Julkkikset

Näin Jenni Haukion luottomeikkaaja kuvailee presidentin rouvan Linnan juhlat -tyylin muutosta: ”Meikkityyliin on tullut rohkeutta!”

Presidentin rouva Jenni Haukio luottaa kymmenettä kertaa luottomeikkaajaansa Tintti Leppäseen, mitä tulee itsenäisyyspäivän juhlameikkiin. Jenni Haukion tyyli on muuttunut vuosien saatossa rohkeammaksi – se näkyy niin hänen asuvalinnoissaan kuin juhlameikissään.

Teksti:
Katri Koskinen
Kuvat:
All Over Press, Pekka Nieminen, Tommi Tuomi, Pekka Holmström /Otavamedia, Juhani Kandell/Tasavallan Presidentin Kanslia

Jenni Haukio päättää yhdessä meikkitaiteilija Tintti Leppäsen kanssa, millainen juhlameikki hänellä nähdään Linnan juhlissa.

Presidentin rouva Jenni Haukio luottaa kymmenettä kertaa luottomeikkaajaansa Tintti Leppäseen, mitä tulee itsenäisyyspäivän juhlameikkiin. Jenni Haukion tyyli on muuttunut vuosien saatossa rohkeammaksi – se näkyy niin hänen asuvalinnoissaan kuin juhlameikissään.

Rouva Jenni Haukio, 41, on yksi Linnan juhlien kuvatuimmista henkilöistä. Ja tämä vuosi on kymmenes, kun Haukion luottomeikkaaja Tintti Leppänen loihtii maamme ykkösnaiselle itsenäisyyspäivän juhlameikin, joka kestää jopa tuhannet valokuvat hyvännäköisenä.

Jenni Haukio on edustanut vuodesta 2009 saakka itsenäisyyspäivän vastaanotolla Sauli Niinistön rinnalla, ja hänet on äänestetty monta kertaa myös illan kuningattareksi. Ihailtu tyyli syntyy juhla-asun ja kampauksen lisäksi upeasta juhlameikistä. Kysyimme meikkitaiteilija Tintti Leppäseltä, miten presidentin rouvan juhlameikkityyli on muuttunut vuosien varrella.

Jenni Haukion meikkityyli on vuosi vuodelta värikkäämpi

Tänä vuonna Linnan juhlien teemana on  ilmasto ja ympäristö. Näkyykö teema myös tämän vuoden juhlameikeissä?

– Puvuissa se näkyy varmasti, ja sen vuoksi meikissäkin, sillä meikki tukee aina puvun väri- ja materiaalivalintoja. En ole nähnyt vielä Jennin pukua, mutta varmasti keskustelemme meikin ekologisuudesta ja puvun väreihin sopivuudesta. Jennihän kunnioittaa luontoa, Tintti kertoo.

Meikkitaiteilija Tintti Leppänen on loihtinut joka ikisen rouva Jenni Haukion Linnan juhlat -meikin.
Meikkitaiteilija Tintti Leppänen on loihtinut joka ikisen rouva Jenni Haukion Linnan juhlat -meikin.

Jennillä on nähty viime vuosina entistä näyttävämpää meikkityyliä. Tintti Leppänen kertoo, että maamme ykkösnaisen meikki on pehmeä, vaikka luomissa nähdään tummia sävyjä.

– Viime vuosina Jenni Haukion Linnan juhlat -pukujen värit ovat vaatineet voimakkaampia värejä meikissä. Luon meikkeihin pehmeyttä luomivärejä häivyttäen, Tintti kertoo.

Jenni Haukion Linnan juhlien meikkityyli on muuttunut vuosien saatossa pehmeästä ruskeasta kohti värikkäämpiä meikkejä. Huulissa Jenni Haukiolla nähdään enimmäkseen hillittyjä värejä. Poikkeuksena oli vuosi 2015, jolloin Jenni Haukio yhdisti fuksianpunaisen juhlapuvun kanssa samaan sävyyn taipuvan huulipunan.

Vuonna 2015 Jenni Haukion juhlameikissä nähtiin tummempaa huulipunaa. Muutoin Jenni käyttää mieluiten vaaleaa, luonnollisen sävyistä huulimeikkiä.

Vaikka presidentin rouva on tunnettu hillitystä tyylistään ja pehmeän sävyisestä meikistään, hän on valmis kokeilemaan myös uutta. Hänen vaatetyylinsä on Tintin mukaan muuttunut viime vuosien aikana enemmän kuninkaalliseksi, joten asujen parina on nähty myös vahvempaa meikkiä.

– Jennin meikkityyliin on toki tullut pukujen väriloiston mukana myös rohkeutta! Leppänen kiittelee.

Linnan juhlat 2018 – tätä meikkivinkkiä harva tulee ajatelleeksi

Kuten asuissa myös meikkityyleissä on usein nähtävissä omia muotituulahduksiaan. Onko tänä vuonna Linnan juhlien meikkien osalta ennustettavissa jotain tiettyä trendiä?

– Tummat huulet ovat muodikkaat. Niitä näemme varmasti, Leppänen ennustaa.

Linnan juhlien juhlameikissä kannattaa ottaa huomioon pari tärkeää seikkaa. Meikin pohjustus on kaiken A ja O, samoin meikin kiinnitys.

– Meikin pitää pysyä kuumissa olosuhteissa, sillä Linnassa on todella kuuma. Neuvon aina kaikille meikattavilleni, että oma pieni puuterirasia pitää olla laukussa mukana huulipunan lisäksi.

Jenni Haukion Linnan juhlien meikkityylit vuosina 2009–2017

Vuonna 2009: Luottoruskeaa juhla-asussa ja meikissä

Jenni Haukio ja Eduskunnan puhemiehenä tuolloin toiminut Sauli Niinistö edustivat vuonna 2009 ensimmäistä kertaa yhdessä Linnan juhlissa.

Vuosi 2010: Rohkea asu, hento ja vaalea meikki

LINNAN JUHLAT 2010, EDUSKUNNAN PUHEMIES SAULI NIINISTÖ JA PUOLISO JENNI HAUKIO, 6.12.2010 CELEBRATION OF INDEPENDENCE DAY 2010 © Pekka Nieminen/Kuvaryhmä
Vuonna 2010 Jennillä oli Linnan juhlissa hento ja heleä meikki. Ruskean, pantterikuvioisen iltapuvun kanssa Jennillä nähtiin vaaleanruskeaa luomiväriä.  © Pekka Nieminen/Kuvaryhmä

Vuosi 2011: Liilaa luomeen ja juhlimaan

Jenni Haukio
Jenni Haukio edusti 2011 olkaimettomassa, lilan sävyisessä iltapuvussa. Luomiväri sointui jälleen puvun kanssa.

Katso myös: Liila silmämeikki sopii myös aikuiselle naiselle – katso meikkivinkit, joilla onnistut varmasti

Vuosi 2012: Presidentin rouvana

LINNAN JUHLAT 2012, PRESIDENTTI SAULI NIINISTÖ JA ROUVA JENNI HAUKIO, 6.12.2012 CELEBRATION OF INDEPENDENCE DAY 2012 © Pekka Nieminen/Kuvaryhmä/SKOY
Vuonna 2012 Jenni Haukio emännöi ensimmäistä kertaa Linnan juhlia presidentti Sauli Niinistön rinnalla. Sini-valkoisen iltapuvun suunnitteli Paola Suhonen. Silloinkin Jennillä nähtiin luottoruskean sävyjä luomissa.

Vuosi 2013: Smokey eyes -meikki

TASAVALLAN PRESIDENTIN ITSENÄISYYSPÄIVÄN JUHLAT TAMPERE-TALOSSA, ROUVA JENNI HAUKIO, 6.12.2013 CELEBRATION OF INDEPENDANCE, TAMPERE, FINLAND © Pekka Nieminen/Kuvaryhmä
Tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän juhlat vietettiin 2013 Tampere-talossa. Lyhyen iltapuvun kanssa Jennillä nähtiin silmiä korostava smokey eyes -meikki, jolloin Jennin siniset silmät suorastaan tuikkivat. © Pekka Nieminen/Kuvaryhmä

Vuosi 2014: Hento ja hempeä

Presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio. Linnan juhlat 2014 6.12.2014 © Pekka Nieminen/Otavamedia vaaleanlila
Rouva Jenni Haukio edusti vuonna 2014 Linnan juhlissa vaaleansinisessä iltapuvussa. Meikki oli astetta maltillisempi. Huulet olivat hyvin luonnollisen sävyiset. © Pekka Nieminen/Otavamedia.

Vuosi 2015: Rohkeaa fuksiaa

Vuonna 2015 Jenni Haukio yllätti, ja valitsi fuksianpunaisen iltapukunsa kanssa kaunista, saman sävyistä huulipunaa. Myös silmämeikki oli totuttua tummempi. © Tommi Tuomi/Otavamedia

Vuosi 2016: Näyttävät ripset ja säihkysilmät

Presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio. Linnan juhlat 2016 6.12.2016 © Pekka Nieminen/Otavamedia,
Vuonna 2016 Jennin ripsissä oli enemmän volyymiä. Säihkysilmien pariksi valittiin kiiltävää huulikiiltoa.  © Pekka Nieminen/Otavamedia.

Vuosi 2017: Odottava maamme äiti

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio Suomen 100-vuotisjuhlavuoden itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolla 6.12.2017. Kuva: Juhani Kandell/Tasavallan presidentin kanslia
Suomen 100-vuotisjuhlavuoden itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolla esikoistaan odottavalla Jenni Haukiolla nähtiin smaragdinvihreä, silkkinen iltapuku. Silmämeikissä oli myös ripaus vihreää, mikä sai Jennin siniset silmät näyttämään vihreiltä.  Kuva: Juhani Kandell/Tasavallan presidentin kanslia.

Jäämme mielenkiinnolla odottamaan, millaisen meikin Jenni Haukio valitsee vuoden 2018 edustustyylinsä kanssa.

X