Sipe Santapukki ja Minna Kauppi. Linnan juhlat 2017.
Sipe Santapukki ja Minna Kauppi.
Julkkikset

Minna Kauppi ja Sipe Santapukki vauvavuodesta: ”Yhtä tunteiden ilotulitusta”

Minna Kaupin ja Sipe Santapukin Ukko-poika on perinyt ulkonäkönsä isältään ja luonteensa äidiltään.
Teksti: Johanna Yrjölä Kuvat: Niclas Mäkelä

Minna Kauppi ja Sipe Santapukki jättivät tammikuussa syntyneen Ukko-poikansa eilen ensimmäistä kertaa hoitoon lähtiessään Linnan juhliin.

– Emme ole raaskineet jättää Ukkoa vielä tätä ennen ilman jompaakumpaa vanhempaansa, mutta nyt presidentti tarjosi meille siihen oivan mahdollisuuden. Siinä mielessä tänään on siis vapaailtamme. Poika on äitini hyvässä hoidossa läheisessä hotellissa, mutta palaamme takaisin varmasti hyvissä ajoin, Sipe suunnitteli.

Lapsen syntymä antoi uutta potkua uralle

Apulanta-yhtyeen rumpalina tunnetun Sipen mukaan esikoislapsen syntymä on vaikuttanut positiivisesti myös hänen uraansa.

– Nautin jopa soittamisesta enemmän kuin aikaisemmin. Kun asiat ovat saaneet oikeat mittasuhteet, tekemiseen on kenties tullut uudenlainen rentous. Vaikka vuosi on ollut ihan huikea töiden puolesta, poika on se, joka ajatukseni täyttää, Sipe kiteytti.

Pariskunta on viettänyt aikaa myös Sipen bändikaveri Toni Wirtasen ja tämän muusikkopuoliso Jannika B:n kanssa, joiden lapsi on nyt kaksivuotias.

–  Meillä oli samat vauvauintivuorot alkuvuodesta, mutta muskarissa olimme eri päivinä. Muutenkin olemme sopineet silloin tällöin vauvatreffejä, Sipe kertoi.

Vauhdikkuus äidiltä peritty

Minnan ja Sipen Ukko-poika on vanhempiensa mukaan ulkonäöllisesti kuin ilmetty isänsä, mutta touhukas luonne on äidiltä peritty. Ensimmäiset askeleensa poika otti jo ennen 10 kuukauden ikää.

– Nyt hän on koko ajan menossa, eikä mielellään nuku yhtään ylimääräistä. Meidän pitää kärrätä häntä ympäriinsä, että saamme hänet ylipäätään nukahtamaan, Minna nauroi.

Ex-suunnistaja ja nykyään markkinointipäällikkönä työskentelevä Minna aikoo jatkaa äitiyslomaansa ainakin ensi kesään asti.

– Vuosi on ollut aivan mahtava ja yhtä tunteiden ilotulitusta. Olen kesään asti äitiyslomalla ja katson sitten uudestaan tilannetta. Toiveissa on, että uskaltaisin jo silloin lähteä töihin, Minna pohti.

X