Samu Haber
Tältä Samu Haber näytti vuonna 2017.
Julkkikset

Näin Samu Haberin tyyli on muuttunut vuosien varrella – tunnistatko Sunrise Avenue -yhtyeen solistia nostalgisista kuvista?

Sunrise Avenue yhtyeen keulakuvan, laulaja Samu Haberin nimikkotyyliksi on muodostunut vuosien myötä rennon rokahtava rokkimuoti, jossa avainsanana ovat farkku ja tummat sävyt. Näin Samun tyyli on muuttunut 15 vuoden aikana.
Teksti: Roosa Roivainen Kuvat: OM-arkisto ja Instagram

Vuonna 2002 perustettu Sunrise Avenue -yhtye kertoi päättävänsä yhteisen taipaleensa 17 vuoden jälkeen. Uutisen johdosta keräsimme yhteen arkistojen aarteita: Tunnistaisitko yhtyeen solistia, Samu Haberia, 43, enää bändin alkuaikojen kuvista? Katso, kuinka  Samun rennon rokahtava tyyli on muuttunut vuosien varrella!

Samu Haberin tyyli vuonna 2007: Aloitteleva muusikko

Sunrise Avenue julkaisi ensimmäisen debyyttialbuminsa On the Way to Wonderland vuonna 2006. Levylla olevat kappaleet, kuten Fairytale Gone Bad, nostivat bändin hittilistojen kärkeen.

Kerrosta kerroksen perään

Samu Haberin tyyli on kokenut melkoisen muutoksen vuosien mittaan: vuonna 2007 kolmekymppisen Samun habitus oli nimittäin hieman erilainen kuin nyt. Kuontaloa koristi silloin ajan henkeen sopivat kerrostetun piikikkäät, puolipitkät hiukset.

Sunrise avenue -bändi perustettiin vuonna 2002.

Uskollinen farkuille ja tummille sävyille 

Yksi asia Samu Haberin tyylissä ei näyttäisi kuitenkaan muuttuneen: jo vuonna 2007 Samu suosi farkkua ja tummia sävyjä.

Sunrise Avenue -yhtye nousi kuuluisuuteen vuonna 2006.

2009: Kansipoika

Samun vuonna 2014 julkaisema Instagram-kuva uhkuu nostalgiaa kerrakseen. Päivityksessä Samu poseeraa jo nyt lakkautetun Suosikki-lehden toukokuun kannessa vuonna 2009. Mahdatko sinä muistaa tämän kansikuvan?

2011: Kansainvälinen rokkistara

Vuonna 2011 Samu yhtyeineen nautti jo täysillä kansainvälistä kuuluisuutta. Muun muassa Hollywood Hills –hitistä tunnettu kolmas albumi Out of Style myi syksyllä 2011 kultaa Saksan maalla. Parissa vuodessa Samun hiuksetkin olivat kokeneet muodonmuutoksen pitkästä hieman lyhyempään malliin.

Laulaja vuonna 2011.

2012: Pukumeininkiä

Vuonna 2012 Instagramiin ladatussa kuvassa poprock-solisti on sonnustautunut ryhdikkääseen pukuun.

View this post on Instagram

We have a theory. A Big Band Theory….

A post shared by Samu "Hapa" Haber 🦊 (@hapahaber) on

2013: Kesämies

Samu Haberin kesätyyliä vuodelta 2013. Instagramiin ladatussa kuvassa laulaja istuu avoautossa, suuret pilottilasit kasvoillaan.

View this post on Instagram

Summah <3 #helsinki#topdown#jeeee#bmw

A post shared by Samu "Hapa" Haber 🦊 (@hapahaber) on

2014: Samu Haber vs. ovi

Tiesitkö, että Samu on reilut 190 senttimetriä pitkä? Kuten kuvasta näkyy, pituutta riittää. Vuonna 2014 barcelonalaisen ravintolan edessä napsaistuun Instagram-otokseen Samu on kirjoittanut seuraavasti: ”Sanoivat, että heillä on täyttä, ja että en mahdu sisään. ”

2015: Farkkua päästä varpaisiin

Näyttää silti, että vuonna 2015 Samu oli erityisen ihastunut farkkuun. Mitä mieltä olet tästä denim-asusta?

Samu kesätyylissä nähdään farkkua.

2016: Tummaa lavapukeutumista

Vuonna 2016 Sunrise Avenue piti jättikonsertin Helsingin jäähallissa. Seuraajilleen Samu antoi pilkahduksen takahuoneen tunnelmasta sosiaalisessa mediassa.

2017: Farkku, pikkutakki vai ruutu?

Samu osallistui ensimmäisen kerran Vain elämää -tuotantokaudelle vuonna 2017. Tuolloin laulajan yllä nähtiin sekä asiallisempaa että rennompaa asua.

Ruutu

Samun tuttu farkkupaitatyyli on vaihtunut ruuduilla koristeltuun flanelliin.

Samu Haber

Musta pikkutakki

Ryhdikästä kokomustaa värittää Samun jalassa olevat beiget nilkkurit.

Samu Haberin kokomustaa asua koristaa beiget kengät.

Vaaleaa denimiä

Farkkupaitaa voisi sanoa Samun omaksi tavaramerkiksi.

Samu Haber

2018: Tummempaa denimiä

Kuvassa Samu poseeraa yhdessä muusikko Mira Luodin kanssa. Parivaljakko oli osallistumassa Linnanmäen Peacock -teatterissa järjestettyyn ensi-iltaan vuonna 2018. Ylleen Samu oli valinnut jälleen kerran kokodenimiä, nyt hieman tummemmassa sävyssä.
Samu Haber

Samu Haberin tyyli vuonna 2019: Sinisen eri sävyjä

Tummansininen smokki

Vuonna 2019 Samu osallistui suositun Vain elämää -sarjan 10. juhlatuotantokaudelle. Tämän lisäksi hän julkisti Sunrise Avenuen kanssa yhtyeen jäähyväiskiertueen. Alhaalla olevassa kuvassa Samu poseeraa tyylikkäässä tummansinisessä smokissa. Huomaa puvun ja rusetin kultaiset yksityiskohdat!

Samu Haberin yllä nähdään usein tumma puku.

Hentoa punaa

Syyskuussa 2019 Samu kertoi Anna-lehdelle, että päivittää testamenttinsa joka uuden vuoden aatto. Haastattelussa laulaja kertoi, että hänelle tulee siitä hyvä mieli, koska silloin hän saa pohtia sekä rakkaitaan että kokemiaan asioita.

– Joskus kun lentokone tärisee sivutuulessa, mietin, että oliko tämä nyt tässä. Rauhoitun, kun ajattelen, että olen tehnyt testamenttini. Ei jää mitään epäselvää, Samu sanoo haastattelussa.

Jutun kuvauksissa Samu poseerasi perinteisessä farkkutakissa. Yläosaan hän oli yhdistänyt hennon vaaleanpunaisen paidan ja pilottilasit. Raikas tyyli!

Samu suosii farkkua!

Lue myös:

Samu Haber kokee Sunrise Avenuen lopettamisesta surua ja syyllisyyttä – uskoo silti päätöksen olevan oikea: ”On ihmisen itsensä vastuulla sanoa aidosti, mitä haluaa”

Samu Haber on huomannut, ettei menestys vie pois surua ja pelkoa: ”Hetken voi kuvitella olevansa jotakin suurta, mutta sitten alkaa ahdistaa”

Supermenestynyt Samu Haber päivittää testamenttinsa aina uudenvuoden aattona: ”Kirjoitan testamenttiin rakkaille ja tärkeille ihmisille pieniä terveisiä

Samu Haber arvioi ostaneensa 10 Rolexia lahjaksi viimeisen 3 vuoden aikana – naisystäväänsä hän hemmottelee aivan eri tavalla

X