Julkkikset

Mikä säkenöivä ilmestys! Pihla Viitala ja puoliso Alexander Schimpf astelivat Linnan juhliin samanvärisissä juhla-asuissa

Näyttelijä Pihla Viitalan ylellinen metsänvihreä iltapuku sopi kauniisti brunetille näyttelijälle, joka ei arastele ottaa kantaa arkoihinkaan asioihin.
Teksti: Katri Koskinen Kuvat: Kristiina Kurronen/Otavamedia

Hölmö nuori sydän -elokuvaa ja Karppi– sekä Ivalo-sarjoja tähdittävä näyttelijä Pihla Viitala, 36, asteli itsenäisyyspäivän vastaanotolleyhdessä puolisonsa Alexander Schimpfin kanssa. Pihlan metsänvihreän, säkenöivän iltapuvun suunnittelija on Mert Otsamo.

Alexanderilla nähtiin kättelyssä saman sävyinen ja samettipintaiselta näyttävä asu kuin Pihla Viitalan upean metsänvihreä iltapuku. Käteltyään presidenttiparia pariskunta kietoi kädet toistensa lanteiden ympärille rakastavasti.

Pihla Viitala

Näyttelijä Pihla Viitala ja puoliso Alexander Schimpf olivat pukeutuneet saman sävyisiin asuihin.

Lue kaikki vuoden 2018 Linnan juhlista täältä!

Pihla Viitalan viisi vuotta nuorempi miesystävä ja lapsen isä Alexander Schimpf on alun perin on kotoisin Kazakstanista. Kaksikko tapasi Berliinissä vuonna 2011 Hannu ja Kerttu: Noitajahti -elokuvan kuvauksissa, jossa Alex toimi autonkuljettajana.

”Mitä vanhemmaksi tulee, sitä pienemmäksi ikäero kutistuu.  Elämänkokemus on vuosilukuja merkitsevämpi”, Pihla Viitala kuvaili Annan kansihaastattelussa 2016.

Pariskunnalla on 6-vuotias tytär Astrid.

”Äitiys ei ole koskaan ollut minulle mikään mysteeri, enkä usko, että se on muuttanut minua ihmisenä mitenkään. Arkeen vanhemmuus on tietysti vaikuttanut. Enää ei voi toimia niin impulsiivisesti kuin perheettömänä”, Pihla kuvaili Annassa alkuvuodesta 2018.

Pihla Viitala ja Alexander Schimpf

Pihla Viitala ei ymmärrä, miksi ihmiset pelkäävät feminismi-sanaa

Pihla Viitala on puhunut avoimesti Me too -kampanjan hengessä naisiin kohdistuvasta väärästä vallankäytöstä. Esimerkiksi Kotilieden haastattelussa Pihla Viitala kertoi avoimesta elokuva-alalla tapahtuvasta, naisiin kohdistuvasta seksuaalisesta häirinnästä. Pihla kertoi kohdanneensa erityisesti uransa alkuvaiheessa rivoja, röyhkeitä tai seksistisiä kommentteja sekä pyllylle taputtelua.

”Sellainen osoittaa henkistä pienuutta ja kypsymättömyyttä. Se on nopea tapa kertoa, että on täysin tilannetajuton”, Pihla sanoo.

Pihla Viitala ei ymmärrä, miksi jotkut pelkäävät feministi-sanaa.

”En tiedä, miksi ajatellaan, että se olisi leima, että edistetään tasa-arvoa. Minusta on aina yhtä hämmentävää ja jollain tasolla vähän sivistymätöntäkin, että joku ei halua kutsua itseään feministiksi. Feminismi ja sovinismihan eivät ole synonyymeja. Ehkä feministi-sanan tarkoitusperää ei aivan ymmärretä”, Pihla Viitala kuvaili Annan haastattelussa 2017.

Näyttelijä Pihla Viitala: ”En ymmärrä, miksi tasa-arvon edistäminen olisi leima”

Samoista rooleista kilpailevat ystävykset Pamela Tola ja Pihla Viitala: ”Ystävyys punnitaan siinä, pystyykö toinen myötäelämään ja iloitsemaan kanssasi”

Näyttelijä Pihla Viitalaa pyydettiin jättämään lapsensa Hollywood-uran takia: ”Minulta kysyttiin, voisinko muuttaa yksin Amerikkaan”

X