Martina Aitolehti
Julkkikset

Martina Aitolehti: ”Mieheni tietää, että minut saa lepyteltyä rahalla”

Martina Aitolehden, 34, avopuoliso lepyttelee häntä avokätisesti riitojen jälkeen.
– Riidan päätteeksi saan sen, mitä pyydän. Hän saattaa ostaa minulle kalliin laukun tai antaa rahaa shoppailuun, Martina kertoo parisuhteestaan.
Teksti: Eveliina Lauhio Kuvat: Paula Kukkonen/Otavamedia

Martina Aitolehti, 34, kertoo Totta vai tarua? -juttusarjassamme, mitä mieltä hän on naisia koskevista kliseistä.

Äidin ja tyttären suhde on haastava kehdosta hautaan

Ei pidä paikkaansa. Minulla on ollut aina hyvät välit äitini kanssa.

Kun minun piti maksaa ulosottovelkani, en kysynyt laina-apua mieheltäni Stefanilta, sillä en halua olla hänestä taloudellisesti riippuvainen ja kokea, että olisin alistetussa asemassa suhteessa mieheeni. Ei ole miehen tehtävä maksaa naisen velkoja.

Pyysin ja sain äidiltä rahaa lainaksi talousvaikeuksissani. Hän on tukeni ja turvani myös vaikeina hetkinä. Sellainen äiti minäkin haluan olla tyttärilleni.

Naiset vellovat menneisyyden traumoissa

Ehkä naiset vellovat menneissä hieman enemmän kuin miehet. Tulin parisuhteessani petetyksi, ja vaikka annan helposti anteeksi, petetyksi tuleminen painaa mieltäni välillä edelleen. Kostaminen ei kuulu ajatusmaailmaani, mutta olen joskus riitatilanteissa nostanut pettämisen uudestaan esille.

Pettäminen avasi sekä minun että mieheni silmät. Jouduimme kysymään itseltämme ja toisiltamme, haluammeko oikeasti olla yhdessä. Aluksi olin hyvin loukkaantunut mieheni rinnakkaissuhteesta. Ajattelin, että eihän minua voi kukaan pettää! Myöhemmin aloin miettiä asioita laajempana kokonaisuutena ja tajusin, että minäkin olen joskus pettänyt ja käyttäytynyt typerästi.

En tiedä, onko täysin lojaali parisuhde edes mahdollinen. Tuntuu surulliselta sanoa tämä ääneen. Minusta tuntuu, että vaikka olisi kuinka hyvä suhde, täydellistä luottamusta on mahdotonta rakentaa kahden ihmisen välille.

Miehet hakevat seksiä, naiset rakkautta

Ei pidä paikkaansa. Sekä naiset että miehet kaipaavat molempia. Nuorempana hain parisuhteelta enemmän seksiä kuin rakkautta. Nykyään kahden lapsen äitinä kaipaan suhteelta ennen kaikkea turvallisuutta ja pysyvyyttä. Toki taustalla pitää olla intohimoa, muuten suhteesta ei tule mitään.

En osaa sanoa, olenko nyt Sen Oikean kanssa – tai uskonko edes sellaiseen. Minusta tuntuu, että olemme Stefanin kanssa vielä pitkään yhdessä. Emme ole eroamassa. Mutta eihän sitä koskaan tiedä, mitä tulevaisuudessa tapahtuu. Minusta olisi typerää antaa lausuntoja loppuelämästäni. Sen tiedän, että saisi tapahtua jotain hyvin merkittävää, jotta parisuhteemme hajoaisi. Yhteistä paattiamme eivät pienet aallot heiluta.

Timantit ovat naisen parhaita ystäviä

Timantit ovat ihan kivoja. Rakkaimmat lahjani ovat kuitenkin niitä, joita olen saanut käytännön tarpeeseen, esimerkiksi polkupyörä.

Stefan hyvittelee riitojamme rahalla. Riidan päätteeksi saan sen, mitä pyydän. Hän saattaa ostaa minulle kalliin laukun tai antaa rahaa shoppailuun. Minuun tällainen lepyttelykeino toimii. Olen tullut melko pihiksi omien rahojeni suhteen. Törsään surutta lasteni vaatteisiin, mutta omiin menoihini en käytä kovin paljoa rahaa. Onhan naisesta ihanaa päästä shoppailemaan miehen rahoilla! Joka väittää jotain muuta, todennäköisesti valehtelee. Stefan tietää, että minut saa lepyteltyä rahalla.

Juttu on katkelma Annan 3/17 kansijutusta. Lue lehdestä, miten kotityöt hoidetaan hänen parisuhteessaan, mikä pitää heitä yhdessä ja miten suhteessa on käsitelty uskottomuuskriisiä, joka painaa edelleen Martina mieltä.

Lue lisää:

Martina Aitolehti muutti 142-neliöiseen luksuskotiin: ”Siitä tuli juuri sellainen kuin olimme haaveilleet”

Äidilleen velkaantunut Martina Aitolehti: ”Maksan jokaisen sentin takaisin”

Juttua on muokattu 19.1. kello 10:35.

X