Marianna Stolbow
Marianna Stolbow muuttaa virallisesti yhteen uuden kumppaninsa kanssa.
Julkkikset

Ensitreffit alttarilla -asiantuntija Marianna Stolbow muuttaa yhteen uuden kumppaninsa kanssa: ”Olemme pöhkörakastuneita”

Eronsa jälkeen Marianna Stolbow, 55, ei haaveillut uudesta parisuhteesta, ja sen takia rakastuminen tuli hänelle yllätyksenä. Hän on tuntenut uuden kumppaninsa pitkään, mutta tuttavuus muuttui rakkaudeksi vasta puolitoista vuotta sitten.
Teksti: Tyyne Pennanen Kuvat: Heli Hirvelä

Kirjailijana ja Annan kolumnistina tunnetulla Marianna Stolbowilla on uusi kumppani, Lauri, jonka kanssa hän on muuttamassa yhteen. Pariskunta remontoi parhaillaan Laurin vanhaa asuntoa, josta Marianna ostaa osan.

Remonttia tehdään marraskuussa, ja Marianna toivoo, että se ja muutto olisivat ohi ennen joulua.

– Olemme olleet koko ajan aivan pöhkörakastuneita! Marianna iloitsee.

– Rakastuminen tuli minulle täydellisenä yllätyksenä, sillä en ollut haaveillut minkään sortin parisuhteesta. Olemme molemmat sanoneet, että rakastuminen tuntuu lahjalta. Siitä tulee kiitollinen ja nöyrä olo, että jotakin tällaista voi tässä iässä sattua, kävi siinä sitten miten kävi.

Marianna Stolbowilla uusi rakkaus saapui elämään kuin vahingossa

Mariannan ero parikymmentä vuotta kestäneestä liitosta tuli julkiseksi tämän vuoden alussa. Henkisesti ero oli kuitenkin tapahtunut jo  aiemmin.

– Olin tehnyt eropäätöksen jo tammikuussa 2016, mutta ero konkretisoitui vasta monta vuotta myöhemmin. Yritimme hoitaa eron niin, että siitä saisi mahdollisimman vähän otsikoita, hän sanoo.

Marianna ja Lauri olivat puolestaan tunteneet toisensa pintapuolisesti jo vuosia.

– Tutustuimme lastemme kautta. Olimme jutelleet henkilökohtaisiakin asioita, mutta välillämme ei ollut mitään.

Uusi miesystävä on leski, ja kun hän sai kuulla Mariannan muuttaneen omilleen, hän pyysi tämän treffeille toukokuussa 2019.

– Kun tajusimme, että tässä on  jotakin, lähdimme mökilleni pitkäksi aikaa ja kävimme elämäntarinamme läpi.

Marianna sanoo, että he ovat alusta asti olleet aika lailla erottamattomia.

– Onhan se kreisiä ja hämmentävää! Välillä yritimme keinotekoisesti olla vähän aikaa omillamme, mutta ei siitä tullut mitään. Meillä on niin hauskaa yhdessä, ja kaikki arkiset käytännön asiatkin toimivat hyvin.

Lapset ottivat uutisen hyvin vastaan

Päätös yhteen muuttamisesta tapahtui kuin varkain.

– Tajusimme, että meidän on tehtävä jotakin, koska olen kulkenut puolitoista vuotta kimpsuineni ja kampsuineni, se oli rasittavaa.

Päätöstä helpotti myös se, että molempien lapset ovat muuttaneet pois kotoa. Mariannalla on kolme aikuista lasta.

– Vaikka lasten kautta tutustuimme alun perin, joten he ovat syyllisiä tähän!

Marianna sanoo, että molempien lapset ovat ottaneet uuden suhteen hyvin vastaan.

– Kerroimme viimeiseksi pojille, jotka meidät tutustuttivat toisiimme, ja jännitimme aika lailla. Mutta poikani oli revetä riemusta!

Marianna sanoo, että aina lapset eivät hyväksy vanhempiensa uusia kumppaneita. Eivät, vaikka olisivat jo itse aikuistuneet.

– Mutta tässä auttaa varmaan arvomaailmojen samanlaisuus. Olemme ristiin arvostaneet toistemme lapsia, ja olin ajatellut tavattuani Laurin pojan, että heillä on varmaan kauhean kiva perhe. Ja minun poikani on viettänyt heillä paljon aikaa. Meidän lapsemme olivat hyvinkin tuttuja toisilleen.

Marianna Stolbowilla on uusi rakkaussuhde.

Marianna Stolbowilla on uusi suhde. – Rakastuminen tuli yllätyksenä, koska en ollut haaveillut parisuhteesta, Marianna sanoo.

”En käytä koskaan termiä laastarisuhde”

Marianna tunnetaan eroasiantuntijana. Hän on yksi suomalaisen eroseminaarin kehittäjistä ja kirjoittanut kirjan Erosta eteenpäin. Kysytään siis, mistä eron jälkeen tietää, että on kypsä muuttamaan uuden kumppaninsa kanssa yhteen? Voiko olla varma, että kyse ei ole laastarisuhteesta?

– En käytä koskaan termiä laastarisuhde. Me saatamme valita uuden kumppanin sen perusteella, että hän on kaikessa erilainen kuin entinen. Mutta silloin me vähän fuulaamme itseämme. Tällöinhän entinen kumppani edelleen määrittelee, millaisen ihmisen kanssa olen.

Mariannan mukaan kaikki suhteet voivat onnistua tai epäonnistua. Hän tietää myös, ettei viisikymppisenä kannata vatuloida päätöksiä loputtomiin. Niinpä erään tuttavan ihmetellessä, että kylläpä he muuttavat nopeasti yhteen, Marianna vastasi:

– Me olemme jo niin vanhoja, että emme halua enää hukata aikaa!

X