Mira Kasslin sanoo saaneensa tarpeeksi pintaliitovuosistaan. – Nyt on aika mennä back to basics: löytää omat juuret ja hyvä kunto.
Julkkikset

Mira Kasslin rankkojen kriisien jälkeen: ”Treenaan kaiken vapaa-aikani kuin kilpaurheilija”

Mira Kasslin sanoo treenaavansa huimia määriä viikossa. Vaikeat ajat saivat hänet hylkäämään pintaliitoelämän. Vuorikiipeilyyn hurahtaneen naisen tavoitteena on lähteä yksin Kilimanjarolle ja sen jälkeen Mont Blancille.
Teksti: Virpi Valtonen Kuvat: Tiia Ahjotuli/Otavamedia

Kiinteistövälittäjä Mira Kasslinin mukaan vuosi pari sitten hänen elämässään tapahtui isoja ja raskaita asioita.

– Takana on avioero, äitini ja läheisen ystäväni kuolema ja tuulinen aika bisnespuolella. Mutta nyt lehti on selkeästi kääntynyt: olen toipunut niistä ja haen taas syvyyttä elämääni, Mira sanoo.

– Elämäni on ollut aikamoista pintaliitoa televisio-ohjelmien ja muiden myötä. Nyt on aika mennä back to basics: löytää omat juuret ja hyvä kunto.

Entinen olympiatason ratapyöräilijä sanoo etsineensä pitkään lajia, josta saisi vielä kicksit.

– Olen aina hakenut isoja elämyksiä ja voimakkaita kokemuksia. Nyt olen hurahtanut täysin vuorikiipeilyyn. Olen löytänyt oman juttuni ja olen ihan täpinöissäni, helsinkiläisravintola Salven avajaisissa piipahtanut Kasslin sanoo.

Hän kertoo treenaavansa tällä hetkellä viisi kertaa viikossa, tunnista neljään tuntiin maastossa juosten ja pyöräillen.

– Treenaan tällä hetkellä kaiken vapaa-aikani kuin kilpaurheilija. Malminkartanon rappusia tulee juostua ylös alas puolitoistatuntia täysteholla, välillä reppu selässä. Vaikka en vahvan rakenteeni takia ehkä ole fyysisesti optimaalinen vuorikiipeilijä – en ole kuivan kesän orava – uskon, että henkiset ominaisuuteni: kestävyys, sinnikkyys ja periksi antamattomuus ovat ääriolosuhteissa äärimmäisen tärkeitä. Vuorillahan tärkeintä on henkinen valmius. Kovimmatkaan maratoonarit eivät nouse ylös, jos psyyke ei ole kunnossa.

Pelot pitää voittaa

Mira kiertänyt Alpeilla jo muutaman vuoden ajan. Viime kesänä Chamonix’ssa Mirasta alkoi tuntua siltä, että nyt olisi oikea hetki nostaa rimaa ja asettaa uusia tavoitteita. Miran mukaan hänen tarkoituksenaan onkin lähteä uutena vuotena yksin Kilimanjarolle ja heinä–elokuun vaihteessa Mont Blancille, jonka hän mainitsee päätavoitteekseen.

– Bisnes on tietenkin pääasia, mutta työn vastapainoksi treenaan ihan täysillä. Suhtaudun vuorikiipeilyyn tosi intohimoisesti, mutta en kilpaile mitaleista, pokaaleista tai kunniasta. Kilpailen vain itseni kanssa. Nautin vuorilla olemisesta ja vapaudesta. Ääriolosuhteiden äärellä tuntee olevansa kuin höyhen. Ympäristö antaa huikeaa voimaa, Mira kertoo innoissaan ja sanoo treenaavansa eliminoidakseen riskejä.

– Vuorilla riskit ovat aina olemassa, eikä luontoa pysty säätelemään. Vuorioppaat ovat aina mukanani, mutta eivät hekään pysty kaikkea tekemään, jos oma fysiikka ei kestä.

Mira tietää, että tapahtuipa vuorilla mitä tahansa, pelon ei saa antaa vallata mieltä.

– Omat pelot pitää voittaa. Ne pitää vain käsitellä, sillä pelot rajoittavat. Yleensäkin jos pelkään elämässäni jotain, menen sitä kohti.

Lue myös:

Kovalla treenillä painoa pois saanut Mira Kasslin: ”Halusin eroon jojoilusta”

Muuta kävely tehotreeniksi – Personal trainerin ohjeet

Mira Kasslin: ”Ensimmäistä kertaa elämässäni en uskonut itseeni”

 

X