Julkkikset

Maria Veitola oppi huippukokki Harri Syrjäseltä vaarallisen tavan Helsingin yöelämässä – seurauksena kiljumista ja pärskimistä

Toimittaja Maria Veitola paljastaa Instagramissa, että huippukokki Harri Syrjänen on opettanut hänet aikoinaan juomaan alkoholia nenän kautta. Samaa ei kannata kokeilla kotona, sillä kyseessä on terveysriski.
8.8.2018 Teksti: Hilppa Alanko Kuvat: OM-arkisto

Radio- ja televisiotoimittaja Maria Veitola, 45, on julkaissut Instagram-tilillään kuvan, jossa hän ainakin esittää juovansa mansikkamargaritan näköistä juomaa sieraimillaan – Marian kummassakin sieraimessa on yksi pilli. Kuvan yhteyteen kirjoittamassaan tekstissä hän jakaa muiston huippukokki Harri Syrjäsestä, 49.

Maria kertoo tutustuneensa Harriin, kun he työskentelivät samassa radio-ohjelmassa. Kerran kaksikko päätti lähteä yhdessä Helsingin yöelämään. He päätyivät Kerma-nimiselle klubille.

Raakaa tequilaa suoraan nenään

Kermassa Harri näytti Marialle aivan uuden juomatavan.

”Harri esitteli mulle tavan vetää raakaa tequilaa suoraan nenään. Silleen niistäen, pikkulusikasta. Ihan hirveetä! Hahah! Emmä tajua mikä se idea oli, muka paremmat sävärit mut oikeesti Harri varmaan halus pitää hauskaa mun kustannuksella ja hihitti siinä vieressä kun mä pärskin ja kiljuin. Laitoin toki sit vahingon kiertämään ja haastoin ihmisiä kokeilemaan sitä kaikissa kotibileissä yms.”, Maria kertoo.

Tuli mieleen tästä kuvasta kun joskus vuosia sitten tuotin Paula Salovaaran radiotuotantofirmassa silloin tuntemattoman, mutta hyvin pian hyvin tunnetun huippukokki Harri Syrjäsen kokkiohjelmaa Ylen Radio Ainoon (oliks se se kanavan nimi tosiaan, kuka muistaa?). Ohjelman idea oli se että Harri kokkasi Yleisradion yhden kuppilan (Taiteilijakahvila?) keittiössä Pasilassa ja mukana oli joka jaksossa myös joku vieras, esim Timo TA Mikkonen ja sit tehtiin ruokaa ja höpistiin ja syötiin. Se oli upea ohjelma, kenties eka kerta kun radiossa kokattiin livenä! No, eniveis, Harrin kaa tutustuttiin siinä töitä tehdessä ja hänhän oli silloin ja on edelleen ihan superkiva tyyppi. Päätettiin lähteä joku kerta yhdessä baariin ja sit lähdettiinkin, silloiseen Helsingin yöelämän keskukseen, Uudenmaankadun baareihin, päätyen lopuksi Kermaan (klubi!) jossa olin muutenkin joka viikonloppu. Mut tänä kyseisenä hauskana iltana Harri esitteli mulle tavan vetää raakaa tequilaa suoraan nenään. Silleen niistäen, pikkulusikasta. Ihan hirveetä! Hahah! Emmä tajua mikä se idea oli, muka paremmat sävärit mut oikeesti Harri varmaan halus pitää hauskaa mun kustannuksella ja hihitti siinä vieressä kun mä pärskin ja kiljuin. Laitoin toki sit vahingon kiertämään ja haastoin ihmisiä kokeilemaan sitä kaikissa kotibileissä yms. Mut joo, älkää kokeilko. (Joo mä tiien, nyt kokeilette ainakin. Mut muistakaa, että mä sanoin että EI KANNATA!)

A post shared by Maria Veitola (@mariaveitola) on

Alkoholin käyttö nenän kautta voi olla vaarallista

”Mut joo, älkää kokeilko. (Joo mä tiien, nyt kokeilette ainakin. Mut muistakaa, että mä sanoin että EI KANNATA!)” Maria päättää kuvatekstinsä.

Alkoholin käyttö nenän kautta ei todellakaan kannata, sillä se on terveysriski. Esimerkiksi BBC on uutisoinut, että alkoholin käyttö nenän kautta nopeuttaa humaltumista, mutta voi olla myös vaarallista sekä johtaa jopa pitkäaikaisiin terveysongelmiin.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *