Julkkikset

Mika Aaltola jakoi hellyttävän kuvan 1-vuotissankarista: ”Pikku omenamme”

Mika ja Kirsi Aaltolan esikoinen vietti ensimmäistä syntymäpäiväänsä.

Teksti:
Christina Boman
Kuvat:
Sampo Korhonen

Mika ja Kirsi Aaltolan Geo-poika vietti ensimmäistä syntymäpäiväänsä.

Mika ja Kirsi Aaltolan esikoinen vietti ensimmäistä syntymäpäiväänsä.

Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola, 53, julkaisi Instagram-tilillään suloisen kuvaparin 1-vuotiaan Geo-pojan taipaleesta. Ensimmäisessä kuvassa Aaltolat pitelevät vastasyntynyttä lasta sylissään, toisessa kuvassa näkyy ihanan arkinen hetki ilmeisesti Geon ensimmäisestä syntymäpäiväaamusta. Kuvassa näkyy myös yksi perheen kolmesta karvattomasta koirasta.

Kuvia voi selata painamalla nuolta yllä olevan kuvan oikeasta reunasta.

– Geon ensimmäinen syntymäpäivä. Kiitos sormista, jotka kurottavat luottavaisina. Hymystä, joka kutkuttaa. Silmistä, jotka luovat taikaa, sitä malttamattomasti odottamalla. Pikku omenamme on tuonut kiirettä, tyyneyttä. Rauhaa, Mika kirjoittaa.

Mika Aaltola: ”Jos en osaa hoitaa lasta, en osaa kommentoida maailmaakaan”

Mika ja Kirsi-vaimo, 36, tapasivat vuonna 2017 työkonferenssissa Santahaminassa. Poikkeuksellisen vahva kemia paljastui heti ensimmäisillä treffeillä.

– Ihastuin Mikan rauhallisuuteen ja levollisuuteen. Hänen seurassaan oli hyvä olla, luotin häneen heti. Hänestä huokuu lämmintä karismaa, ja tunsin oloni jo ensimmäisenä yhteisenä iltana kotoisaksi, Kirsi kertoo Annan yhteishaastattelussa vuonna 2022.

Pari muutti yhteen vajaan vuoden seurustelun jälkeen. He saivat esikoisensa viime vuonna kahden vuoden yrityksen jälkeen. Pari on jakanut vanhemmuutta. Mika kertoo samaisessa Annan haastattelussa, että vaikka molemmat tekevät paljon töitä, molemmilla on oikeus ja mieluinen velvollisuus hoitaa vauvaa ja seurata pienen ihmisen kehitystä.

– Hän on nimensä mukaan maan lapsi, mutta silti ihana taivaan lahja ja tärkeä sydänpala meidän suhteessamme, Mika kuvaili Geo-poikaansa Annan haastattelussa viime syksynä.

– Se vie tietysti aikaa, mutta väitän, että isän rooli on jopa tehnyt minusta entistä tuotteliaamman ja ideoivamman. Ajattelen, että jos en osaa hoitaa lasta, en osaa kommentoida maailmaakaan.

Perhearki on vaatinut myös sopeutumista ja muutoksia arjessa.

– Olen henkisesti valmistautunut, että perhearki ei tästä helpotu. Kun Geo kasvaa, niin edessä ovat uudet haasteet ja yhä tarkempi ajankäytön suunnittelu. Luotan tukijoukkoihin ja myös päivähoitoon sekä koululaitokseen. Tärkeimmät asiat ensin, lapsi ja rakkaus edellä, Kirsi sanoo Annan haastattelussa.

X