minua, samoin Michelle Obaman kyky valita asuja, jotka korostavat hänen parhaita puoliaan. Kaunein kohtaamani ihminen on sopraano Kiri Te Kanawa, josta huokui vahva karisma. Ikääntyminen ei huolestuta minua, sillä vuosien mittaan juuri karisma karttuu.

Miten hiustyylisi on muuttunut vuosien varrella?

Lapsena minulla oli poikatukka, joka oli äidin mielestä käytännöllinen. Pitkät hiukset ovat olleet osa minua koko aikuisuuteni ajan. Meillä on Ylellä kampaaja, joka leikkaa ja värjää hiukseni, sillä ruudussa niiden tulee olla kunnossa.

Milloin tunnet olevasi kauneimmillasi?

Aistin oman onnellisuuteni, kun kävelen metsässä. Se on aina merkinnyt minulle paljon. En koe itseäni peiliin tuijottelijaksi.

X