Maria Sid Aberdeenin yliopistossa historiaa opiskelevan Iris-tyttärensä kanssa.
Maria Sid Aberdeenin yliopistossa historiaa opiskelevan Iris-tyttärensä kanssa.
Julkkikset

Maria Sidillä on rankka vuosi takanaan: ”Korona-aika ei ole ollut todellakaan lepoa minulle”

Ruotsissa asuva teatterinjohtaja ja näyttelijä Maria Sid on joutunut koville korona-aikana. – Olen käynyt koronatestissä kolmen päivän välein, Maria sanoo.
Teksti: Johanna Yrjölä Kuvat: Tiia Ahjotuli

Maria Sid sanoo, että hänellä on rankka vuosi takanaan. Tukholman kaupunginteatteria johtava Maria kertoo, että koronapandemia on kurittanut kovalla kädellä kulttuurialaa, mikä näkyy myös teatterilla.

–Korona-aika ei ole ollut todellakaan mitään lepoa minulle. Vaikka muut jäivät kotiin, olen itse ollut koko ajan töissä teatterilla ja ratkonut monenlaisia ongelmia.

Maria sanoo työskentelevänsä jatkuvasti muun muassa tartuntatautilääkäreiden kanssa, joilta saa tietoa päätöstensä tueksi.

– Tällä hetkellä saamme ottaa vain 50 ihmistä yleisöön. Tulevassa ensi-illassamme on enemmän ihmisiä näyttämöllä kuin katsomossa, Maria sanoo.

Maria Sid: Olen käynyt korona-testissä kolmen päivän välein

Ohjaamansa Risto Räppääjä ja Väärä Vincent -elokuvan ensi-illan takia Helsinkiin saapunut Maria on joutunut säännöstelemään Suomen-reissujaan.

–Vietin kesällä vähän pidemmän pätkän Suomessa, ja koko lomani meni karanteenissa mökillä. Viime ajat olen tehnyt elokuvaa Göteborgissa, ja minua on koronatestattu kolmen päivän välein. Haluan tietysti toimia vastuullisesti, enkä käy Suomessa turhaan.

Lue myös: Näyttelijä Maria Sid Kotiliedessä: ”Vaikenin ensimmäisen avioliittoni vaikeista kokemuksista 25 vuotta”

”Olen alkanut innostua muistelmien kirjoittamisesta”

Maria uskoo käsittelevänsä erikoista aikaa jossain vaiheessa myös kirjallisessa muodossa.

– Onhan tämä tilanne ollut niin järkyttävä ja erikoinen, että se tulee varmasti isona kappaleena muistelmiinikin. Elämässäni on tapahtunut ylipäätäänkin niin paljon, että olen alkanut innostua muistelmien kirjoittamisesta, Maria paljastaa.

Lue myös: Rankkaa kritiikkiä kokenut Maria Sid: ”Kesti pitkään toipua ulkonäköni arvostelusta”

X