Julkkikset

Muistatko vielä nämä Jaajo Linnonmaan kohutempaukset?

Aamulypsy-radio-ohjelmaa ja Haluatko miljonääriksi? -tv-visailua juontava supersuosittu Jari "Jaajo" Linnonmaa on herättänyt kohua monenlaisilla tempauksilla.
Teksti: Hilppa Alanko Kuvat: OM-arkisto

Ideoi rohkean elokuvan

Seksielokuvan leimaa aikoinaan kantanut ja kohua aiheittanut Hymypoika-elokuva sai alkunsa Jaajon päähänpistosta. Elokuva kertoo poikaporukasta, joka alkaa kuvata salaa seksikokemuksiaan. Elokuvaidean keksittyään mies näki Uutisvuodossa Helsinki-filmin toimitusjohtaja Aleksi Bardyn ja päätti kirjoittaa tälle elokuvaideastaan. Kun vastausta ei kuulunut kahteen viikkoon, Jaajo otti mieheen uudestaan yhteyttä kipakammalla viestillä. Siihen Bardy vastasi, ja Hymypoika-elokuva sai ensi-iltansa vuonna 2003.

Juonsi Räsypokkaa

SubTV:llä esitetty Räsypokka oli Jaajon ensimmäinen työ juontajana. Ohjelman idea oli hyvin yksinkertainen: neljä tavallista suomalaista pelaa räsypokkaa ja häviäjät joutuvat lopulta riisumaan studiossa kaikki vaatteensa.

Ohjelma oli supersuosittu, mutta osallistujia ei tahtonut löytyä. Jaajo on sittemmin päivitellyt radio-ohjelmassaan Aamulypsyssä Suomipopilla, että kyseiseen ohjelmaan ihmisten houkutteleminen nykypäivänä, someaikana, olisi varmaankin vielä vaikeampaa kuin takavuosina.

Humalassa ja myöhässä töihin

Aamulypsyn juontajan pestissä Jaajo aloitti vuonna 2006. Innokkaana ravimiehenä tunnettu radiovirtuoosi saapui vuonna 2011 pitkäksi venähtäneen ravi-illan jälkeen suoraan radiolähetykseen tunnin myöhässä – ja humalassa.

Vaikka Suomipopin johdolta Jaajo ei nuhteita saanut tai kokenut tarpeen pyytää asiaa julkisesti anteeksi, hän kuitenkin lahjoitti kyseisen aamun palkkansa Oulun yliopistollisen keskussairaalan syöpäosastolle.

Antoi kovaa kritiikkiä

Vuoden 2011 lopussa Jaajo lopetti väliaikaisesti radiojuontajan työt. Alkuvuodesta 2012 hän paljasti, että Suomipopilla ei suhtauduttu lopettamispäätökseen hänen toivomallaan tavalla. Entisen työnantajansa toiminnan kritisoimisen lisäksi Jaajo kertoi mielipiteensä kanavan uudesta, Janne Katajan ja Esko Eerikäisen luotsaamasta aamushow’sta: se oli hänen mielestään huono.

Sittemmin välit Suomipopiin lämpenivät uudelleen. Jaajo palasi tauoltaan takaisin Aamulypsyn juontajaksi tammikuussa 2013.

Lähti mukaan kotilimubisnekseen

Jaajo yritti vuonna 2013 haastaa Sodastreamin kotimaisella MySoda-hiilihapotuslaitteella. Hän jopa perusti MySoda-laitteita ja -mehutiivisteitä myyvän yrityksen Markus Lassilan kanssa. Lassilalle ala oli jo entuudestaan tuttu: hän oli lanseerannut Sodastreamit Suomeen.

On voittanut isoja rahoja vedonlyönnistä

Jaajo on harrastanut pitkään vedonlyöntiä, ja aika ajoin hän on tienannut harrastuksellaan sievoisia summia sekä mainetta ja kunniaa. Esimerkiksi vuonna 2009 Jaajo sijoittui Toton SM-kilpailuissa toiseksi ja vuonna 2013 hän voitti vain 46 euron panoksella huimat 22 000 euroa.

Isoja voittoja saadessaan Jaajo haluaa antaa osan rahoista hyväntekeväisyyteen. Hän on lahjoittanut esimerkiksi eturauhassyövän tutkimukseen ja hoitoon 10 000 euroa vuonna 2009.

Lue myös:

Jaajo Linnonmaa: Paljettipaidat johtavat suoriin ehdotuksiin
Susanna Laine: ”Enää en suostu alistumaan henkiseen väkivaltaan”
Anna Perho: ”Kärsin edelleen alemmuudentunteesta, koska en ole käynyt kouluja”

Lähteet: Ilta-Sanomat, Iltalehti, Iskelmä, Metropoli, M&M, Seiska

X