Mira Potkonen Linnan juhlissa tänä vuonna tädin suunnittelemassa puvussa.
Ex-nyrkkeilijä Mira Potkonen on nykyisin yrittäjä.
Julkkikset

Mira Potkonen nähdään Linnan juhlissa tätinsä ompelemassa juhlapuvussa – ”Hieno ja täydellinen juuri minulle”

Mira Potkonen saapuu Linnan juhliin uniikissa juhlapuvussa ja pääsee samalla toteuttamaan tätinsä haaveen.
Teksti: Johanna Jantunen Kuvat: Liisa Valonen

Ex-nyrkkeilijä Mira Potkonen pääsee tänä vuonna toteuttamaan Linnan juhlissa tätinsä Satu Ruipon pitkäaikaisen unelman. Miran yllä nähdään Sadun ja Miran yhdessä suunnittelema juhlapuku, jonka ulkonäön Mira haluaa pitää itsenäisyyspäivään saakka salaisuutena.

– Puvussa on ihan lyhyt laahus ja kirjailuja, ja se on osittain avoin. Puvun väri on myös mielestäni kaunis, Mira Potkonen kuitenkin paljastaa.

Mira on osallistunut Linnan juhliin jo kahdesti, vuosina 2016 ja 2018. Silloin kilpailumatkat ja harjoitukset määrittivät Miran aikatauluja, eikä Varkaudessa asuva täti pystynyt toteuttamaan pukua.

– Tätini on yhdeltä ammatiltaan pukuompelija, ja hän on tehnyt minulle aikaisemmin muun muassa hääpuvun. Hänen unelmansa on aina ollut saada tehdä Linnan juhliin yksi puku, ja nyt se oli vihdoin mahdollista.

Puku muokkautui matkan varrella viimeiseen muotoonsa.

– Puvusta tuli hieno ja täydellinen juuri minun vartalolleni.

Mira Potkonen Linnan juhlissa kolmatta kertaa: luottotyypit toteuttavat juhlatyylin

Mira odottaa Linnan juhlilta kohtaamisia muiden ihmisten kanssa. Juhlat ovat hänelle ja puoliso Henri Potkoselle kolmannet.

– Ensimmäiset juhlat olivat jännittävät ja oli mielenkiintoista nähdä, miten kaikki toimii. Halusin myös ehdottomasti päästä maistamaan kehuttua Ellen Svinhufvudin kakkua, mutta en päässytkään kakkupöytään ajoissa, kun haastatteluja oli niin paljon. Toisena vuonna missioni oli päästä maistamaan kakkua, ja silloin se toteutui, Mira kertoo nauraen.

Itsenäisyyspäivän aamuna Mira käy Nokialla uudella hovimeikkaajallaan meikissä ja Tampereella hovikampaajallaan laitattamassa juhlakampauksen. Sen jälkeen Mira ja Henri ajavat Helsinkiin.

– Ensimmäisenä vuonna olimme muiden urheilijoiden kanssa pienillä etkoilla. Nyt etkoja ei toistaiseksi ole tiedossa, emmekä välttämättä ehdikään. Juhlien jatkoilla Kämpissä meillä on Henkan kanssa ollut tapana käydä kuuntelemassa bändiä. Mieheni on taustaltaan muusikko, ja hyvä musiikki kiinnostaa myös siksi.

Yöksi Mira ja Henri jäävät hotelliin ja ajavat vasta seuraavana päivänä takaisin kotiin Nokialle.

Mira Potkonen Linnan juhlissa 2016

Vuonna 2016 Mira Potkonen nähtiin Linnan juhlissa Elina Louerannan toteuttamassa puvussa. Vierellä puoliso Henri.

Mira Potkonen tekee yhä töitä urheilun parissa

Urheilu-uran päättymisen jälkeen Mira on tehnyt töitä liikunnan parissa. Hän valmentaa kuntonyrkkeilyä ja valmistui syksyllä personal traineriksi.

– Viimeisen vuoden aikana on käynyt selvemmäksi ja selvemmäksi, että tämä on oma juttuni. Olen päässyt tekemään ihmisten kanssa töitä ja auttamaan heitä voimaan paremmin. Haluan jakaa hyvää oloa ja liikunnan iloa muille. Se on lähellä sydäntäni.

Personal trainer -opintojen myötä Mira on oppinut jotain uutta myös itsestään. Hän tunnistaa nykyään paremmin, mitä itse kaipaa, mitkä asiat lisäävät hyvinvointia ja mikä puolestaan kuluttaa liikaa.

– Oman ja perheeni hyvinvointi on tärkeintä: sen jälkeen voin auttaa asiakkaitakin.

Aamuiset juoksulenkit ovat Miralle suuri voimavara. Nyrkkeilyä hän ei enää juuri harrasta, lukuun ottamatta kuntonyrkkeilyn valmentamista.

– Yhdessä kohtaa jo vähän hölläsin liikunnan suhteen. Nyt käyn juoksemisen lisäksi myös kuntosalilla tai teen lihaskuntoharjoittelua lenkin jälkeen kotona kahvakuulilla, käsipainoilla tai tangolla.

Vaikka personal trainer -opinnot on juuri saatu pakettiin, Mira on jo alkanut katsella lisäkoulutuksia.

– Koen, ettei valmentamiseen kuulu vain treenin ja ruokavalion ohjaaminen. Haluan tukea asiakkaiden kokonaisvaltaista hyvinvointia, myös palautumista ja rentoutumista.

.

X