mert otsamo
Mert Otsamo suunnitteli ensimmäisen Linnan juhlat -pukunsa vuonna 2010 Outi Mäenpäälle.
Julkkikset

Mert Otsamo rikkoo Linnan juhlat -pukujen rajoja: luvassa tummanpuhuvia linjoja ja ripaus nahkaa

Odotatko näkeväsi sinivalkoisia juhla-asuja toinen toisensa perään Suomen tasavallanpresidentin itsenäisyyspäivän vastaanoton punaisella matolla? Muotisuunnittelija Mert Otsamo uskoo ja toivoo, että juhlavuotta juhlistetaan aivan eri keinoin, rajoja rikkoen.
Teksti: Katri Koskinen Kuvat: Otavamedia

Linnan juhlien yksi suosituimmista luottosuunnittelijoista, Mert Otsamo, 27, suunnittelee tänä vuonna neljä juhla-asua Linnan juhliin. Salaperäinen muotisuunnittelija paljastaa vain sen verran, että häneltä luvassa tummanpuhuvia linjoja, pieniä kontrasteja, pitsikirjailuja, veistoksellisuutta – ja ripaus nahkaa.

– Minulta on pyydetty tänäkin vuonna yllätyksekseni paljon mustaa, vaikka nyt juhlitaankin satavuotista Suomea, tummanpuhuvista asuistaan tunnettu Otsamo nauraa.

– Musta on toki aina juhlava sekä oma kotivärini, mutta olisi hienoa laajentaa tätä värirepertuaariani. Mutta yksi samppanjan värinen, metallinhohtoinen, veistoksellinen puku on minulta toki tulossa, Otsamo paljastaa.

Golden times ??✨ #draping #linnanjuhlat #linnanjuhlat2017 #suomi100 #mertotsamo

Henkilön Mert Otsamo Design (@mertotsamoofficial) jakama julkaisu

Suomalaisuus-teema voi olla juhlava ilman sinivalkoisuutta

Mert Otsamo uskoo ja toivoo, että Suomen 100-vuotista juhlapäivää ei tulla juhlistamaan alleviivaten sinivalkoisin värein – Otsamo odottaa näkevänsä tänä vuonna juhlakansan yllä paljon juhlavia, metallinhohtoisia pintoja.

– Toivon, että nyt puvuissa nähdään arvokasta hohtoa, ja että juhlavuosi näkyisi muutoinkin kuin vain siniristilippuina. Näkisin, että suomalaisuus-teema tulee näkymään printeissä, kuvioissa tai yksityiskohdissa. Nude ja ruusukulta voivat olla myös hitti.

Myös rajojen rikkominen on Otsamon mukaan tervetullutta – etiketin ja tyylikkyyden nimissä.

– Moni pelkää, että itsenäisyyspäivän vastaanotolla nähdään esimerkiksi liian näyttäviä kaula-aukkoja tai mekon alta kuultavia nännejä. Jos kokonaisuus on muutoin tyylikäs, niin mielestäni tällaisia rohkeita valintoja ei tarvitse pelätä. Eletään kuitenkin vuotta 2017, Otsamo pohtii.

– Mutta tietysti meillä on nyt juhlavuosi ja juhlaetiketin noudattaminen on tärkeää, mutta kyllä etikettiä saa vähän rikkoa – mutta niissä puitteissa, että tiedät mitä teet.

X