– En ole keräilijä, joka ei myisi mistään hinnasta. Sellaista tunnearvoa tavaroilla ei ole, Heli Palsanmäki kertoo uusimmassa Seurassa. Vieressä aviomies Aki Palsanmäki.
– En ole keräilijä, joka ei myisi mistään hinnasta. Sellaista tunnearvoa tavaroilla ei ole, Heli Palsanmäki kertoo uusimmassa Seurassa.
Julkkikset

Nämä tavarat huutokauppakeisari Aki Palsanmäki ja hänen vaimonsa Heli kelpuuttavat henkilökohtaisiin kokoelmiinsa – kertovat asiasta Seurassa

Suomen huutokauppakeisarina tunnettu Aki Palsanmäki ja hänen vaimonsa Heli Palsanmäki ovat tarkkoja siitä, mitä kelpuuttavat omiin kokoelmiinsa. Silti joskus on tullut maksettua "hunajaisia hintoja".
Teksti: Aino Haaparanta Kuvat: Tiia Ahjotuli

Huutokauppakeisari Aki Palsanmäki ja hänen vaimonsa Heli Palsanmäki kertovat uusimmassa Seurassa, minkälaiset tavarat he itse kelpuuttavat henkilökohtaisiin kokoelmiinsa.

Ensimmäisenä suosikkinsa paljastaa Heli: liilan väriset, suomalaiset lasiesineet – tietyin ehdoin.

”Niiden pitää olla hyväkuntoisia ja signeerattuja. Koska teen töitä kippojen ja kuppien kanssa, en halua kotiin kirpputorimeininkiä.”

Kauneimpina hän pitää Aimo Okkolinin suunnittelemia kristallimaljoja Lumpeenkukka ja Terälehdet.

Helena Tynellin liilan värisistä Aurinkopulloista olen saanut hankittua vasta pienimmän. Haaveeni on löytää samasta väristä kolme muutakin kokoa.”

Sen sijaan Heljä Liukko-Sundströmin seinätaulut odottavat varastossa nykyistä parempia hintoja.

”Maksoin niistä aika hunajaisia hintoja. Jos arvo tippuu samaan tahtiin kuin Arabian astioiden, en tule ikinä saamaan omiani pois.”

Entäs sitten Aki?

Aki kertoo ostaneensa muutamia vuosia sitten jukeboxin. Sen mukana tuli sadan singlen kokoelma, jonka koko kasvaa yhä – samoin akustisten, 30–40-luvun kitaroiden määrä.

Heli kertoo antaneensa Akille jopa jossain vaiheessa kitaranostokiellon.

”Se kesti niin kauan, että hän ripusti ne seinälle. Lattialla ne olivat siivouksen tiellä”, Heli sanoo.

Lue lisää Palsanmäkien vinkkejä tavarakauppaan ja muut asiantuntijan suositukset Seuran painetusta juhannuksen jättilehdestä!

X