Rocktähti Michael Monroe puhuu Annassa parisuhteesta ja rakkaudesta.
Julkkikset

Michael Monroe: ”Yksikään nainen ei voi väittää, että hänellä olisi minun lapseni”

Michael Monroe on rockmuusikko, tv-tähti ja aivan varma siitä, että hänen ovelleen ei voi ilmestyä naista väittämään, että tällä olisi Michaelin lehtolapsi. Mistä Michael sen tietää?
Teksti: Sanna Wirtavuori Kuvat: Suvi Elo/Otavamedia

Michael Monroe riisuu nahkaliivin hihattoman puseron päältä, siemaisee kahvia ja kaivaa laukustaan japanilaistyylisen viuhkan, jolla leyhyttelee kasvojaan. Kuuma on. Ja kiirekin.

– Pitäisiköhän vihdoin opetella sanomaan ei, Michael huokaisee ja naurahtaa.

– Anteeksi, että olen vähän väsynyt.

Rockmuusikko ei ole edes ehtinyt potea flunssaansa. Viikonloppuna oli Viron 25-vuotisen vapauden juhlakeikka Tallinnassa, ja sieltä piti ehtiä kotiin paikallisen eläinlääkäriaseman juhlaan esiintymään samana päivänä.

– Käymme kissojemme kanssa kyseisellä eläinlääkärillä, joten totta kai minä menin, hän sanoo.

Lisäksi oli vielä pyöräilytapahtuman avaus heti seuraavana aamuna.

Nyt on maanantai ja turkulaisen kahvilan pöydässä istuvalla Michaelilla on hetki aikaa hengähtää. Pian kasvoille leviää rauhallinen ja läsnäoleva hymy.

– Mistäs meidän pitikään jutella – iästä ja asenteesta.

”Ehkä ehostukseni on tässä iässä liian vahva”

”Joku on sanonut, että viimeistään viisikymppisenä ihminen saa ne kasvot, jotka hän ansaitsee. Kai minä olen jotakuinkin tyytyväinen.

Hiusteni väri on oikeasti ruskeahko – en ole ihan varma, sillä olen vaalentanut tukkaani 16-vuotiaasta asti.

Ehkä voin lopettaa hiusteni blondaamisen, kun tulen vanhemmaksi ja tukka harmaantuu.

Myös meikkaamisen aloitin teini-iässä. Meikkaan itseäni varten. Kehitin jo nuorena oman tyylini, ja olen pysynyt siinä.

Muut voivat heilua tuuliviireinä trendien mukaan, mutta minä olen itselleni ja tyylilleni uskollinen.

En mielelläni mene ulos ilman meikkiä ja laitettua tukkaa. Ehkä ehostukseni on tässä iässä hiukan liian vahva. Yritän opetella meikkaamaan hillitymmin.”

Olen ehdottomasti feministi, se on tasa-arvokysymys

”Minulla on hyvä itsetunto. Olen aina ollut vähän friikki oman polun tallaaja ja tottunut siihen, että koko ajan on joku nälvimässä. En välitä siitä, mitä muut minusta ajattelevat.

Jos joku sanoo jotain ilkeää, se kielii enemmän hänestä itsestään kuin minusta. Jos hän on niin epävarma itsestään, se on hänen ongelmansa ei minun.

Jos joku haukkuu minua sanomalla, että ei miesten pitäisi meikata, vastaan hänelle, että minussa on tarpeeksi miestä olla vaikka naisellinen.

Olen ehdottomasti feministi, se on tasa-arvokysymys. Kun minulle tullaan uhoamaan, että miehethän ovat rakentaneet maailman, siihen on helppo kuitata: Ja katso millainen siitä on tullut!

Hetkittäin, esimerkiksi bändieni hajoamisten aikoihin, olen kokenut olevani syrjitty ja tuntenut, että kaikki ovat liittoutuneet minua vastaan.

Ehkä olen itse tiedostamattani luonut nuo tilanteet. Ihminen voi joutua tai hakeutua samanlaisiin vaikeuksiin, joissa hän on ollut ennenkin. Se on jonkinlainen kierre, joka on hyvä yrittää katkaista. Katsominen peiliin auttaa asiaa. Minussakin on kaksi puolta, kova ja herkkä.

Olen mielestäni sama ihminen yksityisesti kuin julkisuudessakin, mutta toki minulla on suojakilpi. Olen viihdyttäjä ja teen mielelläni ihmiset iloisiksi. Kirjoitan nimmareita ja otan selfieitä parhaani mukaan, mutta yksityiselämäni pidän yksityisenä.

Kaikkein vahvimmaksi tunnen itseni esiintymislavalla tekemässä musiikkia. Rock’n roll edustaa minulle voimaa ja vapautta.”

”En ole koskaan harrastanut intiimejä asioita tuntemattomien ihmisten kanssa”

”Suomi on onneksi maa, josta voi löytää sellaisia ihmisiä kuin nykyinen vaimoni Johanna. Meidät vihittiin Turun maistraatissa vuonna 2003.

Johanna on puhdas sielu – vilpitön, valoisa ja iloinen ihminen, elämäni ilo ja valo.

En ole koskaan harrastanut intiimejä asioita tuntemattomien ihmisten kanssa ja tiedän, että toisin kuin monien muiden rokkareiden, minun ovelleni ei voi yksikään nainen ilmaantua väittämään, että hänellä on minun lapseni.

Olin ensimmäisen vaimoni kanssa hänen kuolemaansa saakka, ja onneksi sain Juden jälkeen vielä toisen mahdollisuuden Johannan kanssa.

Pidän lapsista, ja molemmilla veljilläni on neljä lasta, mutta isyys ei ole minun juttuni.

Minulla on suuri kunnioitus niitä kohtaan, jotka haluavat ottaa vastuun lapsista, mutta se ei ole sopinut artistin elämääni. Onneksi molemmat vaimoni ovat ajatelleet samoin.

Minulla on aina ollut kissa tai kissoja. Pikku-Neiti, Nupu ja Lumi ovat minun ja Johannan lapsia. Kissoja on ihania seurata, ja niistä haluan huolehtia.”

Lue Michael Monroen haastattelu kokonaan Annasta 36/2016. Ilmestymispäivä on 8.9.

Lue lisää:

Michael Monroe elämästään vaimonsa Johannan kanssa: ”Kissat ovat meidän lapsiamme”

Danny, 73, rakkauselämästään: ”Tarvitsen naista yön jumalattareksi”

Satu Silvo: ”Minulle on tärkeää, että seksi sujuu parisuhteessani”

X