Mikaela Ingberg sanoo, että hänellä oli urheilu-uran aikana seurustelusuhteita, mutta ei hetkeä, johon olisi sopinut perhe.
Julkkikset

Mikaela Ingberg Seurassa: Urheilu-ura esti perheen perustamisen – ”En koe sitä uhrauksena”

Ura keihäänheittäjänä meni Mikaela Ingbergillä, 43, kaiken edelle. – Elämä on täynnä valintoja. Kaikkea voi haluta mutta ei saada yhtaikaa, Mikaela sanoo Seuran haastattelussa.
Teksti: Outi Pippuri Kuvat: Pekka Mustonen/Otavamedia

Entinen keihäänheittäjä Mikaela Ingberg, 43, kertoo uudessa Seurassa, millaisia uhrauksia ura huippu-urheilijana häneltä vaati. Urheilu meni kaiken edelle – myös perheen perustamisen.

– Minulla oli seurustelusuhteita, mutta ei ollut hetkeä, johon olisi sopinut perhe. En koe sitä uhrauksena. Elämä on täynnä valintoja. Kaikkea voi haluta mutta ei saada yhtaikaa. Pitää miettiä, mitä haluaa eniten, Mikaela sanoo Seuran haastattelussa.

Mikaela kuitenkin kokee saaneensa paljon yllättävään loukkaantumiseen vuonna 2010 päättyneeltä uraltaan.

– Kokemukset, elämykset ja ihmissuhteet rikastuttavat elämääni yhä. Lapsista pääsen osalliseksi kummilasteni kautta.

Liikunta on jäänyt vähälle

Mikaela muistuttaa, että ikinä ei kuitenkaan tiedä, mitä tulevaisuudessa tapahtuu. Esimerkiksi hänen serkkunsa sai ensimmäisen lapsensa 48-vuotiaana.

Urheilu-uran jälkeen Suomen Olympiakomitean asiantuntijana toimineen Mikaelan elämäntavat liikunnan suhteen ovat muuttuneet merkittävästi huippu-urheiluajoista.

– En pidä lenkkeilystä, ja salilla olen käynyt korkeintaan kymmenen kertaa kolmen viimeksi kuluneen vuoden aikana, hän tunnustaa.

X