Julkkikset

Miehensä huomiosta nauttiva Marja Hintikka: ”Rakkautta ei voi ulkoistaa timantteihin tai hienoihin ravintolaillallisiin”

Uraansa panostanut toimittaja Marja Hintikka, 38, ei nuorempana haaveillut lapsista. Sitten hän rakastui mieheensä Ileen ja teki täydellisen takinkäännöksen: kolmas lapsi syntyy ensi vuoden alussa. Ruuhkavuodet ovat pakottaneet Marjan luopumaan monista asioista, mutta avioliittoaan hän ei anna arjen jyrätä.
24.11.2016 Teksti: Laura Koljonen Kuvat: Paula Kukkonen/Otavamedia

Totta vai tarua, hormonit vievät naista teini-iästä lähtien?

Totta, tosin itse rakastuin ensimmäisen kerran jo esikoulussa. Aviomieheni Ilen tapasin 28-vuotiaana. Ile oli silloin 26-vuotias. Olin siihen mennessä ehtinyt jo saada siipeeni miesasioissa ja osasin arvostaa rakkautta.

Biologisen kellon kilkatusta en ole koskaan kuullut. Ajattelin, ettei minun kannata haaveilla perheestä, sillä olen niin innostunut töistäni. Perheen perustaminen olikin minulta täydellinen takinkääntö. Voi olla, että vedin biletys- ja työvaiheen niin perusteellisesti, että myös toisenlaisille ajatuksille tuli tilaa. Olen nyt raskaana ja odotan kolmatta lastamme, joten kehoni on hillittömässä myllyssä. Päivässä erittyy enemmän estrogeenia kuin normaalisti kahdessa vuodessa.

Lapsensaannin jälkeen seksi ei kiinnosta naista?

Tarua. Jos katsoo minun ja mieheni lastensaantitahtia, niin kyllä se on kiinnostanut synnytyksen jälkeenkin. Jos kiinnostus seksiä kohtaan lopahtaa, se liittyy yleensä unenpuutteeseen. Ja se vaikuttaa myös miehiin. Arvostan kehoani lastensaannin jälkeen enemmän kuin ennen. Kehollinen itsetuntoni on parantunut. Olen palautunut kahdesta aikaisemmasta raskaudesta hyvin, ainoastaan kengänkokoni on kasvanut.

Pohjimmiltaan jokainen äiti haluaa olla kaikesta selviävä sankariäiti?

Totta. Kukapa ei haluaisi olla kaikkivoipainen. Olen vasta viime vuosina opetellut pyytämään muilta apua. Vaativat työaikataulut ja jatkuvasti sairastelevat pienet lapset ovat pakottaneet minut siihen. Silti en ole koskaan sanonut ääneen, että en selviydy. En vain osaa. Kierrän sen aina jollakin verukkeella. Olen mieluummin itsekin siinä harhaluulossa, että hyvinhän tämä sujuu.

Naiset tarvitsevat enemmän ihailua kuin miehet?

Tarua. Kaikki tarvitsevat ihailua. Saan sitä esimerkiksi mieheltäni. Ile huomaa aina kun olen siivonnut tai hoitanut perheen asioita. Ja raskaana on ihana kuulla, että olen hänen mielestään kaunis. Arvostan miehessäni läsnäoloa sekä sitä, että hän osaa näyttää ja antaa rakkautta. Hän osoittaa sen teoillaan joka päivä. Hänen kanssaan minulla on tunne, että teemme tätä yhdessä. Rakkautta ei voi ulkoistaa timantteihin tai hienoihin ravintolaillallisiin.

Ammatillista ihailua sain viimeksi Jari Sarasvuolta, joka sanoi, että olen onnistunut ohjelmani avulla muuttamaan suomalaisesta perhe-elämästä käytävää keskustelua. Se tuntui todella hyvältä.

Naiset tekevät numeron oikeudestaan omaan aikaan?

Tarua. Naiset pikemminkin tinkivät omasta ajastaan.

Nykyään on vaikea keksiä asiaa, josta en olisi luopunut. Olen usein joutunut työ- ja perhekiireiden takia perumaan esimerkiksi varaamani kosmetologi- tai kampaajakäynnin. Onneksi sisäinen varoitusjärjestelmäni kertoo, koska olen punaisella alueella. Silloin alan tuntea, että kaikki vain repivät minusta jotakin ja minun pitää saada omaa aikaa.

Minulla on monia voimanlähteitä: muun muassa ystävät ja saunominen. Otan kahdenkeskistä aikaa myös mieheni kanssa. Kerran viikossa pyrimme käymään yhdessä brunssilla, urheilemassa, saunassa tai uimassa. Jos aikaa on vähän, juttelemme ja syömme rauhassa lasten mentyä nukkumaan. En anna arjen jyrätä avioliittoani, sillä mehän tämän kaiken olemme saaneet yhdessä aikaan. Perheellisten pitäisi tehdä riskianalyysi ja pohtia, mihin on resursseja. Minulla on lapset, parisuhde ja työ, ja jos muutama ystävä jää rinnalle, se riittää minulle. Samaan aikaan i voi saada kaikkea.

Juttu on katkelma Annan nro 47 kansijutusta juttusarjassa, jossa tunnetut naiset pohtivat, pitävätkö naiseutta koskevat kliseet paikkaansa.

Lue myös:

Kolmatta lastaan odottava Marja Hintikka: ”Ihailen suurten perheiden dynamiikkaa”

Kommentit (2)

”Jos katsoo minun ja mieheni lastensaantitahtia, niin kyllä se on kiinnostanut synnytyksen jälkeenkin…”

Kaksi (2) kertaa vaginayhdyntää esikoisen jälkeen? Varsinaisia seksipetoja.
Nyt on kyllä aika Vanhatestamentillista meininkiä. Päivi Räsänen hyväksyy.

Lasten tekeminen ei ole sama asia, kuin seksi! Haloo!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *