Tv-juontaja Marja Hintikka
Marja Hintikka haluaa luoda vauraudellaan hyvää elämää.
Julkkikset

Marja Hintikka pelkää epäonnistumista menestyksestä huolimatta: ”Nuorena en uskonut, että voisin menestyä tällä tavalla”

Tv-juontaja Marja Hintikka kuvailee itseään ikuiseksi mailanpuristajaksi: hellittäminen on vaikeaa. Hän on tehnyt lujasti töitä menestymisensä eteen, mutta epäonnistumisen pelko ei silti hellitä. – Poden vähän huijarisyndroomaa, koska yltäkylläisyys on minulle vierasta.
Teksti: Annan toimitus Kuvat: Sampo Korhonen

Vau, miten kiinnostavia töitä saat tehdä. Kaikki sujuu sinulta niin helposti!

Näin Marja Hintikka, 42, kuulee usein itselleen sanottavan.

– Mutta en minä ole saanut mitään helposti! hän puhahtaa. – Olen raatanut ihan hirveästi elämäni eteen.

Välillä hän paiskii ympäripyöreitä päiviä, kuten elokuusta lokakuun loppuun.

Elokuussa Marja kuvasi tiiminsä kanssa Sukuni salat -tv-ohjelmaa, jossa kerrotaan tunnettujen suomalaisten sukusalaisuuksia. Hänellä oli kuukauden aikana neljä kuvausmatkaa. Heti perään alkoivat Laulu rakkaudelle -ohjelman kuvaukset. Samaan aikaan hänen miehensä Ilkka ”Ile” Uusivuori juonsi Masked Singer Suomi -tv-ohjelmaa.

Arki on kiireistä myös lapsiperhearjen takia. Marjalla on Ilen kanssa kolme lasta, jotka ovat 7-, 5- ja 3-vuotiaat. Elokuussa esikoinen aloitti koulun ja keskimmäinen lapsista viskarin, eli 5-vuotiaille suunnatun varhaiskasvatuksen. Välillä mielessä kävi, että romahtaako korttitalo niskaan.

Nelikymppisyys tuntuu jonkinlaiselta välitilinpäätökseltä, hän sanoo nyt.

– Tähän asti on voinut porskuttaa laput silmillä, mutta kun nelikymppisenä saavuttaa jonkinlaisen suvannon, niin möröt alkavat tulla esiin. Ne ovat asioita, joita ei ole ollut aikaa käsitellä.

Marjan mielestä vaikeiden asioiden pohtiminen on hyvä asia: se lisää itsetuntemusta.

”En uskaltanut näyttää heikkouttani”

– Rakastan työtäni, mutta olen ikuinen mailanpuristaja. Työskentelen hikarimeingillä ja valmistaudun esimerkiksi suoriin lähetyksiin pieteetillä, vaikka olen tehnyt varmaan tuhat suoraa lähetystä, Marja sanoo.

Marjan mukaan hänen elämänsä stressaavin vaihe oli silloin, kun hän aloitti media-alalla.

– En tuntenut ketään ja ajattelin, että en saa epäonnistua missään. Oma paikka piti todellakin lunastaa, ei sitä kukaan tullut tarjoamaan.

– Nuorena en uskaltanut näyttää heikkouttani. Oli vain uskottava itseensä ja pärjättävä.

Yhä edelleen Marjalla on tunne, että hän on yksin viidakossa veitsen kanssa.

– Pelkään jostain syystä epäonnistumista. En vain osaa hellittää. Ehkä se johtuu siitä, että en uskonut nuorena, että voisin menestyä tällä tavalla.

– Olen omalla työlläni saavuttanut taloudellisen vakauden. Nykyinen elämäni tuntuu yltäkylläiseltä, ja olen siitä kiitollinen. Mutta poden vähän huijarisyndroomaa, koska yltäkylläisyys on minulle vierasta.

Luit juuri lyhennelmän Annan 50/2020 kansijutusta, jonka on kirjoittanut Tyyne Pennanen. Hyvinvoinnin avaimet -sarjan jutussa Marja Hintikka kertoo muun muassa, miksi hänellä on köyhän ihmisen identiteetti ja mitä vaurastuminen hänelle merkitsee. Miksi Marjan mielestä ei ole hyvä, että hänellä on työelämässä maine, että Hintikka ei valita? Kuinka Marja aloittaa aamunsa, entä missä hän huuhtoo huolensa pois? Lue koko artikkeli numerosta 50/2020 tai digilehdestä! Voit tilata digilehden täältä! 

X