Marjatta Svennevigin vaaleanpunainen juhlapuku käänsi katseita vuonna 1993.
Julkkikset

Muistatko vielä nämä Linnan juhlien erikoisimmat puvut? Äänestä kaikkien aikojen omalaatuisin asu!

Muistatko vielä pihlajanmarjanallen, Arja Korisevan pillerihatun tai Päivi Storgårdin jäänsinisen kermakakku-unelman? Poimimme menneiden vuosien Linnan juhlista 10 persoonallista juhlapukua. Äänestä, mikä niistä on mielestäsi erikoisin.
Teksti: Johanna Jantunen Kuvat: OM-arkisto

1.Vanessa Forsman (nyk. Kurri)

Vanessan sukunimi oli vielä Forsman, kun hän edusti Jari Kurrin avovaimona Linnan juhlissa vuonna 2002. Teemu Muurimäen suunnittelema hempeä paljettimekko erottui taatusti joukosta.

vanessakurri

2. Ritva-Liisa Pohjalainen

Muotoilija Ritva-Liisa Pohjalaisen juhla-asusta ei vuonna 1988 kaulusta tai väriä puuttunut. Pohjalainen oli itse suunnitellut aniliininpunaisen mekkonsa ja siihen sopivat asusteet. Sittemmin Pohjalaisen suunnittelemia koruja ja iltapukuja on nähty Linnan juhlissa monen kutsuvieraan yllä.

ritvaliisapohjalainen

3. Arja Koriseva

Arja Korisevan asukokonaisuus muhkeinen puhvihihoineen ja pillerihattuineen puhutti vuonna 1990. Koriseva oli samana vuonna julkaissut esikoisalbuminsa, joka avasi hänen tiensä yhdeksi Suomen rakastetuimmista iskelmälaulajista.

arjakoriseva90

4. Marjatta Svennevig (nyk. Sarpaneva)

Marjatta Svennevigin vaaleanpunainen tylliunelma tuskin jäi keneltäkään huomaamatta, kun hän edusti vuonna 1993 Linnan juhlissa taiteilija Timo Sarpanevan avopuolisona.

marjattasvennevig

5. Katja Kettu

Kirjailija Katja Ketun yllä nähtiin second hand -materiaaleista valmistettu mekko vuonna 2015.  Paula Malleuksen suunnitteleman juhlapuvun erikoisuus oli siihen kirjailtu teksti: ”No Gods, No Masters”. Kyseessä on työväenluokan, anarkistien ja naisten äänioikeusliikkeen käyttämä iskulause.

katjakettu

6. Riitta Korpela

Ti-Ti Nallen äitinä tunnettu Riitta Korpela pukeutui Marika Mansikkamäen suunnittelemaan linjakkaaseen tummaan mekkoon vuoden 2011 Linnan juhliin. Juhlapuvun helma koostui neljästä kerroksesta, joista päällimmäisessä oli noin 400 tyllistä, verkosta ja Swarovski -kristalleista tehtyä kukkaa.

riittakorpela11

 

7. Päivi Storgård

Toimittaja Päivi Storgård osallistui Linnan juhliin vuonna 2002 silloisen miehensä teatteriohjaaja Johan Storgårdin rinnalla.  Jukka Rintalan suunnittelemassa vaaleansinisessa kermakakkumaisessa mekossa Päivi ei ainakaan jäänyt seinäruusuksi.

paivistorgard

8. Lisa Sounio-Ahtisaari

Brändiasiantuntija Lisa Sounio-Ahtisaaren muuten melko yksinkertaisen iltapuvun helmaa koristi pihlajanmarjoista ja tammenterhoista tehty nallekarhu vuoden 2012 Linnan juhlissa. Sounio-Ahtisaaren yllä on useasti nähty mekkoja, joiden juju on helman koristelussa.

lisasounio

9. Baba Lybeck

Toimittaja Baba Lybeck oli valinnut ylleen ruutua ja turkista vuoden 2006 Linnan juhliin. Mielenkiintoisen asukokonaisuuden kruunasi tiukka kaulakoru.

babalybeck

10. Leena Harkimo

Leena Harkimo on aina pukeutunut itsenäisyyspäivänjuhliin näyttävästi. Vuoden 2001 Linnan juhliin hän osallistui yhdessä silloisen aviomiehensä Hjallis Harkimon kanssa. Satiinisen juhlamekon katseenvangitsijoina toimivat kaula-aukkoa ja hihansuita koristaneet violetit höyhenet.

leenaharkimo

Kuka on persoonallisin pukeutuja?

Katso tilanne vastaamatta

X