Julkkikset

Maria Veitola: ”Meillä oli kanttia heittäytyä suhteeseen”

Teksti:
Anna.fi

Maria Veitola, 41, on Radio Helsingin uusi päätoimittaja. Hän on myös kaksivuotiaan pojan äiti ja suorapuheinen nainen, joka on oppinut elämänsä aikana rakkaudesta yhtä sun toista. Nyt kuulemme, mitä hän ajattelee miehistä.

Maria Veitola

Miten mies hurmaa sinut?

On ihanaa nähdä, kun mies on laittautunut. Oma mieheni näyttää upealta, kun hän kampaa tukkansa tietyllä tavalla, pukee ylleen paremman puvun ja sitoo kaulaansa huivin, jota ei käytä arkena.

Minuun eivät vetoa likaiset tai tyylittömät miehet. Olisi vaikeaa, jos tapaisi muuten täydellisen miehen, mutta tällä olisi yllään kirkkaan värinen retropaita tai liian leveät farkut. Tärkeintä kuitenkin on, että mies nauraa jutuilleni ja hänellä itsellään on hyvät jutut. Itseironia, sarkastinen huumori ja hyvä yleissivistys viehättävät minua.

Mihin ihastuit miehessäsi?

Ystäväni pakotti meidät treffeille. Vastustin ajatusta vahvasti, sillä mies oli kyseisen ystäväni entinen poikaystävä. Olin aina ajatellut, että kavereiden ex-miehiin ei pidä missään nimessä sekaantua. Uudessa suhteessa oleva ystäväni vakuutti tietävänsä, että sopisimme hänen exänsä kanssa yhteen. Lopulta hän sai pakotettua meidät treffeille. Sitten kävi niin, että me tykkäsimme toisistamme ihan tajuttomasti.

Mieheni kanssa on todella hauska puhua. Eikä haittaa, että hän on myös vastustamattoman komea. On myös ihanaa, että hän on todella intohimoinen suhteessaan kaikkeen. Hän on täynnä energiaa ja ajatuksia.

Mistä tiesit, että juuri tämä mies on se oikea?

Tunne oli vahva. Rakastuimme toisiimme, ja molemmilla oli kanttia heittäytyä suhteeseen. Ajattelimme, että antaa mennä, katsotaan mitä tapahtuu. Sitten mies kertoi, että hän haluaa perheen. Minä en tiennyt, mitä haluan. Se johtui paljolti edellisistä kumppaneistani, jotka ovat olleet taiteellisia haahuilijoita, jotka eivät ole halunneet lapsia. Kun mies kysyi, haluaisinko perustaa hänen kanssaan perheen, ajattelin, että miksipä ei. Aloin odottaa Taistoa muutaman kuukauden seurustelun jälkeen.

Miten hurmaat miehen?

Minun pitäisi varmasti hurmata mieheni useammin, siitä minulla on huono omatunto. Olen ollut aina huono flirttailija. Katson ihaillen ystäviäni, jotka heittävät silmäniskuja kioskinmyyjille. Se on iloista ja ihanaa, mutta itse en sitä osaa.

Minun tapauksessani miehet ovat kuulemma hurmaantuneet siitä, että olen niin piittaamaton. Olen liihotellut vapaana miettimättä sitä, onko joku minusta kiinnostunut vai ei.

Millainen on eroottinen mies?

Itsevarma mies, joka kantaa kehonsa hyvin. En välitä siitä, missä kohdassa miehen vartalossa on karvoja tai kuinka paljon hänellä on hiuksia. Tärkeintä on, että hän on itse sinut itsensä kanssa. Mikään ei ole niin epäseksikästä kuin mies, joka häpeää itseään.

Mitä yhteistä on ollut rakastamissasi miehissä?

Ennen nykyistä kumppaniani mieheni ovat olleet boheemeja hunsvotteja. Ihailin miehiä, jotka eivät tanssineet yhteiskunnan pillin mukaan. Se oli mielestäni romanttista ja hienoa. Vähitellen hermostuin kuitenkin siihen, että miehet eivät kantaneet vastuuta itsestään ja lähipiiristään.

Nykyinen mieheni on toista maata. Tajusin, että tässä on minun mahdollisuuteni mennä eteenpäin. Päätin olla rohkea ja antaa suhteelle mahdollisuuden. Se on ollut aika mahtavaa.

Millainen oli ensirakkautesi?

Lukiossa rakastuin punkkaripoikaan, jolla oli vaalea, pitkä tukka. Hän rakasti luontoa, ja hänellä oli lemmikkirottia, joita hän kuljetti nahkatakkinsa taskussa. Hänellä kesti ikuisuuden pyöräillä sateen jälkeen luokseni, sillä hänen täytyi jäädä pelastamaan kastematoja asfaltilta. Muutaman kuukauden jälkeen lopetin suhteen. En tykännyt siitä, että hän kuunteli siskonsa mielipiteitä enemmän kuin minun.

Teksti: Henna Hietamäki
Kuvat: Sampo Korhonen

X