Julkkikset

Minna Haapkylän somen taustalla ovatkin yllättävästi aivan eri julkkikset: ”En ole koskaan postannut yhtäkään kuvaa itse”

Minna Haapkylän pojat ovat naureskelleet äidin sometaidoille.

Teksti:
Emilia Saloranta
Kuvat:
Tiia Ahjotuli

Minna Haapkylä.

Minna Haapkylän pojat ovat naureskelleet äidin sometaidoille.

Näyttelijä ja sittemmin tuottajaksi opiskellut Minna Haapkylä, 48, oppi uutta, kun hän lupautui tuottamaan MC Helper beKINGs  – elokuvan. Leffan teki Youtuben kautta suosioon noussut Biisonimafia.

– Mähän olen tunnettu siitä, että en tiedä mopo- ja somejutuista mitään. Youtubea en ollut katsonut ikinä. Lapset aina naureskelivat minulle, kun olen niin pihalla.

Minnan pojat liitosta ex-puoliso, näyttelijä Hannu-Pekka Björkmanin kanssa ovat 17- ja 13 -vuotiaita.

– Mutta tätä leffaa tehdessä opin tuntemaan tubettajia ja olen kääntänyt kelkkani, katellut Youtubeakin. Muuten olen kyllä somen suhteen ankea ikäisekseni. Facebookissa en käy ja Instagramiini en ole koskaan postannut yhtäkään kuvaa itse.

Näyttelijä-tuottaja naurahtaakin, että hän tarvitsisi someassitentin.

– Joskus kun olen yrittänyt somettaa jotakin, olen että miten, mistä, apua? Sitten joku lähellä oleva, yleensä näyttelijä, on ehdottanut, josko tekisi postauksen. Anna-Maija Tuokko on tehnyt monta somepostaustani, samoin Sampo Sarkola, Minna paljasti elokuvan kutsuvierasensi-illassa.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Minna Haapkyla (@haapkylaminna) jakama julkaisu

Piilevä kunnianhimo

Biisonimafian perustajat tavatessa Minna ihaili, miten sinnikkäästi he ovat ajaneet elokuvaa valkokankaalle. Minnan ensimmäisestä omasta elokuvadebyytista on jokunen vuosikymmen.

– Minulla ei ole ollut sellaista samanlaista palavaa halua tehdä yhtä asiaa. Päädyin nuorempana soittamaan Tarharyhmä-bändiin, kun kaverit pyysivät. Kun kaikki haki Teatterikouluun, minäkin hain. Sitten sain elokuvaroolin Rakkaudella Maire -elokuvassa. Jossain vaiheessa haaveilin, että jos saisin tehdä ranskalaisen elokuvan niin sitten en enää toivo muuta. Kun tämä toteutui, mietin, mitäs seuraavaksi.

Sitten olikin tuottajaopintojen vuoro.

– Vaikka kunnianhimoni on ollut piilevää, niin olen kyllä aina ollut kova tekemään töitä. Ehkä sellaisille, jotka haaveilevat alalle pääsystä neuvoisin, että pitää elämän avoimena niin, ettei ole vain yksi asia jota tavoittelee. Silloin muut vaihtoehdot tuntuvat usein mahdottomilta, vaikka se mitä tavoittelee, saattaa tulla monen asian kautta tai seurauksena.

MC Helper beKINGs ensi-illassa 22.4 

X