Julkkikset

Michelle Obama kuvailee kirjassaan ensisuudelmaa Barackin kanssa: ”Se oli himon, kiitollisuuden, täyttymyksen ja ihmetyksen hyökyaalto”

Michelle Obama, 54, kertoo elämäkerrassaan Minun tarinani, että hän ei rakastunut Barack Obamaan, 57, ensisilmäyksellä. Michelle oli päättänyt keskittyä uraan ja unohtaa treffailun – eikä Obaman tupakointikaan tehnyt häneen vaikutusta. Pikkuhiljaa kaksikko kuitenkin läheni ja ensisuudelman hetkellä kaikki tuntui selvältä.

Teksti:
Hilppa Wuokko
Kuvat:
Om-Arkisto

Vuonna 1989 tavanneet Michelle ja Barack Obama ovat olleet naimisissa 26 vuotta.

Michelle Obama, 54, kertoo elämäkerrassaan Minun tarinani, että hän ei rakastunut Barack Obamaan, 57, ensisilmäyksellä. Michelle oli päättänyt keskittyä uraan ja unohtaa treffailun – eikä Obaman tupakointikaan tehnyt häneen vaikutusta. Pikkuhiljaa kaksikko kuitenkin läheni ja ensisuudelman hetkellä kaikki tuntui selvältä.

Michelle ja Barack Obama tutustuivat vuonna 1989, kun lakifirmassa työskentelevä Michelle sai tehtäväkseen ohjata Barackia, firman uutta kesäharjoittelijaa. Michelle oli nähnyt Barackin kuvan jo ennen tämän tapaamista.

”Olin nähnyt hänen kuvansa henkilöstöhakemistomme kesäpainoksesta, eikä kuva ollut imarteleva. Se oli valaistu huonosti, ja siinä oli leveästi hymyilevä mies, joka vaikutti hiukan nörtiltä. Kuva ei tehnyt minuun vaikutusta. Lyhyen elämäkerran mukaan hän oli lähtöisin Havaijilta, mikä sentään teki hänestä verraten eksoottisen nörtin. En havainnut muuta erityistä”, Michelle kertoo elämäkerrassaan Minun tarinani.

Pakollinen esittäytymispuhelu oli Michellen ja Barackin ensimmäinen keskustelu.

”Toisesta päästä kuulunut ääni oli ollut iloinen yllätys – täyteläinen, seksikäs baritoni, joka ei tuntunut mitenkään sopivan hänen valokuvaansa”, Michelle kertoo kirjassa.

Ei rakkautta ensisilmäyksellä

Michelle ei alkuun ajatellut, että hänestä ja Barackista tulisi pari. Obama oli myöhässä ensimmäisenä harjoittelupäivänään, eikä se tehnyt täsmälliseen Michelleen vaikutusta. Myöhästymisestä huolimatta Michelle kuitenkin pani nopeasti merkille myös Barackin hyvät puolet. Jo ensimmäisen yhteisen työlounaan aikana Michelle huomasi ihailevansa, miten itsevarma ja tosissaan mies oli.

”Hän oli virkistävä, epäsovinnainen ja omituisen elegantti. Mutta minulle ei kertaakaan juolahtanut mieleen, että haluaisin lähteä hänen kanssaan treffeille. Ensinnäkin olin hänen mentorinsa firmassa. Ja sitä paitsi olin äskettäin vannonut lopettavani seurustelun tykkänään – minulla oli niin paljon töitä, etten jaksanut uhrata voimia treffeihin. Kolmas syy oli kauhistus, joka minua odotti lounaan päätteeksi, kun Barack sytytti savukkeen. Jo se olisi riittänyt sammuttamaan minun osaltani kaiken kiinnostuksen, jos olisin ollut kiinnostunut”, Michelle toteaa kirjassa.

Michelle yritti parittaa Barackia naisystävilleen

Michelle ja Barack kuitenkin ystävystyivät. Koska Michellellä oli paljon treffiseuraa etsiviä naisystäviä, hän päätti saattaa Barackin yhteen jonkun heistä kanssa.

Eräänä iltana Michelle otin Barackin mukaan happy hourille erääseen keskustabaariin, joka kerran kuukaudessa toimi mustien asianajajien epävirallisena treffipaikkana.

”Vaikka hänen pukeutumisessaan oli toivomisen varaa, Barack oli kiistatta hyvä saalis. Hän oli komea, itsevarma ja menestyvä. Hän oli myös urheilullinen, mielenkiintoinen ja ystävällinen. Mitä muuta kukaan voisi haluta? Purjehdin baariin varmana siitä, että tekisin kaikille palveluksen – hänelle ja naisille.”

Barack oli kuitenkin turhan vakavamielinen, eikä baarihöpöttely Michellen tuttavien kanssa luistanut.

Lopulta Michelle ja Barack lähentyvät

Barack Obama alkoi kuitenkin pikkuhiljaa pyöriä enemmän ja enemmän Michellen mielessä.

”Jokin välillämme oli alkanut muuttua, halusin minä myöntää sen tai en. Päivinä, jolloin emme ehtineet tavata, huomasin miettiväni, mitä hän oli puuhannut. Yritin päästä yli pettymyksestäni, kun hän ei ilmaantunut ovelleni. Ja yritin olla innostumatta liikaa, kun hän ilmaantui. Minulla oli tunteita häntä kohtaan, mutta ne olivat piileviä, syvälle haudattuja, koska olin päättänyt pitää elämäni ja urani mutkattomana ja suoraviivaisesti etenevänä, ilman mitään draamaa.”

Eräänä iltapäivänä Barack ilmoitti, että Michellen ja hänen pitäisi mennä treffeille. Michelle naureskeli, että Barackilla on suuret luulot itsestään. Kuitenkin kesäharjoittelijoiden grillijuhlien jälkeen Barack ehdotti Michellelle yhdessä jäätelöllä käymistä.

”Silloin tiesin, että peli on alkanut, ja tämä oli yksi harvoista hetkistä, jolloin lakkasin ylianalysoimasta ja antauduin elämälle.”

Intohimoinen ensisuudelma jäätelöbaarin edustalla

Michelle ja Barack suuntasivat jäätelöbaariin ja päätyivät syömään jäätelöitä vaitonaisina kadunreunaan. Barack katsoi Michelleä aavistuksen verran hymyillen ja kysyi, saako suudella tätä.

”Silloin minä kallistuin häneen päin ja kaikki tuntui selvältä”, Michelle kuvailee kirjassa.

Ensimmäinen suudelma oli hyvin intohimoinen.

”Heti kun sallin itseni tuntea jotain Barackia kohtaan, tunteet valtasivat minut. Se oli himon, kiitollisuuden, täyttymyksen ja ihmetyksen hyökyaalto. Kaikki huoli, joka oli painanut minua elämästäni ja ammatistani ja jopa Barackista, näytti katoavan tuohon ensimmäiseen suudelmaan, ja tilalle tuli kiihkeä halu tutustua häneen lähemmin, tutkia ja kokea hänestä kaikki mahdollisimman pian.”

Lähde: Minun tarinani (Otava, 2018)

X