Anniina Valtonen katsoo suoraan kameraan.
”Tykkään olla kotona mieheni kanssa", meteorologi Anniina Valtonen kertoo Kotiliedessä.
Julkkikset

Meteorologi Anniina Valtonen kertoo Kotiliedessä ystävien epäilleen hänen parisuhdettaan: ”Isänikin kutsui meitä päivänsäteeksi ja menninkäiseksi”

Ylen meteorologi Anniina Valtonen, 31, on ollut puolisonsa kanssa yhdessä jo 15 vuotta. Nyt Anniina kertoo Kotiliedessä, miten pariskunnan rakkaustarina sai alkunsa.
Teksti: Aino Haaparanta Kuvat: Sampo Korhonen

Meteorologi Anniina Valtonen oli vasta 21-vuotias, kun hänen uransa tv-kameroiden edessä alkoi Nelosella. Nykyään hänet tunnetaan Ylen asiantuntijana, joka on tänä vuonna ehdolla parhaan tv-esiintyjän Venla-palkinnon saajaksi.

Suosionsa syyksi Anniina itse arvelee Kotilieden haastattelussa, tosin pilke silmäkulmassa, ”Nastolan vesijohtovettä”.

”Olen vain oma itseni”, Anniina toteaa lehdessä.

Päivänsäde ja menninkäinen

Anniina kertoo Kotiliedessä haaveilleensa jo lapsena meteorologin ammatista. Kahdeksanvuotiaana lentokoneen ikkunasta nähty ukkospilvi sai hänet vakuuttumaan siitä, mikä hänestä tulisi isona, vaikka koulukavereille siitä ei kiusaamisen pelossa voinutkaan kertoa.

Tiettyä päämäärätietoisuutta voi nähdä uran lisäksi myös Anniinan henkilökohtaisessa elämässä. Anniina kertoo Kotiliedessä olleensa puolisonsa kanssa yhdessä lähes puolet elämästään: seurustelu sai alkunsa, kun puolison perhe muutti Anniinan kotia vastapäätä Anniinan ollessa lukion ensimmäisellä luokalla.

”Olemme täysin erilaisia. Ystävät ilmoittivat tuolloin välittömästi, että emme ole yhdessä kuukautta pidempään. Isänikin kutsui meitä päivänsäteeksi ja menninkäiseksi, mutta tässä sitä ollaan.”

Nyt, 15 vuotta myöhemmin, Anniina ja puoliso viihtyvät yhä toistensa seurassa erinomaisesti.

”Tykkään olla kotona mieheni kanssa. Pitäisi varmaan hankkia joku ekstraspesiaali harrastus, etten olisi niin tavallinen.”

Lue meteorologi Anniina Valtosen koko haastattelu Kotiliedestä

X